سابعا:الفلافل(الطعمية)
حاقولكم الاول المقادير
2كوب من الفول المجفف المقشر
3 فصوص ثوم
كوب بصل أخضر مفروم
ربطة بقدونس او حوالى نص كوب
2معلقة كزبرة مفرومة
ربع معلقة صغيرة بيكربونات الصوديوم
بذور سمسم
ملح وفلفل وكمون وفلفل حار لو حبيتم
الطريقة
قومى بوضع كل المكونات ماعدا السمسم والبيكربونات فى المفرمة او الكبة واخلطيهم جيدا حتى يصيروا كالعجينة ويمكنك لسهولة الخلط انك تضيفى حوالى معلقة من الماء او 2 لو احتاجتى
_بعد خلطهم جيدا وصاروا كالعجينة اتركيها ترتاح لمدة نص ساعة ثماخلطى عليها البيكربونات اذا كنت ستستخدمى الكمية كلها اما لواستخدمتى جزء واردتى ان تحتفظى بالباقى فى الفريزر فلا تضيفى البيكربونات الا على قدر الجزء المستخدم يعنى رشة بسيطة وتخلطيهم جيدا بيدك واتركيها لمدة ربع ساعة اخرى
_قومى بمسح يدك بقطنة بها زيت اوماء وتاخذى من العجينة وتشكليها دوائر
_قومى بوضع الدوائر فى السمسم ثم اقليها فى زيت غزيلر حتى تاخذ اللون المطلوب
_اخرجيها على ورق يمتص باقى الزيت ثم قدميها بجانب سلطة الحينة
ملحوظةاذا وجدت ان العجينة لاتستطيعى تشكيلها باليد فبلمعلقة خذى منها وضعيها فى الزيت مباشرة
يارب تكون الاكلات عاجباكم ولسة حاجيب لكم وصفات اخرى من الاكلات اللى باعملها دائما
حاقولكم على البصارة ،ومسقعة القرنيط واشياء اخرى كثيرة
_ثم