رابعا:سلطة الباذنجان
_هاتى حبة باذنجان كبيرة سوداء وقطعيها نصفين طوليا وضعيها فى قدر واغمريها بالماء ومعلقة كبيرة من الملح وضعيا على النار لتستوى
_انزليها من عالنار وصفيها من الماء وافرغى محتواها من الوسط فى طبق وارمى القشرة السوداء
_اهرسى الباذنجان بالشوكة جيدا مع اضافة الاتى
_2فص ثوم مفروم ناعم وقليل من الملح والكمون ويقلب جيدا مع الباذنجان ثم يعسر نص ليمونة او ليمونة حسب الذوق تكون صغيرة علية ويقلب ويرش علية معلقة من الزيت ويزين بحبات من الرمان فى المنتصف وشرائح الليمون على الحواف للطبق
سلطة البطاطس
_هاتى حوالى 3 حبات بطاطس متوسطة الحجم
_اغسليها ثم اقسميها نصفين وضعيها فى اناء بة ماء وملح على النار حتى تستوى
_ارفعيها من عالنار وقشريها واهرسيها جيدا
_هاتى 2 فص ثوم وصفريهم فى معلقة صغيرة من الزيت ثم أضيفى عليهم البطاطس المهروسة وارفعىها من عانار واضيفى الملح المناسب والكمون
_ضعيها فى الطبق وعليها زيت وزينيها بالبقدونس المفروم من المنتصف