حبيبتى حاقولك على وصفاتى اولا مسقعة الباذنجان
هاتى باذنجانه متوسطة الحجم وقشريها ويمكن تركها بالقشرة ثم قطعيها نصفين طوليا من الوسط ثم حلقات وضرشى عليها قليل من الماء
_فى مقلاة ضعى زيت للقلى واقلى حلقات الباذنجان حتى يصفر فقط وضعيها جانبا
_هاتى 3فصوص ثوم او اربع وافرميها وشوحيها فى قليل من الزيت
_ثم اضيفى عليها عدد 2طماطم مقشرة ومقطعة صغير وتبليهم بالملح والكمون وقليل من الفلفل وحوالى ربع كوب ماء
_ثم اضيفى بعد ذلك الباذنجان المقلىالى الخليط على النار ولا تقلبية عشان الباذنجان ما يتهرى لكن بس حركية بسيط عشان يتخلط مرة واحدة ثم اخفضى النار عليه وغطية واتركية 3 دقائق ثم ارفعية من على النار وقدمية ويمكن انك تضعية فى قارب فى الفرن تحت الشواية قليلا