منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - بمناسبة العيد .. حلويات العيد فى مصر " شامل & محدث "
عرض مشاركة واحدة
قديم 27-10-2005, 03:46 PM
  #4
احمد شوبير
من كبار شخصيات المنتدى
تاريخ التسجيل: Dec 2003
المشاركات: 9,213
احمد شوبير غير متصل  
icon47 الجزء .............................3

ثالثا: البسكويت






السابلية (بالكوب)************

3/4كوب سمن -بيضة + معلقة صغيرة فانيليا
2 كوب دقيق - 1/2 كوب سكر
1/4 معلقة صغيرة بيكنج بودر
2 معلقة كبيرة كاكاو
للتجميل :
مربى _ شيكولاتة فارمسل _ مكسرات مفرومة ناعم
_ شيكولاتة خام زائبة فى حمام مائى

الطريقة :

نضرب السمن جيدا اضيف لها السكر و اضرب كويس
لحد ما المقدار ينعم
اضع البيضة و الفانيليا و اضرب لحد ما تختفى
اضع البيكنج بودر على الدقيق و اضيفة شوية شوية
للعجينة بالايدلحد ما تتكون عندك عجينة صالحة للتشكيل
نرش امامنا على الترابيزة دقيق و افرد العجينة بالنشابة
بتخانة 1/2 سم تقريبا وابدء بتقطيعها بقطاعة مدورة
او بكوب صغير من بتوع القهوة مش بتاع الشاى
ادهن صينية بالفرشاة بالسمن و ارصص فيها الدوائر
ادخلها الفرن متوسط الحرارة لحد ما تستوى
و دة فى حدود ربع ساعة لما تطلع اسيبها تبرد خالص

ملحوظة قبل الزواق النهائى :
1 – ممكن نعمل نص العجينة ابيض زى ما هيا
و نعمل النص التانى با ضافة الكاكاو عليها عشان يبقى بالشيكولاتة
وكدة ممكن نلزق واحدة ببضاء مع واحدة بنى (حسب ما بتحبى)
2- ممكن بعد ما نفرد العجينة بالنشابة و نقطعها دوائر نسيب نصهم سليم زى ما هما
و النص التانى نخرمة بالنص بقطاعة تانية صغيرة (مثل كشتبان الخياطة (
ونلزق واحدة سليمة بواحدة مخرومة
نبدأ بعملية اللزق بالمربى ممكن نلزق واحدة سادة بواحدة بالشيكولاتة
وممكن نلزق اتنين بيض مع بعض
وممكن نلزق اتنين بالشيكولاتة مع بعض
وممكن نحط معلقة مربى على واحدة مقفولة و نلزق فوقها واحدة مخرومة
نلعب بالزواق زى مانتى عايزة
وممكن نحط بصابعنا مربى على طروف السابلية داير ما يدور
وننغطسها فى المكسرات او الشيكولاتة الفارمسل
و ممكن بعد ما نزوب الشيكولاتة الخام نحط المعلقة فيها
و ننزل منها سرسوب رفيع يعمل اشكال على وش السابلية
افكار التزيين مفتوحة ليكى زى ما انتى عايزة
وعيد سعيد







السابلية (بالكيلو)


*************
1/2 كيلو سمن
3/4 كيلو دقيق
2 بيضة – فانيليا
فنجان شاى سكر بودرة
معلقة صغيرة بيكنج بودر

الطريقة
يضرب السمن جيدا ويضاف اليها السكر ونستمر فى الضرب
يضاف البيض و الفانيليا
نضع البيكنج بودر على الدقيق نضيف الدقيق مع العجن بالايد
لحد ما تتكون عندك عجينة صالحة للتشكيل
نرش امامنا على الترابيزة دقيق و افرد العجينة بالنشابة
بتخانة 1/2 سم تقريبا وابدء بتقطيعها بقطاعة مدورة
او بكوب صغير من بتوع القهوة مش بتاع الشاى
ادهن صينية بالفرشاة بالسمن و ارصص فيها الدوائر
ادخلها الفرن متوسط الحرارة لحد ما تستوى
و دة فى حدود ربع ساعة لما تطلع اسيبها تبرد خالص
ملحوظة قبل الزواق النهائى :
1 – ممكن نعمل نص العجينة ابيض زى ما هيا و نعمل النص التانى
با ضافة الكاكاو عليها عشان يبقى بالشيكولاتة وكدة ممكن
نلزق واحدة ببضاء مع واحدة بنى (حسب ما بتحبى)
2- ممكن بعد ما نفرد العجينة بالنشابة و نقطعها دوائر نسيب نصهم
سليم زى ما هما و النص التانى
نخرمة بالنص بقطاعة تانية صغيرة (مثل كشتبان الخياطة (
ونلزق واحدة سليمة بواحدة مخرومة
نبدأ بعملية اللزق بالمربى ممكن نلزق واحدة سادة بواحدة بالشيكولاتة
وممكن نلزق اتنين بيض مع بعض
وممكن نلزق اتنين بالشيكولاتة مع بعض
وممكن نحط معلقة مربى على واحدة مقفولة و نلزق فوقها واحدة
مخرومة نلعب بالزواق زى مانتى عايزة
وممكن نحط بصابعنا مربى على طروف السابلية داير ما يدور
وننغطسها فى المكسرات او الشيكولاتة الفارمسل
و ممكن بعد ما نزوب السيكولاتة الخام نحط المعلقة فيها
و ننزل منها سرسوب رفيع يعمل اشكال على وش السابلية
افكار التزيين مفتوحة ليكى زى ما انتى عايزة
وعيد سعيد






لانكشير


2 معلقة كبيرة دقيق
2 معلقة كبيرة كورن فلور (نشا)
ربع ملعقه صغيرة بيكنج بودر
ملعقة صغيرة فانيليا
2 ملعقة كبيرة زبد
2 ملعقة كبيرة سكر ناعم
بيضة واحدة- فانيليا
للتجميل : مربى – شيكولاتة فرمسيل – مكسرات محمصة مفرية
جوز هند ناعم – نقط الوان طعام صحية
الطريقة

ندعك السمن جيدا ثم نضيف له السكر وندعك كويس
ثم نضرب البيض ونضع علية الفانيليا
ننخل الدقيق والخميرة ونضع علية الكورن فلور ونقلبهم كويس
نضع البيض على السكر والسمنة ونخلط كويس
نضع الدقيق مع التقليب حتى تتكون عجينة متوسطة يسهل تشكيلها
نعمل العجينة كور صغيرة قد البندقة
نرصصهم فى صينية مدهونة ونترك بينهم مسافات
فى فرن متوسط الحرارة لحد ما تستوى
ونتركها تبرد ثم نلزق كل كورتين بالمربى
ونجمل الاجناب داير ما يدور بالشيكولاتة الفارمسيل او المكسرات
او نضع لون احمر على شوية جوز هند فحيحمر ونزوق بة الاجناب
او نضع لون اخضر على شوية جوز هند ونزوق بة الاجناب
ملحوظة: ممكن نقسم العجينة لجزءين او ثلاثة ونضع على كل جزء نقطة
واحدة من اى لون من الالوان الصحية ونضع على الجزء التانى
نقطة من اى لون تانى وهكذا وبعدين نشكل كور من كل لون
ونلزق كرة باللون الاحمر مثلا مع كرة باللون الازرق
او كرة باللون الاخضر مع كرة باللون الاصفر
وفى النهاية حتحصلى على لانكشير ملون مميز
وعيد سعيد






بسكويت النوشادر


1 كيلو دقيق
1/3 كيلو سكر
ربع كيلو سمنه
10ييضات
معلقة فانيليا
1 ملعقه كبيره نوشادر
ملعقة بيكنج بودر
كوب حليب
الطريقه
نضرب البيض جيدا لحد ما يتخن
ندوب النشادر و البيكنج بودر فى الحليب
ثم نضعهم على البيض المضروب
نضع الدقيق على الخليط مع العجن حتى تتكون عجينة صالحة للفرد
نشكل العجينة بالمفرمة بالوش الخاص بالبسكويت على شكل اصابع
يدهن الوجة بالبيض وتخبز فى فرن متوسط الحرارة






بسكويت جوز الهند

2 كوب دقيق
3/4 كوب سمن
3/4 كوب جوز هند ناعم
1 بيضة + صفار بيضة
1/2 كوب سكر
معلقة بيكنج بودر
2 معلقة كبيرة حليب
زرة ملح – فانيليا
الطريقة
يضرب السمن جيدا ثم السكر كويس جدا مع بعض
يضاف البيض مع الفانيليا ويستمر فى الضرب
يضاف البيكنج بودر وجوز الهند الى الدقيق مع زرة الملح
يضاف الدقيق الى خليط السمن والبيض والسكر المضروب مع جوز
الهند والحليب تشكل العجينة افرديها بالنشابة و قطعيها دوائر
ضعيهم فى الصينية و دخليهم فرن متوسط الحرارة
حياخد السوى حوالى ربع او تلت ساعة






بسكوت عين الجمل


كوب سمنة
1 ونص كوب دقيق
1/2 كوب سكر بودرة
3 بيضات
فانيليا – بيكنج بودر
عين جمل مجروش
الطريقة
نضرب السمنة كويس جدا ثم نضع السكرالبودرة ونستمر فى الضرب
ثم نضع البيض والفانيليا ونضرب كويس قوىيضاف البيكنج بودر للدقيق
ويضاف الدقيق للخليط وتعجن عجينة متوسطة الليونة
نشكل العجينة وتوضع فى الصينية
وتخبز فى فرن متوسط الحرارة






بسكوت البندق

2 ونص كوب سمنة
2 كوب سكر بودرة
6 كوب دقيق
1 زلال بيضة
بيكنج بودر
الطريقة
نضرب السمنة كويس جدا ثم نضع السكرالبودرة ونستمر فى الضرب
ثم نضرب بياض البيض جيدا ويضاف للسمن
يضاف البيكنج بودر للدقيق ويضاف الدقيق للخليط وتعجن عجينة متوسطة الليونة
نشكل العجينة ويدهن الوش بالبيض وترش بالبندق المجروش ثم تخبز فى فرن متوسط الحرارة






بسكويت اللوز


بياض 2 بيضة
1/2 فنجان كورن فلور
1/2 فنجان سكر
3 معالق لوز مطحون
1/4 معلقة خل
الطريقة
اضرب بياض البيض جيدا ثم اضع السكر و يضرب جيداجدا
ثم يضاف الكورن فلور ثم معلقة الخل ويضرب جيدا
ثم يضاف اللوز المطحون وتشكل العجينة على هيئة اصابع
يدهن الوش بصفار بيض وتدحرج على شرائح اللوز
وتخبز فى فرن متوسط الحرارة لحد مايستوى ويحمر اللوز






بسكوت لوز بالسميد

المقادير:
3 أكواب دقيق
كوب سميد ناعم
رشة ملح
كوب زبدة
، 8 ملاعق كبيرة سكر ناعم،
بيضة
ربع كوب لوز مقشر.

الطريقة
انخلي الدقيق والسميد والملح وضعيه في طبق غويط
ثم أضيفي الزبدة والسكر واعجني جيدا
ثم أضيفي البيضة وكملى العجن
افردي العجينة وقطعيها إلى دوائر صغيرة ورشي عليها اللوز
ثم صفيها في صينية مدهونة بالزبدة وأدخليها فرن متوسط الحرارة
لمدة نص ساعة تقريبا






بسكويت البرتقال


المقادير
1 و 3/4 كوب دقيق
3/4 كوب سكر بودره
ملعقة كبيرة بشر برتقال
1/3 كوب سمن
2 بيضه
عصير برتقال للعجن
ملعقة سكر سنترفيش للوجه
بياض بيضه لدهان الوجه

الطريقة:
1- ينخل الدقيق ويضاف إليه البيكنج بودر
2- يخفق السمن ويضاف إليه السكر مع التقليب المستمر حتى يسير خفيفا
3- يضرب البيض ويضاف إليه الفانيليا وبشر البرتقال ويضاف إلى السمن
والسكر مع التقليب المستمر
4- يضاف الدقيق ثم يقلب جيدا ويضاف قليل من عصير البرتقال إذا احتاج الأمر
5- تفرد العجينة على دقيق وتقطع بأشكال البسكويت المختلفة وتدهن بالبيض
وترش بالسكر وتدخل الفرن






__________________
لا يوجد شىء اسمه صعب ، ولا يوجد شىء اسمه مستحيل ... نحن من نصنع الصعب والمستحيل