منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - استشارات مطبخية اسألوا و نحن نجيب
عرض مشاركة واحدة
قديم 26-01-2009, 03:18 PM
  #13
helwaya
عضو مميز
 الصورة الرمزية helwaya
تاريخ التسجيل: Mar 2006
المشاركات: 1,413
helwaya غير متصل  
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مستكة_مستكة مشاهدة المشاركة
غاليتي

ان اعمل تقريبا نفس الكيك

التي تسمي 1 2 3

1 كوب سمن او زيت ( انا اضيف اقل من الكمية حوالي نصف كوب ) + 2 سكر + 3 دقيق منخول + 4بيضات
+ علبة زبادي ( حتي تحافظ علي طروارة الكيك ) + برش برتقال ( يمكن الاستغناء عنه ) + و عصير برتقالة ( يمكن الاستغناء عنه ) + فانيليا + كيس بيكنج باودر حوالي 16 جرام اكثر من ملعقة كبيرة يعني
و لبن حليب عند الحاجة

الفكرة في عجن الكيك لابد ان تكون النتجية النهائية ان الكيك اثناء صبه في قالب الكيك يكون مثل الشريط

و هذا ضروري لنجاح الكيك

و السبب الثاني ان خبز الكيك يكون علي درجة 180 و ممكن تظل داخل الفرن من 40 ال 50 دقيقة حسب حجم الصنيه

انتي خفضتي حرارة الفرن و بالتالي مدة الخبز بتكون اطول

انتي فتحتي علي كيك مبكرا و بالتالي لم ينضج تماما و بالتالي الكيك يكون معرض للهبوط عندما يقابل هواء بارد


حافظي علي درجة الحرارة و مدة الخبز و لا تفتحي عليها قبل 30 دقيقة الاضمن

اطلعي علي هذا الرابط

http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=151903

عندي ليك سؤال

درجة حرارة الفرن بتتوزع مضبوط بداخل الفرن ؟؟؟

ميرسي جدا جدا جدا على الاجابة الشافية دي

وحلو موضوع الزبادي دي أجربها

انا اعتقد عصير البرتقال ده بيتحط بدل اللبن والعكس

الفرن كويس وانا عملت فيه قبل كدا

بس مش عارفة ايه الغلط .. ممكن يكون ظروفها كدا وقتها .. طيب هو ممكن يكون من كثرة السوائل مثلا

يعني البيضة الزيادة بوظت الدنيا مع موضوع ان الدقيق كان 2 1/2

كمان موضوع الشريط دا حلو .. طيب لو معملتش شريط وانا بصبها ارجعها تاني وازود ايه؟
__________________