منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - سمك مقلي بالعجين و بطاطس(fish & chips)من دودي دبدوبي(صور)
عرض مشاركة واحدة
قديم 16-08-2008, 01:01 AM
  #1
dodi_dabdoobi
عضو مميز
 الصورة الرمزية dodi_dabdoobi
تاريخ التسجيل: Apr 2006
المشاركات: 2,684
dodi_dabdoobi غير متصل  
سمك مقلي بالعجين و بطاطس(fish & chips)من دودي دبدوبي(صور)

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته



اتعلمت هذي الطريقة من ام زوجي و حبيت انقللكم هيا
و ام زوجي هي بالاصل كيفية من جنوب افريقيا لذلك هي مبدعه في المطبخ ما شاء الله عليها

و هذه الطريقة للسمك مغلفة بالعجين معروفة عندهم و كذلك في بريطانيا و هي شعبية جدا خصوصا في المناطق الساحلية وحيث السمك الطازج موجود بوفره

و ياكلوها مع صوص التارتار و الخل عشان يخفف من كمية الزيت

ما اطول عليكم و المقادير و الطريقة مع بعض هي كالتالي

بطاطس مقطعة ويدجيز و مسلوقة في ماء مغلي لمدة 7 دقايق و مصفاة و تترك على جنب لوقت قليها




سمك فيليه انا قطعته شرايح عريضة و تبلته ببهارات السمك و زنجبيل و ملح و فلفل





اقلي البطاطس



و اثناء قليها حضري العجينة و هي عبارة عن



كوب دقيق ذاتي التخمير
كوبين دقيق عادي
ملح و فلفل و نفس بهارات السمك
بيرة سادة بدون سكر
موية عادية



حطي الدقيق و تبليه و حطي عليه البيرة و اثناء ما تضيفيها قلبي بالمضرب
و اضيفي ماء عادي حتى تحسي الهجينة صارت مثل اللقيمات او اخف قليلا


و هذا قوامها




صفي البطاطس علن جنب و غمسي السمك في العجينه و اقليها على الجهتين








صفي السمك عشان الزيت الزايد يروح



حضري صوص التارتار افرمي بالسكينة مخلل خيار و اخلطيه مع مايونيز و شوية ساور كريم



و نسيت اصور باقي الخطوات عشان زوجي كان مستعجل و جيعان

رصي السمك في الطبق مع البطاطس و زينيه بالليمون و الشبت




قدميه مع الصوص اللي حضرتيه و كاتشاب و الخل طبعا



و بالهناء و العافية و ان شاء الله يعجبكم و أي أسئلة انا حاضرة
__________________
رب لا تذرني فردا و انت خير الوارثين

التعديل الأخير تم بواسطة مستكة_مستكة ; 18-08-2008 الساعة 09:43 AM السبب: تصغير الصور + اعادة التحميل