ما شاء الله اطباق رائعة
تسلم الايادي
انا طريقتي مختلفة شوي عنك
بالنسبة للكشري
احنا عندنا بنقوم بسلق العدس لوحده
و بعد ما يسلق 3/4 سواء يصفي ( لان الماء الساخن الخاص به ممكن يكمل نضجه )
نحضر قدر و نحمر فيه بصل جوانج و نشيل منه جزء ( للوجه )
و باقي البصل نتركه الي ان يصبح لون بني لكن ليس محترق
نضيف علي البصل كوب ماء و نضيف القليل من الملح و رشة كمون و يترك الخليط يغلي جيدا
و بالتالي المرق هيكون لونه بني
نضع العدس المصفي و عليه الارز المصري المغسول و نزيد الماء و نضبط الملح الي ان يصبح طريقة اعداده مثل الارز العادي
اي تكون المياه علي سطح الارز و يترك ليغلي
ثم نوطي عليه و يوضع تحت القدر الشياطة حتي النضج
و بالنسبة للمكرونة بعد السلق تصفي
ثم نحضر قدر و نضع به القليل من الزيت و نضع ملح و فلفل اسود علي الزيت و نحرك الزيت علي جوانب القدر
و نضع المكرونة و تشوح في الزيت
بيكون طعمها رائع
اتمني ان اكون اضفت لطريقتك
تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010