منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - ملف آكلات جديدة (صور) .... منقولة
عرض مشاركة واحدة
قديم 21-04-2008, 10:39 AM
  #4
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  


اليوم أن شاء الله جيبتلكم طريقة عمل إسكالوب دجاج وبفتيك لحم وأن شاء الله يعجبكم..



المقادير:

صدور دجاج وستيك ( سيرليون نحيف),بصل وثوم مفرومين ناعم,ليمون,خل,زيت زيتون,البهارات(شطة تكروني,فلفل
رومي,كمون,ملح,ماجي),دقيق,بيض,بقسماط,زيت لقلي.



الطريقة:

حطيت في زبدية قزاز البصل والثوم والخل والليمون وزيت الزيتون والبهارات(شطة تكروني,فلفل رومي,كمون,ملح,ماجي).



خلطها بشوكة.



قطعت الصدر لشرايح رفيعة بالسكينة زي الصورة.



كدا شكلة بعد التشريح.



طقطقتها بالمطرقة علشان يتخللها التتبيلة.



كدا شكلها بعد الطقطقة.



وكدا شكل البفتيك اللحم البقري بعد الطقطقة بالمطرقة.







وهنا الأسكالوب والبفتيك جاهزين للتتبيل.



وهنا حأبدأ أن شاء الله التتبيل.



حطيت الدجاج في التتبيلة.



خرقتها بالشوكة علشان تتشبع بالتتبيلة.



قلبتها على الجهه التانية.



هنا شكله متبل.



وهنا رصيتة فوق بعض علشان يتشبع بالتتبيلة.



وهنا خلصت وغطيتة بالنايلو وحطيتها في التلاجة لمدة نص ساعة.



حطيت الأسكالوب في الدقيق.



غطست الأسكالوب في(البيض مع كمون وفلفل أسود وملح).



غطيت الأسكالوب بالبقسماط.



وحطيت البفتيك في الدقيق.




غطست البفتيك في(البيض مع كمون وفلفل أسود وملح).



غطيت البفتيك بالبقسماط.






وهنا شكلة جاهز للقلي.



قليت البفتيك والأسكالوب يالزيت وفير وحامي.



قلبتة على الجهتين وصفيتة من الزيت.



وهنا شكل الأسكالوب مقرمش من بره وطري ولذيذ من جوه.



وهنا شكل البفتيك مقرمش من بره وطري ولذيذ من جوه.


وبالعافية عليكم ..



الموضوع منقول


جزاها الله كل خير صاحبة الموضوع







يتبـــــــــــــــــــــع
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010