الارز بالجمبري المقلي
المكونات
3 كوب ارز مصري + بصلة كبيرة مفرية + 1 م /ص كمون + 1 م/ص كسبرة + 1 م /ص بابريكا + 1 حبة لومي + 2 حبة طماطم مبشورة + 1 مكعب مرقة دجاج + 2 م/ك صلصة طماطم + ماء
الطريقة
1- نحمر البصلة في قدر بقليل من الزيت
2- نضع التوابل علي البصلة و تشوح حتي تظهر رائحة التوابل
3- نضيف الطماطم المبشورة و مكعب مرقة الدجاج بدون اضافة اي سوائل
4- نترك الخليط حتي يتسبك
5- نضيف الصلصة و يترك الخليط ليغلي ثم يضاف علية الارز المغسول
6- نضيف الماء و اول ما يغلي و يقصر نوطي النار و يوضع تحت الارز الشياطة و يكون جاهز .
الجمبري المقلي
نجهز التوابل
كمون مطحون + كسبرة مطحونة + بابريكا + ملح + عصير ليمون
نتبل الجمبري و يترك ساعة
نجهز طبق فيه بيضة عليها ملح و رشة كمون + طبق به دقيق +طبق به بقسماط
و يوضع الجمبري في الدقيق ثم البيض ثم البقسماط
و يقلي في زيت حار
و هذه النتيجة
و يجمل علي وجه الارز
معذره لم اصور الطبق النهائي
يتبــــــــــــــــع
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010