|--*¨®¨*--| ملف الآكلات الهندية . مترجم و مدعم بالصور ( الجزء الثاني ) |--*¨®¨*--|
الاخوة و الأخوات
تم بحمد الله عمل ملف يضم العديد من الوصفات للمطبخ الهندي ( الجزء الاول )
و الحمد الله تم اعداد ( الجزء الثاني )
و ان شاء الله يحوز علي اعجابكم
و يكون مرجع مميز للجميع
و سنعرض في التالي الوصفات مترجمة و مدعمة بالصور
Indian Lamb Kebabs
المقادير
لاعداد من 10:8 اصابع كباب نحتاج
نصف ليمونة
450 جرام لحم مفروم
1 م /ط زيت خضار حوالي 15 مللي
عدد 4 فصوص ثوم
3 سم جنزبيل طازج
عدد 4 قرون فلفل حار
25 جرام كسبرة خضراء
1/2 م / ص كسبرة مطحونة
1 م / ص كمون مطحون
1/2 م / ص فلفل اسود
1/2 م / ص كركم
1/2 م / ص جرام ماسلا
1 م / ص ملح
اعادة للمقادير
الطريقة
نقع العيدان الخشبية في الماء لمنع احتراقها
عصير الليمون و اللحم
نضع 1 م / ط عصير ليمون 15 مللي
علي 450 جرام لحم مفروم
التجهيز
4 فصوص ثوم
تسحق فصوص الثوم و نزيل القشرة
تهرس فصوص الثوم
نقشر الجنزبيل حوالي 3 سم
و يبرش
15 مللي حوالي 1 م /ط
4 قرون فلفل حار
نزيل البذور قدر الامكان
ويقطع
25 جرام كسبرة خصراء تقطع صغير
في طبق زجاجي نضع 1 م / ط زيت حوالي 15 مللي
نضع الثوم المفروم
نضع الجنزبيل المبروش
نضع الفلفل الحار
نضع الكسبرة المفرية
خلط التوابل
1/2 م / ص كسبرة جافة
1 م / ص كمون
1/2 م / ص كركم
1/2 م / ص جرام ماسلا
1 م / ص ملح
باقي عصير نصف الليمونة
تجنبي نزل بذر الليمون
1/2 م / ص فلفل اسود حب توضع في الجورن ( الهاون )
تسحق
و تضاف علي خليط التوابل
يستكمل
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010