اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مستكة_مستكة
اختي الغالية
فعلا الكنافة تحفظ في الفريزر
لكن يفضل الا تتركيها مدة طويلة
بصي يا ستي اول ما تطلعيها من الفريزر
تفتتيها و هي مجمدة بتكون اسهل كثير في التفتيت
سأقول لكي طريقة امي الله يحفظها
تفتت الكنافة و ستخدم حوالي 500 جرام
و تضع عليها زبد مذابة و زيت حوال 2 م/ك لان الكنافة تحب الدهون الكثيرة
تقلب الكنافة مع الزبدة و الزيت جيدا ( علي البارد )
نحضر صنية تقريبا مقاس 30 او 32 مش فاكرة اوي
المهم تدهن الصنية بالزبدة جيدا و الجوانب
نحضر حبات صحيحة من اللوز و ترص في قاع الصنية علي شكل دائرة
مش شرط ان يكون اللوز محمص ممكن يكوني ني
المهم
نرص نصف مقدار الكنافة مع الضغط البسيط عليها
نحضر طبق نضع فيه 3 م/ك دقيق و بيضة و لبن حوالي 1 ك لبن حليب
و يقلبوا علي البارد و يصفوا
ثم يوضع هذا الخليط علي النار و يقلب باستمرار حتي يتخن
ممكن ان يحتاج المزيد من اللبن للحصول علي قوام اغلظ من الكريمي
مثل الكاستر
و يترك ليغلي للتأكد من نضح الدقيق بعد ما نطفئ عليه نضع فانيليا
احنا بنستعمل الفانيليا البودرة كيس واحد
و نضع علي الكريمة مكعب زبدة اي حوالي 1 م/ص ( انا اشتري الزبدة و اقطعها مكعبات صغير و احفظها في الفريزر لسهولة استخدمها )
و لا نضع سكر لاننا نكتفي بالشربات او القطر ( بتكون حفيفة و لذيذة جدا )
يصب الخليط علي الكنافة في الوسط و تجنبي ان يصل الي الجوانب
و نضع باقي الكنافة
مع الضغط البسيط عليها و تدخل الفرن في الوسط علي نار هادئه
تظل في الفرن تقريبا ساعة حتي يحمر الوجه
تخرج من الفرن و تسقي بالشربات و هي ساخنة الشربات ( بارد )
و ننتظر 10ق ثم تقلب و تقدم
الشربات 3 ك سكر و 1 1/2 ماء و عصير نصف ليمونة و عود قرفة يترك الخليط علي النار حتي يغلي و احسبي من 7:8 ق و اطفي عليه
ملاحظة هامة
لا نستعمل مقدار الشربات كله
***
طريقة اخري عرفتها و انا بالساحل الشمالي في الاسكندرية تذوقتها كانت رائعة
يفتتو الكنافة
و يحمروها في قليل من السمن في صنية كبيرة تأخذ المقدار كله
و يحضروا صنيه و يرصوا نصف المقدار و يضعو مكسرات ( مدقوقة و عليها القليل من السكر و الماء )
و يضعو باقي الكنافة و يضغطو عليها و يدخلها الفرن لتسخن كلها 10 ق فقط
ثم تسقي بالشربات
انا ساعات بعملها مقدار صغير احمرها و اضعها في طبق التقديم ارش عليها الشربات و هي ساخنة و ارش مكسرات و كده اصبح عندك كنافة علي السريع
( انا خذت من الشيف الطريقة )
**
طريقة اخري اخدتها من احدي صديقاتي
هي الطريقة الاولي بس التغير انها بترش علي الكنافة قرفة مطحونة و هي بتضع عليها الزبدة و الزيت
و الحشوة كاستر جاهز و بتزيد عليه سكر و بعد ما يبرد شوي تضع عليه موز مهروس و رشة قرفة
و تضع الحشوة في المنتصف
و باقي الكناقة علي الوش و ترش القرفة و سكر
و تدخل الفرن و تسقي بالشربات
بس هي مش بتقلبها
اتمني ان تعجبك الوصفات
و في انتظار تنزيل الوصفة اللي هتطبقيها
تحياتي يا غالية
|
تسلميلي مستكة
عندي سؤال بالنسبه لمقدار الزيت والزبده , ملعقتان كبار زبده وملعقتان كبار زيت ولا ملعقتان من خليط الاثنين ؟
وسؤال ثاني اسفه جدا كثرو اسئلتي بالنسبه للبن الحليب هل هو yogurt او milk ؟
وخلاص
جزاك الله خيرا