منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   احلى جمبري مقلي من ريومتكم خطوة خطوة بالصور (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=92000)

rima 03-07-2006 11:34 AM

احلى جمبري مقلي من ريومتكم خطوة خطوة بالصور
 
اليوم عملت جمبري مقلي عطريقة الغالية مستكة وطلع بجنن وهي الصور بالخطوات ان شاء الله تعجبكم



المقادير

1 كيلو جرام جمبري ,متوسط الى كبير الحجم مقشر و منظف

http://www.66n.com/pics/hosted/ipx38...l81585zsdn.jpg

1 بيضة , مخفوقة
3 ملعقة كبيرة عصير ليمون
زيت للقلي
1 كوب دقيق
1 كوب بقسماط
1-2 ملعقة صغيرة كمون بس انا ما حطيت كمون عشان ما توفر عندي :29: :29: :29:
2 ملعقة صغيرة ثوم ,مدقوق
ملح و فلفل

http://www.66n.com/pics/hosted/baqcb...vzpi7ay061.jpg

طريقة الطهى

يغسل الجمبري جيدا و يصفى. يتبل الجمبري بالثوم وعصير الليمون والكمون والملح والفلفل. يترك ليتبل لمدة ساعة الى ساعتين.

http://www.66n.com/pics/hosted/yc9sd...c5cad5bevf.jpg

توضع البيضة المخفوقة في وعاء و الدقيق في وعاء في وعاء آخر و البقسماط في وعاء ثالث.

http://www.66n.com/pics/hosted/ix4fp...6w4itv61gd.jpg

يغمس الجمبري في الدقيق

http://www.66n.com/pics/hosted/ba4hr...9lb38d4y16.jpg

ثم في البيض المخفوق

http://www.66n.com/pics/hosted/zov2t...d1pakpu3wz.jpg

ثم في البقسماط و يغطى جيدا.

http://www.66n.com/pics/hosted/ow89h...sujkenz3ct.jpg

يسخن الزيت على نار عالية في طاسة متوسطة . يقلى الجمبري حتى يصبح لونه ذهبي

http://www.66n.com/pics/hosted/57upb...2nj69yxnts.jpg

و يصفى على ورق لامتصاص الزيت الزائد.

http://www.66n.com/pics/hosted/hzw6u...7fht8w9dzf.jpg

يقدم فورا انا قدمته مع البطاطا المقلية وطبعا اي صوص بتحبيه

http://www.66n.com/pics/hosted/wj3kz...ghfi016iw9.jpg

ان شاء الله يكون عجبكم

http://www.66n.com/pics/hosted/7glfm...87yf18006l.jpg

مستكة_مستكة 03-07-2006 01:10 PM

بسم الله الرحمن الرحيم


تسلم الايادي يا عسل ..جزاكي الله كل خير

http://www.66n.com/pics/hosted/2cxss...rsa00815y8.gif


مستكة_مستكة

بنت الثويني 03-07-2006 01:39 PM

** السلام عليكم ورحمه الله وبركاته **
 
تسلم الأيادي حبيبتي ريما : )

MISS EGYPT 03-07-2006 04:40 PM

حلوه اوى يا ريما هانم

تسلم ايدك

عقبال لما اعمل انا كمان

أم راما99 03-07-2006 07:47 PM

لو سمحتي أختي عجبني شكل الصوص اللي مسويته


لو تتكرمي تكتبي الطريقة لأني ناويه اسوية ان شاء الله

سحر الصحراء 03-07-2006 07:51 PM

طبق رائع سلمت يداك

أخت الشفق 03-07-2006 07:58 PM

الليلة بسويه إن شاء الله لأني مطلعة روبيان للعشا

شكرااااااااااااااااااا

ام بيسان 03-07-2006 08:20 PM

واوووووووووووووووووووووووووو ريحتة واصلة هولندا
تسلم ايدك يارومية طريقة سهلة جدا وشكلة احلى اكيد حاجربة لان جوزى بيعشق الاسماك بورسعيدى

ياستى لو اكل كل يوم سمك مفيش مشكلة حاجربة اكيد ان شاء الله وارد لك خبر
تسلم ايدك ياقمر:22: :22: :22:

Reemona 03-07-2006 11:39 PM

ريما ، الله يسامحك ما انتي عارفة ان نقطة ضعفي في الأكلات البحرية
وخصوصاً خصوصاً الجمبري


يسلموو ، الله لا يحرمنا من شغلك الحلو

أم علاء 1 04-07-2006 11:03 AM

تسلم الأيادي .. حبيبتي


الساعة الآن 07:25 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©