![]() |
سؤال عن السلطات
اخوتى الكرام
بصراحة تجاوبكم الرائع و وصفاتكم المميزة جعلتنى اطمع فى عدة وصفات لأكلات احبها بس ما اعرف اسويها اول اكلة هى سلطة الراهب الثانية سلطة الفاصوليا الخضراء عند pizza hut ياللا يا شاطرين جاوبونى و انتظروا المزيد من الاسئلة :) الاشراف / تم تعديل العنوان مستكة_مستكة |
بسم الله الرحمن الرحيم سلطة الراهب 2 باذنجان رومى 1 حبة متوسطة بصل، مفروم 2 فص ثوم، مهروس 1 حبة متوسطة فلفل حلو اخضر مقطع مكعبات صغيرة 2 حبة طماطم مفرومة ناعم ¼ كوب بقدونس مفروم ¼ كوب عصير ليمون 1 ملعقة صغيرة ملح 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون صنوبر، أوراق النعناع الأخضر 1. أحضرى عود خشبى رفيع واعملى عدة ثقوب فى الباذنجان، اشوى بالفرن إلى أن تصبح القشرة غامقة اللون. 2. إمسكى الباذنجان بيدك اليسرى بينما تقومين بنزع القشور بيدك اليمنى تحت الماء الجارى. تخلصى من القشور، ضعى الباذنجان فى مصفاة 3 – 4 دقيقة للتخلص من السوائل. 3. ضعى الباذنجان فى طبق اهرسية بالشوكة أو قطعيه الى مكعبات صغيرة. 4. اضيفى البصل، الثوم، الفلفل، الطماطم، البقدونس، عصير الليمون والملح، قلبى إلى ان تختلط المكونات مع بعضها 5.وزعى بابا غنوج فى أطباق التقديم، وزعى فوقه بعض الزيت وزينيه بأوراق النعناع والصنوبر.. وقدميه باردا -------------------------------------------------------------------------------- سلطة الفاصولياء الخضراء المقادير: *500 غرام من الفاصولياء الخضراء. *معلقة طعام من الزيت . * عرقان من الليمون غراس مفرومان ناعماً . * حبة من الفلفل الاحمر الحار مفرومة . * كوب من حليب جوز الهند . * 350 غراماً من الملفوف المفروم خشناً . الطريقة : قطعي الفاصولياء يطول 5 سم ضعي الزيت في مقلاة ، ثم أضيفي الليمون غراس و الزنجبيل و الفلفل الحار ، اتركيه على النار حتى يبدأ الزيت في تكوين فقاقيع . أضيفي الحليب و الفاصولياء و اتركي المواد حتى تغلي على النار مدة ثلاث دقائق ، أو حتى تصبح الفاصولياء لينة ، ضعي الملفوف في طبق السلطة ، ثم اسكبي فوقه مزيج الفاصولياء. ... (2) سلطة الفاصولياء الخضراء المقادير لخمسة أشخاص: 1.كأس من حبات الفاصولياء. 2.بصلة كبيرة. 3.سبعة عروق من البقدونس. 4.فصان من الثوم. 5.عصير ليمونتين أو ما يعادلهما من الخل. 7.قليل من زيت الزيتون. 8.نصف ملعقة صغيرة من الملح. 9.ربع ملعقة صغيرة من بيكربونات الصوديوم. التحضير: تنقى حبات الفاصولياء من الأحجار والمواد الغريبة ثم تغسل تحت الماء الجاري، تنقع في الماء الحاوي على بيكربونات الصوديوم لمدة عشر ساعات، يعاد غسل الفاصولياء من جديد تحت الماء الجاري ، ثم تسلق على نار متوسطة حتى تبدأ بالغليان وحين ذلك تخفف النار وتترك حتى تنضج حبات الفاصولياء في الوعاء المغلق؛ ينقى البقدونس ويغسل ثم يفرم فرما خشنا نوعا ما ثم تقشر البصلة وتقطع على شكل أهلة رقيقة؛ يقشر الثوم ويدق مع قليل من الملح؛ [من الممكن عمل السلطة السابقة ولكن مع المخلل وعصير الليمون والخل والفليفلة الخضراء الحلوة وذلك بفرم قطع المخلل فرما ناعما ثم تضاف إلى حبات الفاصولياء المسلوقة. 1. يصب الليمون أو الخل ويضاف الثوم والملح وتحرك السلطة بحذر حتى لا تهرس الفاصولياء. 2. يضاف كل من البصل المقطع والبقدونس المفروم إلى حبات الفاصولياء المسلوقة. 3.يصب زيت الزيتون فوق السلطة وتقدم كطبق مقبلات إلى جانب أطباق اللحوم. إن شاء الله يكونوا نفس السلطات إلي بدك إياهم منقول |
عشق عبادي شكرا الك يا اختي ما شاء الله عندك جميع انواع السلطة...وكلهم سجلتهم
|
عشق عبادى
تسلمى يا غالية الهيئة وصفاتك طيبين كتير بس سلطة الفاصوليا اعتقد انهل ليست هى هى مكونة من فاصوليا خضراء -بصل - فليفلة بس المشكلة عندى بالdressing ما بعرف مكوناتو |
حبيبتي عشق عبادي تسلم ايدك عالسلطات الحلوة يا قمر
حبيبتي مزيونة جبتلك انواع سلطات بيتزا هت ان شاء الله يعجبوكي اولا صلصةالطماطم الحارة:_ المقادير:_ 2 حبة طماطم 2 بصلة كبيرة او وسط بهارات (ملح\فلفل\شطة\بهارات) 2 معلقة طعام قرفة كمية مناسبة من مكرونة لسان العصفور محمرة فى زيت وجاهزة مش عارفة ممكن يكون نفس الاسم دة تعرفوة ولا لا بس هى نوع من المكرونة ال بتكون صغيرة جدا قد العدس وبعدين لما تتحط فى الشوربة تكبر ودايما تتعمل شوربة يارب تكونوة عرفتوها خل\زيت زيتون 1 فلفل حامى الطريقة:_ احضرى صينية فرن صغيرة وضعى فيها الطمام والبصلة زى ماهما بس طبعا مقشرة البصل وبندخلهم الفرن حوالى 10 دقايق لحد ما نحس انهم دبلوة بعد كدة نخلطهم بالخلاط مع اضافة كل البهارات السابقة معهم وشوية ماء او خل بس نضربهم ضربة واحدة بس مش كتير علشان ميبقاش عصير فى النهاية نضيف عليها لسان العصفور ثانيا:سلطة الفاصوليا البيضاء والخضراء:_ المقادير:_ 1\2 كيلو فاصوليا خضراء وبيضاء ملح\فلفل\بهارات\زيت\شوية سكر\زيت\بصلة صغيرة\3فصوص مدقوق الطريقة:_ تسلق الفاصوليا الخضراء ةالبيضاءفى ماء بية القليل من السكر مكتريش السلق يكون خفيف اول ما نحس انهم مقرمشين شيلهم وصفيهم من الماء,بس خلى الماء علشان ناخد جزء يكون الصوص حمرى بصلة مع ثوم لحد ما يصفروة شوحى الفاصوليا البيضاء والخضراء فى البصل لفترة قليلة بعد كد نخلطهم مع البهارات والملح والفلفل وماء السلق كصوص [COLOR="red"]ثالثا: سلطة ال سوزن suzan (سلطة الفراخ بالكاتشاب):[/COLOR المقادير:_ فراخ بانية مقطعة مكعبات صغيرة ومسلوقة (العدد حسب الرغبة) ملح\فلفل\بهارات\قرفة كمية مناسبة من الكاتشاب والمايونيز خيار مخلل مقطع قطع صغيرة جدا زيت زيتون وقليل من الماء الطريقة:_ نضع الكاتشاب على المايونيز ويضرب معا فى الخلاط ولو كان تقيل ضيفى قليل من الزيت كلما احتاجت حتى يخف سمك الخليط ثم نضع باقى البهارات والملح والفلفل ممكن نضرب الخيار المخلل مرة واحدة سريعة بالخلاط ويوزع على الخليط حيدى طعم مقرمش جميل وحيكون مش ظاهر اخر حاجة نضيف الفراخ السلوقة سلطة البيتزا المقادير: جزرتين مقطعه خيارتين مقطعه علبة مكرونه بأي شكل تبغينه ماعدا الإسباجتي وطبعا مسلوقه مكعبات جبنه صفراء مكعبات جبنه بيضاء ذره مسلوقه ترمس مسلوق بطاطس مسلوقه مخلل خيار قطع صغيره أناناس صلصه روسيه (تباع في السوبر ماركت) في حالة عدم توفرها تستبدل بالمايونيز والكاتشاب فلفل وملح ليمونه الطريقه: تخلط كل المقادير مع بعض منقول |
تسلمى ريما الحبوبة بجربها و بخبرك اذا نفس الطعم او لا
|
شكرا
|
الساعة الآن 05:07 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©