![]() |
ملف طبخات لعيونكم احلى بنات
بنات هيدا الملف فيه طبخات تخبل شوفوه وقولو رايكم
ان شاء الله يعجبكم دجاج مشوي بالعسل والثوم المقادير بسيطة جدا ومتوفرة طبعا ما صورت بالخطوات لانها سهلة ما بدها شرح والصور هاي كفية لشرح المطلوب المقادير: دجاجة كاملة مقادير الصوص : شكله بكون مثل الصورة وعلى فكرة بتقدري تعملي منه مقدار كبير وتحطية في زجاجة وبالثلاجة وبستعمليه عند الحاجة http://www.66n.com/pics/hosted/1xpo2...qmjo31kneb.jpg ملعقة صغيرة خل ابيض ملعقة صغيرة سكر 2 ملعقة كبيرة صوص بندورة ملعقة كبيرة سكر بني ملعقة صغيرة ثوم بودرة 3 ملاعق كبيرة worcestershire صوص (اكيد بتلاقوه في قسم الصوص وخاصة القسم الهندي او في المحلات الهندية او الصينية ملعقة كبيرة عسل بهارات مشكلة رشة فلفل اسود فرش ملعقة صغيرة بصل بودرة تخلطي مقادير الصوص كلها مع بعض وتبلي فيها الدجاجة قبل يوم وثاني يوم ضعيه في صينية وغطيها باللامنيوم فويل وانتبهي لما بترفعي الالمنيوم فويل ما تنزعي جلد الدجاجة معها وتخربي منظرها او الحل تحطي على وجه الدجاجة من ورق الزبدة وهيك ما بتلصق الدجاجة بالفويل واذا بكم الدجاجة تطلع محمرة من غير ما تحمريها من فوق انصحكم في هاي الطناجر خصوصي للشوي روعة http://www.66n.com/pics/hosted/rrc7p...a6zu8r539l.jpg ضعيها في الفرن على درجة 350 لمدة تقريبا ساعة الا ربع او حسب حجم الدجاجة يقدم مع البطاطا البورية او المقلية وشوية رز بالبازيلاء والجزر وسلطة يونانية http://www.66n.com/pics/hosted/1huro...7rtmdzb9q2.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/6zks5...nt4usei1zd.jpg كفتة الخضار واللحم المقادير : لحم مفروم ناعم مخلوط معه بصل وبقدونس بطاطا جزر فليفلة خضراء فليفلة حمراء بصل احمر حلقات زعتر بري بهارات جاهزة تسمى مونتريال تشكن من ماركةهاوس كلب زيت زيتون ملح فلفل اسود بهارات بهارات الكاري بندورة مرقة لحم او دجاج الطريقة: نتبل اللحم بالبهارات والملح والفلفل ونكورهم على شكل بيضوي وضعهم في صينيه مدهونه شوية زي زيتون http://www.66n.com/pics/hosted/7wrgn...8862t0xvz0.jpg نضعهم بالفرن حتى يتقلبوا وتنزل ماء اللحمة http://www.66n.com/pics/hosted/92274...nl3t0l6hy4.jpg نحضر الخضار ونقطعها كما بالصورة نضع عليها ورق من الزعتر البري http://www.66n.com/pics/hosted/tc80l...xdr6rgir92.jpg نضع عليها والبهارات الجاهزة وزيت زيتون ونقلبهم مع بعض http://www.66n.com/pics/hosted/gl1iv...ugru9728l8.jpg هذه صورة البهارات http://www.66n.com/pics/hosted/wlc67...maouwoym0k.jpg صورة الزعتر البري http://www.66n.com/pics/hosted/qdcze...4r9rq9y5pu.jpg ثم نضعهم فوق اللحمة http://www.66n.com/pics/hosted/p5mu1...tpocj2jjiy.jpg ونضع شرحات من البندورة وعرقان من الزعتر البري http://www.66n.com/pics/hosted/9fhtr...kpytm0gbbu.jpg ونضع عليهم المرق ونغلفهم بالقصدير http://www.66n.com/pics/hosted/qtxkc...ekw7nwaoo7.jpg ونضعها في الفرن حتى تستوي http://www.66n.com/pics/hosted/za06y...mv4ppml13r.jpg وتقدم بصحة وعافية http://www.66n.com/pics/hosted/lrlvt...4f1xufrcy4.jpg دجاج محشي بالارز الاسمر والزبيب المقادير : http://www.66n.com/pics/hosted/vyhf4...c9nr64as9v.jpg دجاجة كامله رز اسمرمع رز ابيض بتلاقوهم مخلوطين مع بعض في نفس الكيس اسمه (Long-grain and Wild-rice mix) خضار مفرزه مشكلة انا اخترت الجزر والبازيلاء والفاصولياء بصل اخضر زبيب رشة كركم رشة ملح وفلفل اسود زبدة بابريكا الطريقة: نسلق الارز لكل كاسة رز 2 كأس من الماء نترك الارز على نار هادئه http://www.66n.com/pics/hosted/quwoq...16xnbgoyx5.jpg في طنجرة ثانية ضعي شوية زيت وزبدة واضيفي الخضار وقلبي قليلا http://www.66n.com/pics/hosted/ptwh9...19djgehsvx.jpg ثم اضيفي الكركم ورشه ملح وفلفل اسود وقلبي http://www.66n.com/pics/hosted/arose...kqpolcxoae.jpg ثم اضيفي الزبيب وقلبي اضيفي عروق من البصل الاخضر http://www.66n.com/pics/hosted/ponnc...0y1bbb1c6f.jpg وقلبي حتى يصبحوا بهذا الشكل http://www.66n.com/pics/hosted/sp8sj...hq1lj79xu7.jpg بعد ان ينضج الارز نضع فوقه خلطة الخضار ونحرك http://www.66n.com/pics/hosted/m2m56...579hketdv6.jpg حتى نحصل على الشكل التالي http://www.66n.com/pics/hosted/czucp...acdr24riy0.jpg نحشي به الدجاجة http://www.66n.com/pics/hosted/mgmaq...94f1vdcmko.jpg ونضع الدجاجة في وعاء الشوي وندهنها بالزبدة جيدا http://www.66n.com/pics/hosted/q760g...hir3b3yvwv.jpg ثم نضع عليها ببريكا وننثر باق الارز في قاع الوعاء (لا تخافوا ما راح ينشف ..راح يطلع يهبل) لا تنسي ان تربطي ارجل الدجاحة بالفويل كما بالصورة http://www.66n.com/pics/hosted/isbse...p61gtp9ryg.jpg وغطيها وادخليها الفرن على درجة 350 حتى تنضج الدجاجة كما بالشكل التالي http://www.66n.com/pics/hosted/cgpve...3dzcqxu9uw.jpg قدميها وضعي الارز على حواف الصحن وزينيها http://www.66n.com/pics/hosted/y3aam...kqvctebsbf.jpg منقول يتبع الاطباق القادمة كسكس بالخضار http://www.66n.com/pics/hosted/r6bwv...hzujv9da4a.jpg دجاج مقلي بالخلطه السرية http://www.66n.com/pics/hosted/8eumo...ebo2j9e4ks.jpg اجنحة الدجاج بطعم الليمون http://www.66n.com/pics/hosted/a9dyj...nrb58g918p.jpg |
يعطيج العافيه يارب .....وعساج عالقوه ......
الف شكر وتقدير ....... تحياتي واحترامي.. ودمتي بخير |
لا لا لا
ابدعتى يعطيكى يا غاليا زى ماعطيتينا هالطبخات باذن الله اجرب واحده منهم |
نتابع
دجاج مقلي بالخلطه السرية المقاديرلنقع الدجاج دجاجة مقطعة الى 8 قطع غير منزوعة الجلد طبعا 6 سن ثوم مهروس 2 كوبحليب قليل الدسم وتضعي عليها عصير نصف ليمونه ملعقة وربع صغيره كزبره ناشفة ملعقة وربع صغيرة كمون ملعقة صغيرة ملح ملعقة صغيرة وربع بابريكا الفلفل الاحمر المطحون نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود مقادير توضع على الدجاج قبل القلي كوب ونصف طحين متعدد الاستعمالات ملعقة صغيرة ملح ملعقة ونصف صغيرة فلفل اسود ملعقة نصف صغيرة كزبره مطحونه ملعقة ونصف صغيرة كمون ملعقة ونصف صغيرة بابريكا الفلفل الاحمر المطحون كوب برمازان تشيز للقلي طنجرة عميقة زيت للقلي الطريقة: نخلط مقادير نقع الدجاج مع بعض جيدا وننقع فيهم الدجاج ونتركهم ساعة على الاقل بالثلاجة http://www.66n.com/pics/hosted/xzhdi...z9458qj7ym.jpg نخلط مقادير الدجاج قبل القلي مع بعض جيدا ثم نضع قطع الدجاج في الخليط http://www.66n.com/pics/hosted/21h28...asklqviuvp.jpg ثم في القلي http://www.66n.com/pics/hosted/ahsx1...1ss27j1ka2.jpg (ملاحظة مهمة ) يجب ان يكون الدجاج مغمور بالزيت اثناء القلي كما بالصورة وتأكدي ان يكون الزيت حامي جدا قبل وضع الدجاج والا سوف يعبئ الزيت من الخلطة اللتي على الدجاج وتخسري الطعم والشكل....... لازم يكون الزيت حامي جدا ويقم بجانب البطاطا ويزين على ذوقك http://www.66n.com/pics/hosted/eswxa...7ker2bxz9h.jpg قوارب البطاطس بالبيض المقادير :- ------------ - 6 بطاطس كبيرة مسلوقة او ملفوفة في قصدير ومطبوخة في الفرن . - 6 بيضات صغيرة . - ¼ كوب زبدة او مارجرين وملعقتين اضافيتين . - 3 ملاعق طعام كريمة حامضة sour cream . - ½ كوب مشروم مقطع صغير . - نصف كوب بصل اخضر مقطع صغير . - م طعام ثوم مهروس . - ممكن اضافة سجق مقطع صغير او القليل من لحم المفروم . - 1 كوب جبن شيدر او موزاريلا . - ملح وفلفل اسود . http://www.66n.com/pics/hosted/j27xi...eq9cvgzgs0.jpg الطريقة :- - بعد غسيل البطاطس ينقر بالشوكة ويشوى في الفرن وممكن وضعة في المايكرويف لمدة 10 دقائق مع التقليب كل 3 دقائق . - يترك ليبرد . http://www.66n.com/pics/hosted/zfbrn...6s896gud7z.jpg يقطع الثلث العلوي ويترك جانباً يزال لب البطاطا بعناية مع ترك كمية من اللب تبقي البطاطس ثابتة تقريباً 1 سم او اقل قليلاً . - يترك البطاطس المحفورة جانباً , ويهرس اللب بالشوكة . http://www.66n.com/pics/hosted/v9gls...505lc7uj2v.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/f9iga...r2kqw1kg2p.jpg اخلطي اللب المهروس مع الثوم واللحم المفروم او ( السجق) والمشروم والبصل الأخضر , والكريمة الحامضة جيداً. - اضيفي الملح والفلفل . http://www.66n.com/pics/hosted/cs5hv...76oha2k1om.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/j9ov4...83d6qlpuey.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/t7cgp...e76urxmwxl.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/hwhvr...shw1wkcw6k.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/07t25...jg1zvgaina.jpg احشي قشرة البطاطس بالخليط السابق . http://www.66n.com/pics/hosted/fms8h...re3hd14upp.jpg ضعي البطاطس على صينية غير مدهونة . - اجعلي فجوة في وسط الخليط السابق الذي في وسط قشرة البطاطس ويكسر فيه البيض كل بطاطسة يوضع فيه بيضة واحدة http://www.66n.com/pics/hosted/477t5...f97pe2ijxc.jpg رشي البيضة بقليل من الملح والفلفل . - رشي عليه القليل من جبن الشيدر او الموزاريلا . http://www.66n.com/pics/hosted/cxvm2...enmbwzpvpr.jpg يدخل الفرن على نار متوسطة لمدة 20 – 25 دقيقة . http://www.66n.com/pics/hosted/2kvsl...hzvojlh4mp.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/h6xvu...yvlr0p6mec.jpg ملاحظة :- - ممكن الإستعاضة عن الكريمة الحامضة بالجبن السائل والزبادي ويمكن اضافة المايونيز والماسترد . - يمكن الإستغناء عن اللحم في حالة اكله صباحاً . السمك المحشي المقادير - سمك من الأنواع الكبيرة القابلة للحشو .( العدد حسب العائلة والمناسبة ) - بصل مقطع جوانح . - فليفلة مقطعة جوانح . - بقدونس وكزبرة , كرات حسب الرغبة . - ليمون اسود . مهم لأن الطعم يكون رائع به . - خردل ( مستردة ) - زبدة او مارجرين او زيت زيتزن حسب الرغبة . - بهارات – ثوم مطحون وآخر مفروم . - بطاطس مقطع مربعات صغيرة نوعاً ما . الطريقة :- - ينقع السمك بالثوم المفروم والليمون بعد تنظيفه من القشر . http://www.66n.com/pics/hosted/9u3bb...rms5oja6k9.jpg تخلط البهارات مع الزبدة والمستردة والليمون الأسود http://www.66n.com/pics/hosted/m6t5n...q11cfvetk7.jpg يمسح السمك بالخلطة السابقة ولا ننسي الشقوق التي في السمك والرأس والبطن http://www.66n.com/pics/hosted/aozo1...g9aoq27vb7.jpg المتبقي من الخلطة يضاف له البصل والفليفلة والكزبرة والبقدونس والكراث http://www.66n.com/pics/hosted/bda2g...ue3axlmp0n.jpg يحشى بطن السمك ورأسه بالخلطة وعند امتلاء البطن , يضاف المتبقي من البصل مع البطاطس واذا احتاج الى زيادة البهار والملح اضيفي زيادة . http://www.66n.com/pics/hosted/5qrfq...qr5h76f8mp.jpg يغطى بالقصدير ويترك لمدة ساعة الا ربع الى ساعة . - يفتح القصدير ويترك الى ان ينشف قليلاً ثم يفتح عليه من الأعلى حتى يتحمر . http://www.66n.com/pics/hosted/9i9i3...3fq434cjeb.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/mqi89...f5e6tvalym.jpg يتبع |
بسم الله الرحمن الرحيم
اكلات شهية فعلا .. الصور روعة و ان شاء الله اجرب منها كفته الخضار و اللحم تنفع مع الرحيم مشكورة حبيبتي تحياتي |
الكنافه بالقشطه
المقادير: http://www.66n.com/pics/hosted/v92ul...nlxwb5qi4c.jpg 2/1 كيلو كنافه كوب سمن سايحه للقشطه: 2 كوب حليب 5 ملاعق كبيره دقيق كوب قشطه للقطر: 1/2 1 كوب سكر 3/4 كوب ماء عصير ليمونه فانيليا الطريقه: تحضير القطر: نخلط مكونات القطر كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق ثم نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النار و نتركه ليبرد تماما http://www.66n.com/pics/hosted/f6a6z...b2j1t6t6nf.jpg تحضير القشطه: ندوب الدقيق في الحليب علي البارد ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط http://www.66n.com/pics/hosted/jfxvc...f15g26etn4.jpg نبعد القدر عن النار و نضيف القشطه و نقلب جيدا حتي يتجانس الخليط تماما و تصبح القشطه جاهزه http://www.66n.com/pics/hosted/rd0wz...cu9lz3qbz8.jpg تحضير الكنافه: - تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح - ندهن صينيه بالسمن - نضع نصف مقدار الكنافه - نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا باستخدام صينيه اخري اصغر منها - نرش مقدار من السمن السايح http://www.66n.com/pics/hosted/oks09...w035zsk9dy.jpg نغطي الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف) http://www.66n.com/pics/hosted/wg2zg...0baf8qiltk.jpg - نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري - نرش مقدار جيد من السمن السايح http://www.66n.com/pics/hosted/0tdft...xw6yxzjati.jpg طريقه الخبز: ممكن تخبزيها في الفرن عادي و تحمري الوجه لكن انا افضل اني اخبزها علي سطح البوتاجاز لأن طعمها بيبقي الذ بكتيييييييييير يعني تحطيها علي البوتاجاز و لما تلاقيها اتحمرت من تحت تقلبيها في صينيه تانيه و اول ما تستوي و تكون ساخنه جدا ترشي عليها القطر البارد http://www.66n.com/pics/hosted/lisaq...3r2lrgq6e3.jpg و لازم تسيبيها تبرد خالص قبل التقطيع علشان ما تتفتتش منك http://www.66n.com/pics/hosted/e00ca...wir2jmjwr4.jpg و بالهنا و الشفا http://www.66n.com/pics/hosted/1nrbm...j0piqju2w2.jpg الجمبري المقادير 2 ملاعق زيت زيتون كوب بصل مفروم 3 فصوص ثوم مهروس 2 ملاعق صغيرة كمون ملعقة اوريجانو كوب ماء 2 ملاعق خل فلفل حار حسب الرغبة 3 ملاعق كاتشب كيلو جمبري ملح وفلفل اسود وبابريكا........حسب الرغبة. الطريقة في حلة نضع الزيت ....البصل حتى يذبل.......الثوم نشوحه شوي ....نضيف كل المواد ماعدا الجمبري والماء ...نترك الكل يتجانس مع بعض ونضيف الجمبري نتركه يتشرب التوابل ثم نضيف الماء .....نتركه على النار الى يستوي ويتشرب المرق ... http://www.66n.com/pics/hosted/0c70y...jap4pgsvb8.jpg وبعد ان يستوي قدميه بالصحة مع ارز ابيض http://www.66n.com/pics/hosted/6zw6d...sd7wyijknv.jpg ساندوتش المفاجآت العجينه: 3/4 كيلو دقيق 1 كوب ماء دافي+2 ملعقه خميره صغيره+1 ملعقه سكر(مع بعض و سبيهم يتخمروا) 4 ملاعق زيت ملح بيض+فلفل اسود للوجه *الحشو: سلامي ـ جبنه شيدر ـ طماطم ـ بصل ـ فلفل رومي ـ زيتون ( كله مقطع ترنشات ) http://www.w6w.net/users/01-09-2005/...88f7714df1.JPG http://www.w6w.net/users/01-09-2005/...88bd23b052.JPG نحط مقدار الخميره + الدقيق + الملح+ الزيت و نعجن 10 او لغايه ما تبقي عجينه ملمومه و مش بتلزء http://www.w6w.net/users/01-09-2005/...88fe75268b.JPG http://www.w6w.net/users/01-09-2005/...88db3d469e.JPG العجينه تبقي بالشكل ده http://www.w6w.net/users/01-09-2005/...884e552635.JPG سبيها تتخمر لمده ساعه و تبقي بالشكل ده (امسحي ايديك بزيت واعمليها كورفوق بعض قبل ما تتخمر ) http://www.w6w.net/users/01-09-2005/...88a1f40c42.JPG خدي حته من العجينه و افرديها مستطيل (ممكن تحتاجي دقيق ساعه الفرد) http://www.w6w.net/users/01-09-2005/...88c3be0a55.JPG في النص رصي الحشو بالترتيب ده( جبنه ـ فلفل ـ سلامي ـ بصل ـ طماطم ـ زيتون ـ جبنه) http://www.w6w.net/users/01-09-2005/...88838dc9de.JPG قطعي العجينه في الجوانب بالورب بالشكل ده http://www.w6w.net/users/01-09-2005/...883dcadae2.JPG حطي عجينه عجينه علي بعض زي الضفيره علشان تقفلي الساندوتش http://www.w6w.net/users/01-09-2005/...88ae5e0f7b.JPG ادهني الصنيه بالزيت و حطي الساندوتشات و ادهني الوجه بخليط البيض و لو عندك سمسم رشي عليه http://www.w6w.net/users/01-09-2005/...88a9f8d5b7.JPG دخليه الفرن لغايه ما تشتوي او الوش يحمرو يطلع بالشكل ده http://www.w6w.net/users/01-09-2005/...8866ff0b5d.JPG قطعية و قدميه مع الشيبسيييييييي http://www.w6w.net/users/01-09-2005/...88b2ca2462.JPG الجبنية اللذيذة المقادير: 2 كوب طحين أبيض كوب جبن كاسات كيري أو كرافت أو بوك أو فيلادلفيا م ص خميرة ربع كوب ماء زيت للقلي، شيرة فستق مطحون للتزيين الطريقة: نخلط الخميرة مع الطحين ويعجن بالجبن ثم نضيف الماء خلالاص خلصنا بعد ما تصير عجينة خليها في مكان دافئ حتى يتضاعف حجمها (أنا أفتح الفرن على الدافي وبعدين أسكره أحطها داخل مغطاة) طلعيها وافرديها على سطح مرشوش بالدقيق تكون شوي تلصق لا مشكلة خليها رقيقة http://www.u.arizona.edu/~karima/j.jpeg وقطعيها بقطاعة البسكويت المتوسطة أو الصغيرة الدائرية http://www.u.arizona.edu/~karima/j1.jpeg حطيى الزيت على النار ومن يحمى شوي حطي الدوائر الصغيرة بتشوفينها تنتفخ كأنها بوري مرة شكلها حلو... http://www.u.arizona.edu/~karima/j2.jpeg طلعيها في مصفاة ثم رشي عليها الشيرة الباردة وزيني بالفستق.. http://www.u.arizona.edu/~karima/jeb.jpeg http://www.u.arizona.edu/~karima/jeb1.jpeg صينيه البرجر المقادير 16 قطعه برجر(انا بستخدم حلواني احسن حاجه و نسبها تفك من التلج) 4 فلفل رومي مقطع ترنشات 4 بصل مقطع ترنشات 4 طماطم مقطعه مربعات 3 ليمون معصورين كوب ماء ملح،فلفل،زعتر،توابل عربي حسب الرغبه http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...886c163075.JPG نحط التوابل + عصير اللمون علي كوب الماء و نقلب http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...8817d94a7b.JPG في صينيه علي النار نحط شويه زيت و نشوح البصل فيه حتي يدبل http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...88a3acb1a5.JPG بعدين نحط الفلفل الرومي لغايه ما يدبل http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...88e485b3fc.JPG بعدين نحط الطماطم و نقلب 5 دقايق http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...88587dab0f.JPG http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...883e37f888.JPG حط كوب الميه اللي بالتوابل و اللمون علي الخضار و نقلب و تغطي حتي تغلي http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...88c5a83511.JPG http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...88c35e9999.JPG بعد ما يغلي نشيل نص المقدار في طبق و نحط 8 برجر بالشكل ده http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...88540d327b.JPG http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...8859e71f91.JPG بعد كده نحط شويه من الخضار فوقه و نحط بقيه ال8 برجر بالشكل ده و نغطيه ببقيه المقدار http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...88159083ad.JPG http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...88e81b2424.JPG http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...88ab1ac981.JPG و نغطي الصينيه و ترك تستوي لمده ربع ساعه http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...88ae5ef52d.JPG و ده شكلها بعد ما استوت http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...88ef97acff.JPG تقدم مع الرز و ممكن تتاكل بالعيش http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...88a80801c0.JPG منقول يتبع |
هوت دوغ باي
مقدار عجينه ساندوتش المفاجآت---->ساندوتش المفاجآت 1 hot dog حلواني 1 كوب لحمه مفرومه معصجه عادي او بالبقدونس بصله كبيره مقطعه مربعات 1/2 كوب زيتون اخضر مقطع 2 فلفل رومي مشوي و مقطعو عليه شويه زيت زيتون 1/2 كوب جبنه بارميزان 2 ملعقه كاتشاب 1 معلقه مسطرده 2 معلقه صويا صوص ملح ، فلفل كسبره ناشفه للوجه:صفار بيضه + لبن+فلفل اسود http://angelll.jeeran.com/1.JPG شويه زيت علي النار اي نوع و نشوح البصل http://angelll.jeeran.com/3.JPG بعد كده نحط السوسيس و نشوح http://angelll.jeeran.com/4.JPG بعد كده اللحمه المعصجه و الزيتون http://angelll.jeeran.com/5.JPG http://angelll.jeeran.com/6.JPG د كده نحط في كبايه الكاتشاب و المسطرده والصويا صوص و بقي الكوب ميه http://angelll.jeeran.com/7.JPG بعد كده نحط التوابل و الخليط ده http://angelll.jeeran.com/8.JPG نسييبه لمده 5 دقايق علي النار لغايه ما يبقي كده http://angelll.jeeran.com/9.JPG بعد كده نحط الكزبره الناشفه و نقلب http://angelll.jeeran.com/10.JPG دي العجينه بعد ما اتخمرت"انا حطه فيها شويه زعتر" نقسمها علي 2 http://angelll.jeeran.com/2.JPG نفرد نص العجينه في الصنيه و نحط الحشو http://angelll.jeeran.com/11.JPG بعد كده نوززع الفلفل المشوي و بعد كده الجبنه http://angelll.jeeran.com/13.JPG نفرد العجينه التانيه و نحطها عليها http://angelll.jeeran.com/14.JPG نقفل الجوانب مع بعض بعد كد ندهن الوش بخليط الصفارو اللبن http://angelll.jeeran.com/15.JPG خل فرن لمده 45 دقيقه 180درجها او لغايه ما تحمر و ده شكلها http://angelll.jeeran.com/16.JPG قدميها مع سلطه خضراء http://angelll.jeeran.com/17.JPG سمبوسك بالحمة المفرومة و الطحينة ودبس الرمان ملعقة زيت زيتون 1 بصلة كبيييييرة مفرومة ( التكة في حلاوة الخلطة البصل الكتير) نصف كيلو لحمة مفرومة 1 باكيت ورق سمبوسك نصف حزمة بقدونس مفروم 2 ملعقة كبيرة دبس رمان 2 ملعقة كبيرة طحينة ملح - فلفل - زعتر - كسبرة ناشفة http://www.w6w.net/users/15-08-2005/...88dd73947a.JPG نحط الزيت علي النار و بعد ما يحمي نحط البصل و نقلب لغاية ما يدبل شوية http://www.w6w.net/users/15-08-2005/...88467018f7.JPG بعد كدة نحط الحمة و نقلب و اول ما يبتدي لونها يتغير نحط الملح + الفلفل + الزعتر و نقلب http://www.w6w.net/users/15-08-2005/...882aa5c500.JPG نسيب اللحمة تعصج عادي للشكل دة http://www.w6w.net/users/15-08-2005/...880ac6fc41.JPG بعد ما تدخل في السوا نحط دبس الرمان + الطحينة و نقلب http://www.w6w.net/users/15-08-2005/...88fff6a914.JPG http://www.w6w.net/users/15-08-2005/...882e3bf5a0.JPG بعد كدة نطفي النار و نحط البقدونس و نقلب http://www.w6w.net/users/15-08-2005/...8873ba35e7.JPG بعد كدة نحط الكسبرة الناشفة http://www.w6w.net/users/15-08-2005/...88c13de83d.JPG http://www.w6w.net/users/15-08-2005/...886aa60d2a.JPG نحط ورقة السمبوسك و في اولها ملعقة من الحشو و نلفها شكل المثلث http://www.w6w.net/users/15-08-2005/...883af4d6c0.JPG http://www.w6w.net/users/15-08-2005/...88bacad5a7.JPG لما تقفليها حطي مية علي الطرف علشان مش تفتح في القلي http://www.w6w.net/users/15-08-2005/...8898538f59.JPG اقليها في زيت غزير لغاية ما تحمر http://www.w6w.net/users/15-08-2005/...883a0d1535.JPG تقدم ودة الشكل الاخير http://www.w6w.net/users/15-08-2005/...886a6caa12.JPG puff pastry rolls" بالحمة المفرومة المقادير 400 جرام باف بيستري الجاهزة 1/4 لحمة معصجة عادي بالبصل 3 جبنة مثلثات 2 ملعقة جبن شيدر 1 ملعقة خلطة فلفل " فلفل احمر +فلفل اخضر+ثوم+زيت زيتون+التوابل تفرم مع بعض 1/4 كوب لبن+بيضة مخلوطين مع شوية فلفل اسود الطريقة نفرد العجينة مستطيل و تدهن بالجبنة المثلثات http://www.w6w.net/users/10-06-2005/...88c61a669c.JPG نفرد اللحمة المفرومة علي العجينة http://www.w6w.net/users/10-06-2005/...8873eefa64.JPG يوضع خلطة الفلفل بس مش كتير بس للطعم http://www.w6w.net/users/10-06-2005/...88ad976c3b.JPG نرش الجبنة الشيدر http://www.w6w.net/users/10-06-2005/...88325def1d.JPG نلف العجينة زي السينابون http://www.w6w.net/users/10-06-2005/...887a1e01c1.JPG http://www.w6w.net/users/10-06-2005/...8892f8f0e7.JPG نفطع العجينة ترنشات http://www.w6w.net/users/10-06-2005/...88d76fd0a4.JPG نضعها في صينية بايركس http://www.w6w.net/users/10-06-2005/...88399878d7.JPG تدهن بخليط البيض و اللبن نحطها في فرن 180 درجة لمدة نصف ساعة تقريبا او لغاية ما لونهم يبقي دهبي http://www.w6w.net/users/10-06-2005/...886011b586.JPG و دي النتيجةةةةةةةةةةةة http://www.w6w.net/users/10-06-2005/...884ce7f495.JPG كفته الفراخ بالبطاطس 1 فرخه كيلو مسلوقه و مخليه من العضم و الجلد 2 بطاطس متوسطه الحجم مسلوقه 3 بيض نص كوب بقسماط ملح-فلفل زيت للتحمير http://www.w6w.net/users/30-08-2005/...886aeb3208.JPG نحط الفراخ في الفرامه و نفرمها بالشكل ده http://www.w6w.net/users/30-08-2005/...8842d1c50a.JPG بعد كده نحط البطاطس و نضرب http://www.w6w.net/users/30-08-2005/...88e9c283d5.JPG بعد كده نحط البيض و الملح و الفلفل و نضرب http://www.w6w.net/users/30-08-2005/...88b18d9991.JPG بعد كده نحط البقسماط و نضرب http://www.w6w.net/users/30-08-2005/...880bd1cce5.JPG ممكن تحتاجي شوية بقسماط زيادة مش مشكله حطي بس مش كتير لغاية ما تبقي المقدار بالشكل ده http://www.w6w.net/users/30-08-2005/...885899ced5.JPG نشكلها بالشكل الي انتي عايزاه من الشكلين دول و دحرجيهم في البقسماط http://www.w6w.net/users/30-08-2005/...884d5b32e2.JPG دخليها التلاجه ربع ساعه و بعدين حمريها في زيت غزير http://www.w6w.net/users/30-08-2005/...88199bdf84.JPG و قدميها بالشكل ده معاها سلطه زبادي http://www.w6w.net/users/30-08-2005/...88af66033a.JPG يتبع |
سلطه خضراء بالجبنه
5 طماطم مقطعه صغير 5 خيار مقطع صغير 1/2 خس 4 جزر " مبشور" 1/2 علبه جبنه بيضا 3 عصير ليمون 1/4 كوب زيت زيتون 1 ملعقه مايونيز ملح،فلفل،زعتر،سماق http://www.w6w.net/users2/28-09-2005...884e901913.JPG في وعاء كبير نحط الخضار علي بعض و نبشر الجزر و نحطه عليه http://www.w6w.net/users2/28-09-2005...88be6c9107.JPG في برطمان نحط الزيت + عصير الليمون + المايونيز +الملح+الفلفل+الزعتر+السماق http://www.w6w.net/users2/28-09-2005...8892019219.JPG و نرج البرطمان جامد لغايه ما يبقي كده http://www.w6w.net/users2/28-09-2005...8807da1921.JPG قبل التقديم نقطع الجبنه مربعات و نحطها عليا و نقلب http://www.w6w.net/users2/28-09-2005...88315b1acf.JPG و نقدمها و معاها عيش محمص...طعمها حلو اوي http://www.w6w.net/users2/28-09-2005...8802853a28.JPG شيش طاووق 1 كيلو صدور فراخ مقطعه مربعات كبيره 2 طماطم كبيره مقطعه مربعات 1 بصله كبيره مقطعه مربعات 2 فلفل رومي مقطع مربعات *التتبيله: علبه لبن رايب 250 جرام او 2 علبه زبادي 1/4 كوب زيت ملعقه دبس رمان او صويا صوص كبيره 2 ملعقه صلصه صغيره ليمونه ملعقه ملح ملعقه بابريكا ملعقه زعتر ربع ملعقه بودره ثوم نص ملعقه فلفل اسود عيش Tortilla لتقديم او لبناني اسياخ خشب منقوعه في ماء ( علشان مش تتحرق في الشوي) http://www.w6w.net/users2/02-10-2005...884bf88c7b.JPG http://www.w6w.net/users2/02-10-2005...8832931aa4.JPG نحط مقادير التتبيله في طبق غويط و نخلطهم مع بعض http://www.w6w.net/users2/02-10-2005...886ca16637.JPG http://www.w6w.net/users2/02-10-2005...88783b5fb3.JPG نحط الفراخ في التتبيله و توضع في الثلاجه لمده ساعتين http://www.w6w.net/users2/02-10-2005...88aa51a56a.JPG بعد كده بالترتيب في السييخ: بصل ، فراخ ، طماطم ، فراخ ، فلفل ، طماطم ، فراخ ، بصل بالشكل الواضح http://www.w6w.net/users2/02-10-2005...888432be88.JPG توضع الاسياخ علي الشوايه و تقلب من حين لحين و نرش الفراخ بالتتبيله الفضله اثناء الشوي http://www.w6w.net/users2/02-10-2005...88c45bdeba.JPG ده شكلها بعد الشوي تقدم بالشكل ده مع سلطه طحينه و العيش http://www.w6w.net/users2/02-10-2005...8857e477db.JPG crispy strips صدور فراخ مخليه بقسماط corn flakes الساده بابريكا *التتبيله: 3 بصلات صغيره او واحده متوسطه 2 ملعقه دقيق بيضه ليمونه ملح ، فلفل ، سماق ، زعتر ، بودره ثوم"بسيط" http://www.w6w.net/users2/12-10-2005...88e7741d91.JPG نقطع الصدور كل صدر الي 3 بالطول او 4 بالشكل ده http://www.w6w.net/users2/12-10-2005...88749262e1.JPG يفرم مقادير التتبيله مع بعض http://www.w6w.net/users2/12-10-2005...8827a9a0db.JPG و نحطها علي الفراخ لمده نص ساعه http://www.w6w.net/users2/12-10-2005...889a0e0e49.JPG نضع علي بعض البقسماط و corn flakes و البابريكا"الcorn flakes يكون اكتر من البقسماط 2 الي 1 مثلا" http://www.w6w.net/users2/12-10-2005...8802b780c5.JPG نغطي الفراخ بخليط البقسماط و تترك في الثلاجه لمده نص ساعه http://www.w6w.net/users2/12-10-2005...8883687da9.JPG تحمر و تقدم بالشكل ده http://www.w6w.net/users2/12-10-2005...88589ed0f0.JPG Chicken, sausage and potato Bake 1/2 كيلو صدور فراخ مقطعه ترنشات متوسطه 5 سوسيس حلواني مقطع ترنشات 2 بطاطس كبيره مسلوقه مقطعه مربعات بصله متوسطه مفرومه كوب كبير جبنه شيدر مبشوره كوب كبير كريمه لباني بودره ثوم او ملعقه ثوم مفرومه ملح ، فلفل ، زعتر ، شطه http://www.w6w.net/users2/23-10-2005...887bbb9477.JPG نتبل الفراخ بملح و فلفل و شويه شطه صغيره http://www.w6w.net/users2/23-10-2005...882d9aa788.JPG علي النار نحط زيت و نسيبه يسخن http://www.w6w.net/users2/23-10-2005...886ecba7d0.JPG نحط الفراخ و نشوح لغايه ما لونها يتغير و بعد كده نحط البصل ، بودره الثوم و الزعتر و نقلب http://www.w6w.net/users2/23-10-2005...88245d66a9.JPG نحط السوسيس و نشوح لمده 10 دقايق http://www.w6w.net/users2/23-10-2005...887cc1c3f0.JPG نحط المقدار في فخار الفرن http://www.w6w.net/users2/23-10-2005...88285c4442.JPG نرص فوقيها البطاطس و نرش عليها شويه فلفل اسود بالشكل ده http://www.w6w.net/users2/23-10-2005...88d9f7fcae.JPG نحط عليها الكريمه و نرش الجبنه الشيدر عليها و تدخل فرن لغايه ما تستوي حوالي 45 ل ساعه http://www.w6w.net/users2/23-10-2005...886121a327.JPG و تطلع بالشكل ده http://www.w6w.net/users2/23-10-2005...889db8f0f4.JPG و تقدم مع الرز http://www.w6w.net/users2/23-10-2005...88e68e4a04.JPG يتبع |
اشكرك عزيزتى rima
بارك الله لك وجزاك خير الجزاء على هذا المجهود الرائع كل اكلة احلى من التانية لك ارق التحيات رقة |
شاورمه فراخ بالبطاطس
4 بطاطس مسلوقين 3/4 سلقه و مبشورين (ابشري واحده واحده قبل الاستخدام علي طول دقيق زيت شاورمه فراخ: شوحي شويه بصل مقطع ترنشات في شويه زيت ، حطي1/2 كيلو صدور فراخ مقطعه صغير شوحيها لغايه ما لونها يتغير و بعد كده حطي ملح،فلفل،سماق،زعتر و سويها ممكن تحتاج شويه ميه ، بعد ما تستوي تكوني مقطعه طماطم صغير و شويه بقدونس و تقبلي و اطفي النار http://www.w6w.net/users2/30-11-2005...887f52d05b.JPG ابشري 1 بطاطس و رشي عليها شويه دقيق بالشكل ده http://www.w6w.net/users2/30-11-2005...8849fd0daa.JPG في طاسه تيفال علي نار متوسطه حطي شويه زيت و حطي شويه بطاطس http://www.w6w.net/users2/30-11-2005...88f1f3c7a6.JPG شليها من علي النار وحطي شويه شاورمه بس مش علي الاطراف بالشكل ده http://www.w6w.net/users2/30-11-2005...882b063251.JPG و غطيها بالبطاطس بالشكل ده http://www.w6w.net/users2/30-11-2005...885e3a4137.JPG اضغطي علي الحواف بالشكل ده علشان نلزء الجوانب كلها http://www.w6w.net/users2/30-11-2005...88faf79d0e.JPG و حطيها علي النار تاني و كل شويه حركي الطاسه علشان قرص البطاطس يفك من تحت http://www.w6w.net/users2/30-11-2005...88fffb8ef1.JPG اقلبيها في طبق و حطي زيت تاني في الطاسه و حطي القرص علي الناحيه التانيه علشان ياخد لون...و كري العمليه لغايه ما المقدار يخلص انا عملي 4 قرص http://www.w6w.net/users2/30-11-2005...888e45a76b.JPG بعد ما تستوي قطعيها و قدميها بالشكل ده مع سلطه خضرا او طحينه http://www.w6w.net/users2/30-11-2005...88b6647498.JPG تارت الجبنه 1 كوب دقيق 1/2 كوب زبده جامده مقطعه مربعات 1/4 كوب ميه ساقعه ذره ملح-ملعقه زعتر 300 جرام جبنه رومي مبشوره 1 كوب لبن 2 بيضه-فلفل اسود http://www.w6w.net/users2/27-09-2005...8839af1f02.JPG في العجانه نحط الدقيق + الذبده + الملح و الزعتر http://www.w6w.net/users2/27-09-2005...88652e2fd3.JPG تعجن لغايه ما تبقي زي الرمل http://www.w6w.net/users2/27-09-2005...887d933348.JPG العجانه شغاله نزود الميه لغايه ما تعمل عجينه http://www.w6w.net/users2/27-09-2005...883134c509.JPG نفرد العجينه في الصنيه http://www.w6w.net/users2/27-09-2005...88bfd609c2.JPG ترش مقدار الجبنه الرومي علي العجينه http://www.w6w.net/users2/27-09-2005...889807f0ff.JPG نخلط البيض واللبن والفلفل مع بعض http://www.w6w.net/users2/27-09-2005...88b4a12cbc.JPG نحطهم علي الجبنه و يبقي بالشكل ده http://www.w6w.net/users2/27-09-2005...883c87f621.JPG تدخل الفرن لمده 45 دقيقه او لغايه ما تتحمر بالشكل ده و نخرجها "يممممممم يمم ريحتها نجنن" http://www.w6w.net/users2/27-09-2005...889f173dfe.JPG تترك حتى تبرد شوي و تقطع و تقدم http://www.w6w.net/users2/27-09-2005...888999714b.JPG ارز بالخلطه2 كوب رز ابيض مغسول نص كوب زبيب نص كوب بندق مقطع نص نص كوب كبده مقطعه صغيره في حجم البندقه متبله في( فلفل و ليمون كتييير) ملح ( حسب الرغبه) ملعقه فلفل اسود ملعقه زعتر ملعقه توابل عربي 4 ملاعق سمن كبيره 3 كوب ماء http://www.w6w.net/users2/04-10-2005...8856cfe290.JPG علي النار نضع 2 ملعقه سمن و نحمر البندق لغايه ما يلون http://www.w6w.net/users2/04-10-2005...8808d99db5.JPG وبعد كده نشيله و في نفس السمن نحمر الزبيب " معلش الزبيب كبير الحجم فا باه حجم عين الجمل http://www.w6w.net/users2/04-10-2005...88b918f573.JPG نفس الطريقه مع الكبده http://www.w6w.net/users2/04-10-2005...886c795eec.JPG في حله علي النار نضع 2 ملعقه السمن و نحط الرز المغسول http://www.w6w.net/users2/04-10-2005...88e551a2ac.JPG نحمر الرز لغايه ما يبقي اللون ذهبي http://www.w6w.net/users2/04-10-2005...8817887856.JPG بعد كده نحط البندق و الزبيب و الكبده و التوابل و نقلب http://www.w6w.net/users2/04-10-2005...88131185c8.JPG بعد كده نحط الميه و نسوي زي الرز العادي http://www.w6w.net/users2/04-10-2005...883cada881.JPG و يقدم بالشكل ده http://www.w6w.net/users2/04-10-2005...88af1aab8e.JPG يتبع |
الساعة الآن 05:45 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©