منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   ملف طبخات لعيونكم احلى بنات (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=85402)

rima 29-04-2006 12:42 PM

ملف طبخات لعيونكم احلى بنات
 
بنات هيدا الملف فيه طبخات تخبل شوفوه وقولو رايكم
ان شاء الله يعجبكم

دجاج مشوي بالعسل والثوم
المقادير بسيطة جدا ومتوفرة
طبعا ما صورت بالخطوات لانها سهلة ما بدها شرح والصور هاي كفية لشرح المطلوب
المقادير:
دجاجة كاملة
مقادير الصوص :

شكله بكون مثل الصورة وعلى فكرة بتقدري تعملي منه مقدار كبير وتحطية في زجاجة وبالثلاجة وبستعمليه عند الحاجة
http://www.66n.com/pics/hosted/1xpo2...qmjo31kneb.jpg

ملعقة صغيرة خل ابيض
ملعقة صغيرة سكر
2 ملعقة كبيرة صوص بندورة
ملعقة كبيرة سكر بني
ملعقة صغيرة ثوم بودرة
3 ملاعق كبيرة worcestershire صوص (اكيد بتلاقوه في قسم الصوص وخاصة القسم الهندي او في المحلات الهندية او الصينية
ملعقة كبيرة عسل
بهارات مشكلة
رشة فلفل اسود فرش
ملعقة صغيرة بصل بودرة
تخلطي مقادير الصوص كلها مع بعض وتبلي فيها الدجاجة قبل يوم وثاني يوم ضعيه في صينية وغطيها باللامنيوم فويل وانتبهي لما بترفعي الالمنيوم فويل ما تنزعي جلد الدجاجة معها وتخربي منظرها او الحل تحطي على وجه الدجاجة من ورق الزبدة وهيك ما بتلصق الدجاجة بالفويل
واذا بكم الدجاجة تطلع محمرة من غير ما تحمريها من فوق انصحكم في هاي الطناجر خصوصي للشوي روعة
http://www.66n.com/pics/hosted/rrc7p...a6zu8r539l.jpg
ضعيها في الفرن على درجة 350 لمدة تقريبا ساعة الا ربع او حسب حجم الدجاجة

يقدم مع البطاطا البورية او المقلية وشوية رز بالبازيلاء والجزر وسلطة يونانية
http://www.66n.com/pics/hosted/1huro...7rtmdzb9q2.jpg
http://www.66n.com/pics/hosted/6zks5...nt4usei1zd.jpg




كفتة الخضار واللحم

المقادير :
لحم مفروم ناعم مخلوط معه بصل وبقدونس

بطاطا
جزر
فليفلة خضراء
فليفلة حمراء
بصل احمر حلقات
زعتر بري
بهارات جاهزة تسمى مونتريال تشكن من ماركةهاوس كلب
زيت زيتون
ملح
فلفل اسود
بهارات
بهارات الكاري
بندورة مرقة لحم او دجاج
الطريقة:
نتبل اللحم بالبهارات والملح والفلفل
ونكورهم على شكل
بيضوي وضعهم في صينيه مدهونه شوية زي زيتون
http://www.66n.com/pics/hosted/7wrgn...8862t0xvz0.jpg

نضعهم بالفرن حتى يتقلبوا وتنزل ماء اللحمة
http://www.66n.com/pics/hosted/92274...nl3t0l6hy4.jpg

نحضر الخضار ونقطعها كما بالصورة نضع عليها ورق من الزعتر البري
http://www.66n.com/pics/hosted/tc80l...xdr6rgir92.jpg

نضع عليها والبهارات الجاهزة وزيت زيتون ونقلبهم مع بعض
http://www.66n.com/pics/hosted/gl1iv...ugru9728l8.jpg

هذه صورة البهارات
http://www.66n.com/pics/hosted/wlc67...maouwoym0k.jpg

صورة الزعتر البري
http://www.66n.com/pics/hosted/qdcze...4r9rq9y5pu.jpg

ثم نضعهم فوق اللحمة
http://www.66n.com/pics/hosted/p5mu1...tpocj2jjiy.jpg

ونضع شرحات من البندورة وعرقان من الزعتر البري
http://www.66n.com/pics/hosted/9fhtr...kpytm0gbbu.jpg

ونضع عليهم المرق ونغلفهم بالقصدير
http://www.66n.com/pics/hosted/qtxkc...ekw7nwaoo7.jpg

ونضعها في الفرن حتى تستوي
http://www.66n.com/pics/hosted/za06y...mv4ppml13r.jpg

وتقدم بصحة وعافية
http://www.66n.com/pics/hosted/lrlvt...4f1xufrcy4.jpg



دجاج محشي بالارز الاسمر والزبيب
المقادير :
http://www.66n.com/pics/hosted/vyhf4...c9nr64as9v.jpg

دجاجة كامله
رز اسمرمع رز ابيض بتلاقوهم مخلوطين مع بعض في نفس الكيس اسمه
(Long-grain and Wild-rice mix)
خضار مفرزه مشكلة انا اخترت الجزر والبازيلاء والفاصولياء
بصل اخضر
زبيب
رشة كركم
رشة ملح وفلفل اسود
زبدة
بابريكا
الطريقة:
نسلق الارز لكل كاسة رز 2 كأس من الماء
نترك الارز على نار هادئه
http://www.66n.com/pics/hosted/quwoq...16xnbgoyx5.jpg

في طنجرة ثانية ضعي شوية زيت وزبدة واضيفي الخضار وقلبي قليلا
http://www.66n.com/pics/hosted/ptwh9...19djgehsvx.jpg

ثم اضيفي الكركم ورشه ملح وفلفل اسود وقلبي
http://www.66n.com/pics/hosted/arose...kqpolcxoae.jpg

ثم اضيفي الزبيب وقلبي
اضيفي عروق من البصل الاخضر
http://www.66n.com/pics/hosted/ponnc...0y1bbb1c6f.jpg

وقلبي حتى يصبحوا بهذا الشكل
http://www.66n.com/pics/hosted/sp8sj...hq1lj79xu7.jpg

بعد ان ينضج الارز نضع فوقه خلطة الخضار ونحرك
http://www.66n.com/pics/hosted/m2m56...579hketdv6.jpg

حتى نحصل على الشكل التالي
http://www.66n.com/pics/hosted/czucp...acdr24riy0.jpg

نحشي به الدجاجة
http://www.66n.com/pics/hosted/mgmaq...94f1vdcmko.jpg

ونضع الدجاجة في وعاء الشوي وندهنها بالزبدة جيدا
http://www.66n.com/pics/hosted/q760g...hir3b3yvwv.jpg

ثم نضع عليها ببريكا وننثر باق الارز في قاع الوعاء (لا تخافوا ما راح ينشف ..راح يطلع يهبل)
لا تنسي ان تربطي ارجل الدجاحة بالفويل كما بالصورة
http://www.66n.com/pics/hosted/isbse...p61gtp9ryg.jpg

وغطيها وادخليها الفرن على درجة 350 حتى تنضج الدجاجة كما بالشكل التالي
http://www.66n.com/pics/hosted/cgpve...3dzcqxu9uw.jpg

قدميها وضعي الارز على حواف الصحن وزينيها
http://www.66n.com/pics/hosted/y3aam...kqvctebsbf.jpg
منقول


يتبع الاطباق القادمة

كسكس بالخضار
http://www.66n.com/pics/hosted/r6bwv...hzujv9da4a.jpg

دجاج مقلي بالخلطه السرية
http://www.66n.com/pics/hosted/8eumo...ebo2j9e4ks.jpg

اجنحة الدجاج بطعم الليمون

http://www.66n.com/pics/hosted/a9dyj...nrb58g918p.jpg

شـجـن 29-04-2006 01:21 PM

يعطيج العافيه يارب .....وعساج عالقوه ......

الف شكر وتقدير .......


تحياتي واحترامي..

ودمتي بخير

MISS EGYPT 29-04-2006 01:34 PM

لا لا لا

ابدعتى

يعطيكى يا غاليا زى ماعطيتينا هالطبخات

باذن الله اجرب واحده منهم

rima 29-04-2006 02:24 PM

نتابع

دجاج مقلي بالخلطه السرية

المقاديرلنقع الدجاج
دجاجة مقطعة الى 8 قطع غير منزوعة الجلد طبعا
6 سن ثوم مهروس
2 كوبحليب قليل الدسم وتضعي عليها عصير نصف ليمونه
ملعقة وربع صغيره كزبره ناشفة
ملعقة وربع صغيرة كمون
ملعقة صغيرة ملح
ملعقة صغيرة وربع بابريكا الفلفل الاحمر المطحون
نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود

مقادير توضع على الدجاج قبل القلي
كوب ونصف طحين متعدد الاستعمالات
ملعقة صغيرة ملح
ملعقة ونصف صغيرة فلفل اسود
ملعقة نصف صغيرة كزبره مطحونه
ملعقة ونصف صغيرة كمون
ملعقة ونصف صغيرة بابريكا الفلفل الاحمر المطحون
كوب برمازان تشيز

للقلي
طنجرة عميقة
زيت للقلي
الطريقة:
نخلط مقادير نقع الدجاج مع بعض جيدا وننقع فيهم الدجاج ونتركهم ساعة على الاقل بالثلاجة
http://www.66n.com/pics/hosted/xzhdi...z9458qj7ym.jpg

نخلط مقادير الدجاج قبل القلي مع بعض جيدا ثم نضع قطع الدجاج في الخليط
http://www.66n.com/pics/hosted/21h28...asklqviuvp.jpg

ثم في القلي
http://www.66n.com/pics/hosted/ahsx1...1ss27j1ka2.jpg

(ملاحظة مهمة )
يجب ان يكون الدجاج مغمور بالزيت اثناء القلي
كما بالصورة وتأكدي ان يكون الزيت حامي جدا قبل وضع الدجاج والا سوف يعبئ الزيت من الخلطة اللتي على الدجاج وتخسري الطعم والشكل....... لازم يكون الزيت حامي جدا
ويقم بجانب البطاطا
ويزين على ذوقك
http://www.66n.com/pics/hosted/eswxa...7ker2bxz9h.jpg



قوارب البطاطس بالبيض

المقادير :-
------------

- 6 بطاطس كبيرة مسلوقة او ملفوفة في قصدير ومطبوخة في الفرن .
- 6 بيضات صغيرة .
- ¼ كوب زبدة او مارجرين وملعقتين اضافيتين .
- 3 ملاعق طعام كريمة حامضة sour cream .
- ½ كوب مشروم مقطع صغير .
- نصف كوب بصل اخضر مقطع صغير .
- م طعام ثوم مهروس .
- ممكن اضافة سجق مقطع صغير او القليل من لحم المفروم .
- 1 كوب جبن شيدر او موزاريلا .
- ملح وفلفل اسود .
http://www.66n.com/pics/hosted/j27xi...eq9cvgzgs0.jpg

الطريقة :-
- بعد غسيل البطاطس ينقر بالشوكة ويشوى في الفرن وممكن وضعة في المايكرويف لمدة 10 دقائق مع التقليب كل 3 دقائق .
- يترك ليبرد .
http://www.66n.com/pics/hosted/zfbrn...6s896gud7z.jpg

يقطع الثلث العلوي ويترك جانباً يزال لب البطاطا بعناية مع ترك كمية من اللب تبقي البطاطس ثابتة تقريباً 1 سم او اقل قليلاً .
- يترك البطاطس المحفورة جانباً , ويهرس اللب بالشوكة .
http://www.66n.com/pics/hosted/v9gls...505lc7uj2v.jpg
http://www.66n.com/pics/hosted/f9iga...r2kqw1kg2p.jpg

اخلطي اللب المهروس مع الثوم واللحم المفروم او ( السجق) والمشروم والبصل الأخضر , والكريمة الحامضة جيداً.
- اضيفي الملح والفلفل .
http://www.66n.com/pics/hosted/cs5hv...76oha2k1om.jpg
http://www.66n.com/pics/hosted/j9ov4...83d6qlpuey.jpg
http://www.66n.com/pics/hosted/t7cgp...e76urxmwxl.jpg
http://www.66n.com/pics/hosted/hwhvr...shw1wkcw6k.jpg
http://www.66n.com/pics/hosted/07t25...jg1zvgaina.jpg

احشي قشرة البطاطس بالخليط السابق .
http://www.66n.com/pics/hosted/fms8h...re3hd14upp.jpg

ضعي البطاطس على صينية غير مدهونة .
- اجعلي فجوة في وسط الخليط السابق الذي في وسط قشرة البطاطس ويكسر فيه البيض كل بطاطسة يوضع فيه بيضة واحدة
http://www.66n.com/pics/hosted/477t5...f97pe2ijxc.jpg

رشي البيضة بقليل من الملح والفلفل .
- رشي عليه القليل من جبن الشيدر او الموزاريلا .
http://www.66n.com/pics/hosted/cxvm2...enmbwzpvpr.jpg

يدخل الفرن على نار متوسطة لمدة 20 – 25 دقيقة .
http://www.66n.com/pics/hosted/2kvsl...hzvojlh4mp.jpg
http://www.66n.com/pics/hosted/h6xvu...yvlr0p6mec.jpg
ملاحظة :-
- ممكن الإستعاضة عن الكريمة الحامضة بالجبن السائل والزبادي ويمكن اضافة المايونيز والماسترد .
- يمكن الإستغناء عن اللحم في حالة اكله صباحاً .


السمك المحشي

المقادير
- سمك من الأنواع الكبيرة القابلة للحشو .( العدد حسب العائلة والمناسبة )
- بصل مقطع جوانح .
- فليفلة مقطعة جوانح .
- بقدونس وكزبرة , كرات حسب الرغبة .
- ليمون اسود . مهم لأن الطعم يكون رائع به .
- خردل ( مستردة )
- زبدة او مارجرين او زيت زيتزن حسب الرغبة .
- بهارات – ثوم مطحون وآخر مفروم .
- بطاطس مقطع مربعات صغيرة نوعاً ما .
الطريقة :-
- ينقع السمك بالثوم المفروم والليمون بعد تنظيفه من القشر .
http://www.66n.com/pics/hosted/9u3bb...rms5oja6k9.jpg

تخلط البهارات مع الزبدة والمستردة والليمون الأسود
http://www.66n.com/pics/hosted/m6t5n...q11cfvetk7.jpg

يمسح السمك بالخلطة السابقة ولا ننسي الشقوق التي في السمك والرأس والبطن
http://www.66n.com/pics/hosted/aozo1...g9aoq27vb7.jpg

المتبقي من الخلطة يضاف له البصل والفليفلة والكزبرة والبقدونس والكراث
http://www.66n.com/pics/hosted/bda2g...ue3axlmp0n.jpg

يحشى بطن السمك ورأسه بالخلطة وعند امتلاء البطن , يضاف المتبقي من البصل مع البطاطس واذا احتاج الى
زيادة البهار والملح اضيفي زيادة .
http://www.66n.com/pics/hosted/5qrfq...qr5h76f8mp.jpg

يغطى بالقصدير ويترك لمدة ساعة الا ربع الى ساعة .
- يفتح القصدير ويترك الى ان ينشف قليلاً
ثم يفتح عليه من الأعلى حتى يتحمر .
http://www.66n.com/pics/hosted/9i9i3...3fq434cjeb.jpg
http://www.66n.com/pics/hosted/mqi89...f5e6tvalym.jpg

يتبع

مستكة_مستكة 29-04-2006 03:41 PM

بسم الله الرحمن الرحيم

اكلات شهية فعلا .. الصور روعة و ان شاء الله اجرب منها كفته الخضار و اللحم

تنفع مع الرحيم

مشكورة حبيبتي

تحياتي

rima 29-04-2006 05:07 PM

الكنافه بالقشطه

المقادير:

http://www.66n.com/pics/hosted/v92ul...nlxwb5qi4c.jpg

2/1 كيلو كنافه
كوب سمن سايحه
للقشطه:
2 كوب حليب
5 ملاعق كبيره دقيق
كوب قشطه
للقطر:
1/2 1 كوب سكر
3/4 كوب ماء
عصير ليمونه
فانيليا
الطريقه:
تحضير القطر:
نخلط مكونات القطر كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا
نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق
ثم نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النار
و نتركه ليبرد تماما
http://www.66n.com/pics/hosted/f6a6z...b2j1t6t6nf.jpg

تحضير القشطه:
ندوب الدقيق في الحليب علي البارد
ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط
http://www.66n.com/pics/hosted/jfxvc...f15g26etn4.jpg

نبعد القدر عن النار و نضيف القشطه و نقلب جيدا
حتي يتجانس الخليط تماما
و تصبح القشطه جاهزه
http://www.66n.com/pics/hosted/rd0wz...cu9lz3qbz8.jpg

تحضير الكنافه:
- تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح
- ندهن صينيه بالسمن
- نضع نصف مقدار الكنافه
- نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا باستخدام صينيه اخري اصغر منها
- نرش مقدار من السمن السايح
http://www.66n.com/pics/hosted/oks09...w035zsk9dy.jpg

نغطي الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف)
http://www.66n.com/pics/hosted/wg2zg...0baf8qiltk.jpg

- نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري
- نرش مقدار جيد من السمن السايح
http://www.66n.com/pics/hosted/0tdft...xw6yxzjati.jpg

طريقه الخبز:
ممكن تخبزيها في الفرن عادي و تحمري الوجه
لكن انا افضل اني اخبزها علي سطح البوتاجاز لأن طعمها بيبقي الذ بكتيييييييييير
يعني تحطيها علي البوتاجاز و لما تلاقيها اتحمرت من تحت تقلبيها في صينيه تانيه
و اول ما تستوي و تكون ساخنه جدا ترشي عليها القطر البارد
http://www.66n.com/pics/hosted/lisaq...3r2lrgq6e3.jpg

و لازم تسيبيها تبرد خالص قبل التقطيع علشان ما تتفتتش منك
http://www.66n.com/pics/hosted/e00ca...wir2jmjwr4.jpg
و بالهنا و الشفا
http://www.66n.com/pics/hosted/1nrbm...j0piqju2w2.jpg



الجمبري

المقادير
2 ملاعق زيت زيتون
كوب بصل مفروم
3 فصوص ثوم مهروس
2 ملاعق صغيرة كمون
ملعقة اوريجانو
كوب ماء
2 ملاعق خل
فلفل حار حسب الرغبة
3 ملاعق كاتشب
كيلو جمبري
ملح وفلفل اسود وبابريكا........حسب الرغبة.

الطريقة
في حلة نضع الزيت ....البصل حتى يذبل.......الثوم نشوحه شوي ....نضيف كل المواد ماعدا الجمبري والماء ...نترك الكل يتجانس مع بعض ونضيف الجمبري نتركه يتشرب التوابل ثم نضيف الماء .....نتركه على النار الى يستوي ويتشرب المرق ...
http://www.66n.com/pics/hosted/0c70y...jap4pgsvb8.jpg

وبعد ان يستوي قدميه بالصحة مع ارز ابيض
http://www.66n.com/pics/hosted/6zw6d...sd7wyijknv.jpg


ساندوتش المفاجآت

العجينه:
3/4 كيلو دقيق
1 كوب ماء دافي+2 ملعقه خميره صغيره+1 ملعقه سكر(مع بعض و سبيهم يتخمروا)
4 ملاعق زيت
ملح
بيض+فلفل اسود للوجه
*الحشو:
سلامي ـ جبنه شيدر ـ طماطم ـ بصل ـ فلفل رومي ـ زيتون ( كله مقطع ترنشات )
http://www.w6w.net/users/01-09-2005/...88f7714df1.JPG
http://www.w6w.net/users/01-09-2005/...88bd23b052.JPG

نحط مقدار الخميره + الدقيق + الملح+ الزيت و نعجن 10 او لغايه ما تبقي عجينه ملمومه و مش بتلزء
http://www.w6w.net/users/01-09-2005/...88fe75268b.JPG

http://www.w6w.net/users/01-09-2005/...88db3d469e.JPG

العجينه تبقي بالشكل ده
http://www.w6w.net/users/01-09-2005/...884e552635.JPG

سبيها تتخمر لمده ساعه و تبقي بالشكل ده (امسحي ايديك بزيت واعمليها كورفوق بعض قبل ما تتخمر )
http://www.w6w.net/users/01-09-2005/...88a1f40c42.JPG

خدي حته من العجينه و افرديها مستطيل (ممكن تحتاجي دقيق ساعه الفرد)
http://www.w6w.net/users/01-09-2005/...88c3be0a55.JPG

في النص رصي الحشو بالترتيب ده( جبنه ـ فلفل ـ سلامي ـ بصل ـ طماطم ـ زيتون ـ جبنه)
http://www.w6w.net/users/01-09-2005/...88838dc9de.JPG

قطعي العجينه في الجوانب بالورب بالشكل ده
http://www.w6w.net/users/01-09-2005/...883dcadae2.JPG

حطي عجينه عجينه علي بعض زي الضفيره علشان تقفلي الساندوتش
http://www.w6w.net/users/01-09-2005/...88ae5e0f7b.JPG

ادهني الصنيه بالزيت و حطي الساندوتشات و ادهني الوجه بخليط البيض و لو عندك سمسم رشي عليه
http://www.w6w.net/users/01-09-2005/...88a9f8d5b7.JPG

دخليه الفرن لغايه ما تشتوي او الوش يحمرو يطلع بالشكل ده
http://www.w6w.net/users/01-09-2005/...8866ff0b5d.JPG

قطعية و قدميه مع الشيبسيييييييي
http://www.w6w.net/users/01-09-2005/...88b2ca2462.JPG



الجبنية اللذيذة

المقادير:
2 كوب طحين أبيض
كوب جبن كاسات كيري أو كرافت أو بوك أو فيلادلفيا
م ص خميرة
ربع كوب ماء
زيت للقلي، شيرة
فستق مطحون للتزيين

الطريقة:
نخلط الخميرة مع الطحين ويعجن بالجبن ثم نضيف الماء
خلالاص خلصنا
بعد ما تصير عجينة خليها في مكان دافئ حتى يتضاعف حجمها (أنا أفتح الفرن على الدافي وبعدين أسكره أحطها داخل مغطاة)
طلعيها وافرديها على سطح مرشوش بالدقيق تكون شوي تلصق لا مشكلة خليها رقيقة
http://www.u.arizona.edu/~karima/j.jpeg

وقطعيها بقطاعة البسكويت المتوسطة أو الصغيرة الدائرية
http://www.u.arizona.edu/~karima/j1.jpeg

حطيى الزيت على النار ومن يحمى شوي حطي الدوائر الصغيرة
بتشوفينها تنتفخ كأنها بوري مرة شكلها حلو...
http://www.u.arizona.edu/~karima/j2.jpeg

طلعيها في مصفاة
ثم رشي عليها الشيرة الباردة وزيني بالفستق..
http://www.u.arizona.edu/~karima/jeb.jpeg
http://www.u.arizona.edu/~karima/jeb1.jpeg



صينيه البرجر

المقادير
16 قطعه برجر(انا بستخدم حلواني احسن حاجه و نسبها تفك من التلج)
4 فلفل رومي مقطع ترنشات
4 بصل مقطع ترنشات
4 طماطم مقطعه مربعات
3 ليمون معصورين
كوب ماء
ملح،فلفل،زعتر،توابل عربي حسب الرغبه
http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...886c163075.JPG

نحط التوابل + عصير اللمون علي كوب الماء و نقلب
http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...8817d94a7b.JPG

في صينيه علي النار نحط شويه زيت و نشوح البصل فيه حتي يدبل
http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...88a3acb1a5.JPG

بعدين نحط الفلفل الرومي لغايه ما يدبل
http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...88e485b3fc.JPG

بعدين نحط الطماطم و نقلب 5 دقايق
http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...88587dab0f.JPG

http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...883e37f888.JPG

حط كوب الميه اللي بالتوابل و اللمون علي الخضار و نقلب و تغطي حتي تغلي
http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...88c5a83511.JPG
http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...88c35e9999.JPG

بعد ما يغلي نشيل نص المقدار في طبق و نحط 8 برجر بالشكل ده
http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...88540d327b.JPG
http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...8859e71f91.JPG

بعد كده نحط شويه من الخضار فوقه و نحط بقيه ال8 برجر بالشكل ده و نغطيه ببقيه المقدار
http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...88159083ad.JPG
http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...88e81b2424.JPG
http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...88ab1ac981.JPG


و نغطي الصينيه و ترك تستوي لمده ربع ساعه
http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...88ae5ef52d.JPG

و ده شكلها بعد ما استوت
http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...88ef97acff.JPG

تقدم مع الرز و ممكن تتاكل بالعيش
http://www.w6w.net/users/19-09-2005/...88a80801c0.JPG
منقول

يتبع

rima 29-04-2006 06:22 PM

هوت دوغ باي

مقدار عجينه ساندوتش المفاجآت---->ساندوتش المفاجآت
1 hot dog حلواني
1 كوب لحمه مفرومه معصجه عادي او بالبقدونس
بصله كبيره مقطعه مربعات
1/2 كوب زيتون اخضر مقطع
2 فلفل رومي مشوي و مقطعو عليه شويه زيت زيتون
1/2 كوب جبنه بارميزان
2 ملعقه كاتشاب
1 معلقه مسطرده
2 معلقه صويا صوص
ملح ، فلفل كسبره ناشفه
للوجه:صفار بيضه + لبن+فلفل اسود
http://angelll.jeeran.com/1.JPG

شويه زيت علي النار اي نوع و نشوح البصل
http://angelll.jeeran.com/3.JPG

بعد كده نحط السوسيس و نشوح
http://angelll.jeeran.com/4.JPG

بعد كده اللحمه المعصجه و الزيتون
http://angelll.jeeran.com/5.JPG
http://angelll.jeeran.com/6.JPG

د كده نحط في كبايه الكاتشاب و المسطرده والصويا صوص و بقي الكوب ميه
http://angelll.jeeran.com/7.JPG

بعد كده نحط التوابل و الخليط ده
http://angelll.jeeran.com/8.JPG

نسييبه لمده 5 دقايق علي النار لغايه ما يبقي كده
http://angelll.jeeran.com/9.JPG

بعد كده نحط الكزبره الناشفه و نقلب
http://angelll.jeeran.com/10.JPG


دي العجينه بعد ما اتخمرت"انا حطه فيها شويه زعتر" نقسمها علي 2
http://angelll.jeeran.com/2.JPG

نفرد نص العجينه في الصنيه و نحط الحشو
http://angelll.jeeran.com/11.JPG

بعد كده نوززع الفلفل المشوي و بعد كده الجبنه
http://angelll.jeeran.com/13.JPG

نفرد العجينه التانيه و نحطها عليها
http://angelll.jeeran.com/14.JPG

نقفل الجوانب مع بعض بعد كد ندهن الوش بخليط الصفارو اللبن
http://angelll.jeeran.com/15.JPG

خل فرن لمده 45 دقيقه 180درجها او لغايه ما تحمر و ده شكلها
http://angelll.jeeran.com/16.JPG

قدميها مع سلطه خضراء
http://angelll.jeeran.com/17.JPG


سمبوسك بالحمة المفرومة و الطحينة ودبس الرمان

ملعقة زيت زيتون
1 بصلة كبيييييرة مفرومة ( التكة في حلاوة الخلطة البصل الكتير)
نصف كيلو لحمة مفرومة
1 باكيت ورق سمبوسك
نصف حزمة بقدونس مفروم
2 ملعقة كبيرة دبس رمان
2 ملعقة كبيرة طحينة
ملح - فلفل - زعتر - كسبرة ناشفة
http://www.w6w.net/users/15-08-2005/...88dd73947a.JPG

نحط الزيت علي النار و بعد ما يحمي نحط البصل و نقلب لغاية ما يدبل شوية
http://www.w6w.net/users/15-08-2005/...88467018f7.JPG

بعد كدة نحط الحمة و نقلب و اول ما يبتدي لونها يتغير نحط الملح + الفلفل + الزعتر و نقلب
http://www.w6w.net/users/15-08-2005/...882aa5c500.JPG

نسيب اللحمة تعصج عادي للشكل دة
http://www.w6w.net/users/15-08-2005/...880ac6fc41.JPG

بعد ما تدخل في السوا نحط دبس الرمان + الطحينة و نقلب
http://www.w6w.net/users/15-08-2005/...88fff6a914.JPG
http://www.w6w.net/users/15-08-2005/...882e3bf5a0.JPG

بعد كدة نطفي النار و نحط البقدونس و نقلب
http://www.w6w.net/users/15-08-2005/...8873ba35e7.JPG

بعد كدة نحط الكسبرة الناشفة
http://www.w6w.net/users/15-08-2005/...88c13de83d.JPG
http://www.w6w.net/users/15-08-2005/...886aa60d2a.JPG

نحط ورقة السمبوسك و في اولها ملعقة من الحشو و نلفها شكل المثلث
http://www.w6w.net/users/15-08-2005/...883af4d6c0.JPG
http://www.w6w.net/users/15-08-2005/...88bacad5a7.JPG

لما تقفليها حطي مية علي الطرف علشان مش تفتح في القلي
http://www.w6w.net/users/15-08-2005/...8898538f59.JPG

اقليها في زيت غزير لغاية ما تحمر
http://www.w6w.net/users/15-08-2005/...883a0d1535.JPG

تقدم ودة الشكل الاخير
http://www.w6w.net/users/15-08-2005/...886a6caa12.JPG



puff pastry rolls" بالحمة المفرومة
المقادير
400 جرام باف بيستري الجاهزة
1/4 لحمة معصجة عادي بالبصل
3 جبنة مثلثات
2 ملعقة جبن شيدر
1 ملعقة خلطة فلفل " فلفل احمر +فلفل اخضر+ثوم+زيت زيتون+التوابل تفرم مع بعض
1/4 كوب لبن+بيضة مخلوطين مع شوية فلفل اسود
الطريقة
نفرد العجينة مستطيل و تدهن بالجبنة المثلثات
http://www.w6w.net/users/10-06-2005/...88c61a669c.JPG

نفرد اللحمة المفرومة علي العجينة
http://www.w6w.net/users/10-06-2005/...8873eefa64.JPG

يوضع خلطة الفلفل بس مش كتير بس للطعم
http://www.w6w.net/users/10-06-2005/...88ad976c3b.JPG

نرش الجبنة الشيدر
http://www.w6w.net/users/10-06-2005/...88325def1d.JPG

نلف العجينة زي السينابون
http://www.w6w.net/users/10-06-2005/...887a1e01c1.JPG
http://www.w6w.net/users/10-06-2005/...8892f8f0e7.JPG

نفطع العجينة ترنشات
http://www.w6w.net/users/10-06-2005/...88d76fd0a4.JPG

نضعها في صينية بايركس
http://www.w6w.net/users/10-06-2005/...88399878d7.JPG

تدهن بخليط البيض و اللبن
نحطها في فرن 180 درجة لمدة نصف ساعة تقريبا او لغاية ما لونهم يبقي دهبي
http://www.w6w.net/users/10-06-2005/...886011b586.JPG

و دي النتيجةةةةةةةةةةةة
http://www.w6w.net/users/10-06-2005/...884ce7f495.JPG


كفته الفراخ بالبطاطس

1 فرخه كيلو مسلوقه و مخليه من العضم و الجلد
2 بطاطس متوسطه الحجم مسلوقه
3 بيض
نص كوب بقسماط
ملح-فلفل
زيت للتحمير
http://www.w6w.net/users/30-08-2005/...886aeb3208.JPG

نحط الفراخ في الفرامه و نفرمها بالشكل ده
http://www.w6w.net/users/30-08-2005/...8842d1c50a.JPG

بعد كده نحط البطاطس و نضرب
http://www.w6w.net/users/30-08-2005/...88e9c283d5.JPG

بعد كده نحط البيض و الملح و الفلفل و نضرب
http://www.w6w.net/users/30-08-2005/...88b18d9991.JPG

بعد كده نحط البقسماط و نضرب
http://www.w6w.net/users/30-08-2005/...880bd1cce5.JPG

ممكن تحتاجي شوية بقسماط زيادة مش مشكله حطي بس مش كتير لغاية ما تبقي المقدار بالشكل ده
http://www.w6w.net/users/30-08-2005/...885899ced5.JPG

نشكلها بالشكل الي انتي عايزاه من الشكلين دول و دحرجيهم في البقسماط
http://www.w6w.net/users/30-08-2005/...884d5b32e2.JPG

دخليها التلاجه ربع ساعه و بعدين حمريها في زيت غزير
http://www.w6w.net/users/30-08-2005/...88199bdf84.JPG

و قدميها بالشكل ده معاها سلطه زبادي
http://www.w6w.net/users/30-08-2005/...88af66033a.JPG



يتبع

rima 29-04-2006 06:44 PM

سلطه خضراء بالجبنه

5 طماطم مقطعه صغير
5 خيار مقطع صغير
1/2 خس
4 جزر " مبشور"
1/2 علبه جبنه بيضا
3 عصير ليمون
1/4 كوب زيت زيتون
1 ملعقه مايونيز
ملح،فلفل،زعتر،سماق
http://www.w6w.net/users2/28-09-2005...884e901913.JPG

في وعاء كبير نحط الخضار علي بعض و نبشر الجزر و نحطه عليه
http://www.w6w.net/users2/28-09-2005...88be6c9107.JPG

في برطمان نحط الزيت + عصير الليمون + المايونيز +الملح+الفلفل+الزعتر+السماق
http://www.w6w.net/users2/28-09-2005...8892019219.JPG

و نرج البرطمان جامد لغايه ما يبقي كده
http://www.w6w.net/users2/28-09-2005...8807da1921.JPG

قبل التقديم نقطع الجبنه مربعات و نحطها عليا و نقلب
http://www.w6w.net/users2/28-09-2005...88315b1acf.JPG

و نقدمها و معاها عيش محمص...طعمها حلو اوي
http://www.w6w.net/users2/28-09-2005...8802853a28.JPG



شيش طاووق
1 كيلو صدور فراخ مقطعه مربعات كبيره
2 طماطم كبيره مقطعه مربعات
1 بصله كبيره مقطعه مربعات
2 فلفل رومي مقطع مربعات
*التتبيله:
علبه لبن رايب 250 جرام او 2 علبه زبادي
1/4 كوب زيت
ملعقه دبس رمان او صويا صوص كبيره
2 ملعقه صلصه صغيره
ليمونه
ملعقه ملح
ملعقه بابريكا
ملعقه زعتر
ربع ملعقه بودره ثوم
نص ملعقه فلفل اسود
عيش Tortilla لتقديم او لبناني
اسياخ خشب منقوعه في ماء ( علشان مش تتحرق في الشوي)
http://www.w6w.net/users2/02-10-2005...884bf88c7b.JPG
http://www.w6w.net/users2/02-10-2005...8832931aa4.JPG

نحط مقادير التتبيله في طبق غويط و نخلطهم مع بعض
http://www.w6w.net/users2/02-10-2005...886ca16637.JPG
http://www.w6w.net/users2/02-10-2005...88783b5fb3.JPG

نحط الفراخ في التتبيله و توضع في الثلاجه لمده ساعتين
http://www.w6w.net/users2/02-10-2005...88aa51a56a.JPG

بعد كده بالترتيب في السييخ: بصل ، فراخ ، طماطم ، فراخ ، فلفل ، طماطم ، فراخ ، بصل بالشكل الواضح
http://www.w6w.net/users2/02-10-2005...888432be88.JPG

توضع الاسياخ علي الشوايه و تقلب من حين لحين و نرش الفراخ بالتتبيله الفضله اثناء الشوي
http://www.w6w.net/users2/02-10-2005...88c45bdeba.JPG

ده شكلها بعد الشوي تقدم بالشكل ده مع سلطه طحينه و العيش
http://www.w6w.net/users2/02-10-2005...8857e477db.JPG



crispy strips

صدور فراخ مخليه
بقسماط
corn flakes الساده
بابريكا
*التتبيله:
3 بصلات صغيره او واحده متوسطه
2 ملعقه دقيق
بيضه
ليمونه
ملح ، فلفل ، سماق ، زعتر ، بودره ثوم"بسيط"
http://www.w6w.net/users2/12-10-2005...88e7741d91.JPG

نقطع الصدور كل صدر الي 3 بالطول او 4 بالشكل ده
http://www.w6w.net/users2/12-10-2005...88749262e1.JPG

يفرم مقادير التتبيله مع بعض
http://www.w6w.net/users2/12-10-2005...8827a9a0db.JPG

و نحطها علي الفراخ لمده نص ساعه
http://www.w6w.net/users2/12-10-2005...889a0e0e49.JPG

نضع علي بعض البقسماط و corn flakes و البابريكا"الcorn flakes يكون اكتر من البقسماط 2 الي 1 مثلا"
http://www.w6w.net/users2/12-10-2005...8802b780c5.JPG

نغطي الفراخ بخليط البقسماط و تترك في الثلاجه لمده نص ساعه
http://www.w6w.net/users2/12-10-2005...8883687da9.JPG

تحمر و تقدم بالشكل ده
http://www.w6w.net/users2/12-10-2005...88589ed0f0.JPG


Chicken, sausage and potato Bake
1/2 كيلو صدور فراخ مقطعه ترنشات متوسطه
5 سوسيس حلواني مقطع ترنشات
2 بطاطس كبيره مسلوقه مقطعه مربعات
بصله متوسطه مفرومه
كوب كبير جبنه شيدر مبشوره
كوب كبير كريمه لباني
بودره ثوم او ملعقه ثوم مفرومه
ملح ، فلفل ، زعتر ، شطه
http://www.w6w.net/users2/23-10-2005...887bbb9477.JPG

نتبل الفراخ بملح و فلفل و شويه شطه صغيره
http://www.w6w.net/users2/23-10-2005...882d9aa788.JPG

علي النار نحط زيت و نسيبه يسخن
http://www.w6w.net/users2/23-10-2005...886ecba7d0.JPG

نحط الفراخ و نشوح لغايه ما لونها يتغير و بعد كده نحط البصل ، بودره الثوم و الزعتر و نقلب
http://www.w6w.net/users2/23-10-2005...88245d66a9.JPG

نحط السوسيس و نشوح لمده 10 دقايق
http://www.w6w.net/users2/23-10-2005...887cc1c3f0.JPG

نحط المقدار في فخار الفرن
http://www.w6w.net/users2/23-10-2005...88285c4442.JPG

نرص فوقيها البطاطس و نرش عليها شويه فلفل اسود بالشكل ده
http://www.w6w.net/users2/23-10-2005...88d9f7fcae.JPG

نحط عليها الكريمه و نرش الجبنه الشيدر عليها و تدخل فرن لغايه ما تستوي حوالي 45 ل ساعه
http://www.w6w.net/users2/23-10-2005...886121a327.JPG

و تطلع بالشكل ده
http://www.w6w.net/users2/23-10-2005...889db8f0f4.JPG

و تقدم مع الرز
http://www.w6w.net/users2/23-10-2005...88e68e4a04.JPG


يتبع

رقة 29-04-2006 06:47 PM

اشكرك عزيزتى rima

بارك الله لك وجزاك خير الجزاء

على هذا المجهود الرائع

كل اكلة احلى من التانية

لك ارق التحيات

رقة

rima 29-04-2006 08:11 PM

شاورمه فراخ بالبطاطس

4 بطاطس مسلوقين 3/4 سلقه و مبشورين (ابشري واحده واحده قبل الاستخدام علي طول
دقيق
زيت
شاورمه فراخ:
شوحي شويه بصل مقطع ترنشات في شويه زيت ، حطي1/2 كيلو صدور فراخ مقطعه صغير شوحيها لغايه ما لونها يتغير و بعد كده حطي ملح،فلفل،سماق،زعتر و سويها ممكن تحتاج شويه ميه ، بعد ما تستوي تكوني مقطعه طماطم صغير و شويه بقدونس و تقبلي و اطفي النار
http://www.w6w.net/users2/30-11-2005...887f52d05b.JPG

ابشري 1 بطاطس و رشي عليها شويه دقيق بالشكل ده
http://www.w6w.net/users2/30-11-2005...8849fd0daa.JPG

في طاسه تيفال علي نار متوسطه حطي شويه زيت و حطي شويه بطاطس
http://www.w6w.net/users2/30-11-2005...88f1f3c7a6.JPG

شليها من علي النار وحطي شويه شاورمه بس مش علي الاطراف بالشكل ده
http://www.w6w.net/users2/30-11-2005...882b063251.JPG

و غطيها بالبطاطس بالشكل ده
http://www.w6w.net/users2/30-11-2005...885e3a4137.JPG

اضغطي علي الحواف بالشكل ده علشان نلزء الجوانب كلها
http://www.w6w.net/users2/30-11-2005...88faf79d0e.JPG

و حطيها علي النار تاني و كل شويه حركي الطاسه علشان قرص البطاطس يفك من تحت
http://www.w6w.net/users2/30-11-2005...88fffb8ef1.JPG

اقلبيها في طبق و حطي زيت تاني في الطاسه و حطي القرص علي الناحيه التانيه علشان ياخد لون...و كري العمليه لغايه ما المقدار يخلص انا عملي 4 قرص
http://www.w6w.net/users2/30-11-2005...888e45a76b.JPG

بعد ما تستوي قطعيها و قدميها بالشكل ده مع سلطه خضرا او طحينه
http://www.w6w.net/users2/30-11-2005...88b6647498.JPG



تارت الجبنه

1 كوب دقيق
1/2 كوب زبده جامده مقطعه مربعات
1/4 كوب ميه ساقعه
ذره ملح-ملعقه زعتر
300 جرام جبنه رومي مبشوره
1 كوب لبن
2 بيضه-فلفل اسود
http://www.w6w.net/users2/27-09-2005...8839af1f02.JPG

في العجانه نحط الدقيق + الذبده + الملح و الزعتر
http://www.w6w.net/users2/27-09-2005...88652e2fd3.JPG

تعجن لغايه ما تبقي زي الرمل
http://www.w6w.net/users2/27-09-2005...887d933348.JPG

العجانه شغاله نزود الميه لغايه ما تعمل عجينه
http://www.w6w.net/users2/27-09-2005...883134c509.JPG

نفرد العجينه في الصنيه
http://www.w6w.net/users2/27-09-2005...88bfd609c2.JPG

ترش مقدار الجبنه الرومي علي العجينه
http://www.w6w.net/users2/27-09-2005...889807f0ff.JPG

نخلط البيض واللبن والفلفل مع بعض
http://www.w6w.net/users2/27-09-2005...88b4a12cbc.JPG

نحطهم علي الجبنه و يبقي بالشكل ده
http://www.w6w.net/users2/27-09-2005...883c87f621.JPG

تدخل الفرن لمده 45 دقيقه او لغايه ما تتحمر بالشكل ده و نخرجها "يممممممم يمم ريحتها نجنن"
http://www.w6w.net/users2/27-09-2005...889f173dfe.JPG

تترك حتى تبرد شوي و تقطع و تقدم
http://www.w6w.net/users2/27-09-2005...888999714b.JPG


ارز بالخلطه2

كوب رز ابيض مغسول
نص كوب زبيب
نص كوب بندق مقطع نص
نص كوب كبده مقطعه صغيره في حجم البندقه متبله في( فلفل و ليمون كتييير)
ملح ( حسب الرغبه)
ملعقه فلفل اسود
ملعقه زعتر
ملعقه توابل عربي
4 ملاعق سمن كبيره
3 كوب ماء
http://www.w6w.net/users2/04-10-2005...8856cfe290.JPG

علي النار نضع 2 ملعقه سمن و نحمر البندق لغايه ما يلون
http://www.w6w.net/users2/04-10-2005...8808d99db5.JPG

وبعد كده نشيله و في نفس السمن نحمر الزبيب " معلش الزبيب كبير الحجم فا باه حجم عين الجمل
http://www.w6w.net/users2/04-10-2005...88b918f573.JPG

نفس الطريقه مع الكبده
http://www.w6w.net/users2/04-10-2005...886c795eec.JPG

في حله علي النار نضع 2 ملعقه السمن و نحط الرز المغسول
http://www.w6w.net/users2/04-10-2005...88e551a2ac.JPG

نحمر الرز لغايه ما يبقي اللون ذهبي
http://www.w6w.net/users2/04-10-2005...8817887856.JPG

بعد كده نحط البندق و الزبيب و الكبده و التوابل و نقلب
http://www.w6w.net/users2/04-10-2005...88131185c8.JPG

بعد كده نحط الميه و نسوي زي الرز العادي
http://www.w6w.net/users2/04-10-2005...883cada881.JPG

و يقدم بالشكل ده
http://www.w6w.net/users2/04-10-2005...88af1aab8e.JPG


يتبع


الساعة الآن 05:45 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©