![]() |
الفتة بالخل و الثوم
ارجو بمناسبة هذه الايام المفترجة المليييييييييييييييئة باللحوم و البروتين ان تدلونى على طريقة عمل(الفتة بالخل و الثوم)
اعلم انه طلب قد يبدو تافها بالنسبة للمحترفين امثالكم و لكنى مسكيييييينه سنه اولى مطبخ :15: غريييييييييبة وحدى فى بلد غريبة بعيد عن امى و اهلى ارجو شرح الطريقة بالتفصيييييييييييل الممل حتى لا اخطئ و انكد على الرجل فى العيد |
المقادير: المقادير دي تكفي أسرة متوسطة كيلو و نص لحم ضاني مقطع 3 أرغفة عيش لبناني أو رغيفين عيش بلدي 2 كوب رز مصري 3 فصوص توم مفرومين بصلة متوسطة 4 معالق سمنة شعيرية ملح و فلفل و حبهان و مستكة و ورق لورا و قرفة و جوزة الطيب مقادير الصلصة: معلقتين سمنة 3 كوب عصير طماطم حمراء معلقتين توم مفروم أو حسب الرغبة نص كوب خل ملح و فلفل و شطة الطريقة: -نسلق اللحمة مع البصلة و التوابل و نملحها بعد ما تستوي -نحط السمنة في حلة لحد ما تقدح و نحط الشعيرية لحد ما تتحمر و بعدين نضيف قليل من التوم و نقلبه و نضيف الرز مباشرة و نقلبه حوالي 5 دقايق و نضيف عليه مرقة اللحمة لحد ما تغطي الرز و نملحه و نخليه يغلي و بعدين نهدي النار لحد ما يستوي -نقطع العيش قطع متوسطة أو صغيرة و نحمصه في الفرن -نأخذ كوبين من مرقة اللحم و نغليهم مع باقي الثوم -نحط العيش في طبق التقديم ( لازم يكون عميق شوية) و بعدين نسقيه بالمرقة شوية شوية لحد ما يبتدي يلين و بعدين نحط الرز فوق العيش -نعمل الصلصة ، نحط السمنة على النر و نضيف التوم و نقلبه لحد ما يبقى دهبي ، نرفع الحلة من على النار و نضيف الخل و بعدين نرجعها تاني لحد ما الخل يغلي ، نضيف عصير الطماطم و نخليها على النر لحد ما تتسبك كويس و نتبلها بالملح و الفلفل و الشطة -نصب من الصلصة على وش الفتة و نرص اللحم و ممكن نحمر اللحم في السمنة قبل ما نحطه -نقدمها ساخنة و نحط باقي الصلصة في طبق و نقدمها مع الفتة وبالهناااااء والعافية ,, |
جزاكى الله خيرا
وفيتى و الله ان شاء الله هانفذها و هاقولك ع النتايج مصرية صح؟ |
اختى الكريمه : زوجه فى غربه
كل عام وانتى بخير وعيد مبارك عليك اهدى اليكى هذا الرابط لعله يفيدك http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=72389 تحياتى وتقديرى |
جزاك الله خيرا اخى احمد شوبير
|
الساعة الآن 08:56 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©