![]() |
بيتزا فطير من مطبخي
[align=center]السلام عليكم ورحمة الله
اذيكم ياقمرات ده اول موضوع ليافي المنتدي ونفسي اشارك معاكم لان المنتدي جميل اوي وان شاء الله اكون مداومة [/align] انا عملت الفطير وطلع جميل جدا زي بتاع الفطاطري ياريت تجربوه وان شاء الله يعجبكم نبدا بسم الله اولا اهم حاجة في الفطير المشلتت عموما مدة عجن العجينة يعني لازم تقعدي تعجني فيها كتير اوي لحد ما تبقي زي البانة في ايديك يعني بتمط ومتتقطعش اولا:العجينة نصف كيلو دقيق بيعملو فطرتيين صغيريين ونحطط معلقة ملح صغيرة عليهم وماء لحد ماتتلم العجينة ونعجن فيها حوالي 15 دقيقة بالعجان ولو بايديك 45 دقيقة ونتركها ترتاح في بوله بها زيت اما نيجي نشدها متتقطعش بتبقي زي اللبانة بالظبط نيجي بئه بعد ماترتاح حوالي ساعة نبدا نفردها علي زيت وهنا بفرد فيها لحد ماتكون شفافة تشف اللي تحتها عشان تكون رقيقة http://sub5.rofof.com/img3/09rmkpz26.jpg وبفرد عجينة اخري صغيرة واحطها فوق الكبيرة واحط عليها الحشو كالتالي http://sub5.rofof.com/img3/09gjuza26.jpg نيجي بئه للحشو http://sub5.rofof.com/img3/09aejpq26.jpg طماطم مكعبات وفلفل رومي وفلفل اسود وبيضة وجبنة رومي ولحمة مفرومة معصجة نضع اللحمة مع جزء من الطماطم والفلفل الورمي علي العجينة المفرودة ثم نقفلها زي الظرف وبندهن العجينة زيت مع سمنة قبل القفل http://sub5.rofof.com/img3/09ibdhv26.jpg ثم ندخلها الفرن عشر دقائق لكل وجه http://sub5.rofof.com/img3/09helyn26.jpg وبعد ذلك نضع البيضة علي الجبنة علي الفلفل علي الطماطم كله مع بعض ثم نضعهم علي وجه العجينة ثم ندخلها الفرن مرة اخري ونشغل من فوق وتحت بس 5 دقايق فقط عشان متتحرقش من فوق وتكون جاهزة بها الشكل http://sub5.rofof.com/img3/09iuatj26.jpg يارب تعجبكم |
تسلم ايديك وعنيك يا داليا نورت المنتدى:17: |
اقتباس:
|
تسلم ايديكي شكلها حلو
|
الله يعطيك العافيه يااارب |
تسلم الأياااااادي
|
يسلمو على الفطاير بجد كتير زاكية باين من الصور بس ياريت تصغري الصور لنشوف اوضح:) |
اقتباس:
|
اقتباس:
ربنا يبارك فيكي |
اقتباس:
اقتباس:
شكرا لمروركم الغالي |
الساعة الآن 03:56 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©