منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   مكرونة بالباشميل لعيون الأعضاء (صور) (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=198328)

بنت مكة2008 15-12-2009 10:16 PM

مكرونة بالباشميل لعيون الأعضاء (صور)
 
بسم الله الرحمن الرحيم

بناء على طلب العضوة دنيا الوفا طريقه عمل مكرونة بي البشاميل ومن حسن حظها ماشاء الله :22: انو اليوم جانا ضيف وطلب منى اسوي صينة المكرونة

صراحه تعبت في التصوير وتصغير الصور والتحميل جدااااا بس لعيونكم والله يهون التعب ويارب يكون موضوع مميز:25: يارب مايفصل لاب توبي فجاه لانو شاحنى خربان:24:

قبل ماابدا الطبخ روقت راسي بي فنجان قهوة تركي

http://img102.herosh.com/2009/12/15/639223443.jpg

http://img103.herosh.com/2009/12/15/597256633.jpg


المقادير



مكرونة اسباكتى او اي نوع علبة ونص -جبنة موزاريلا

الحشوة
لحمه مفرومة-زعتر-صلصه-ملح ليمون قليل جدا-ملح

صلصلة البشاميل
زيت- دقيق- حليب-فلفل اسود-ملح


الطريقه


اول شي نسلق المكرونة

http://img103.herosh.com/2009/12/15/547991824.jpg

في قدر تانى نسوي اللحمه مع الصلصه والزعتر وملح الليمون او ليمونة صغير للاسف صورتها سريع وماكانت واضحه


http://img103.herosh.com/2009/12/15/445484094.jpg
بعد كده نبدا في تحضير صلصلة البشاميل


دقيق + زيت
http://img103.herosh.com/2009/12/15/467893272.jpg


نخليهم يتماسكوا على النار

http://img101.herosh.com/2009/12/15/960106573.jpg


ثم نضيف الحليب بالتدريج اهم شي مايكلكع الحمدلله دايما اظبطها
http://img102.herosh.com/2009/12/15/392730520.jpg


بعد كده نضيف للصلصله ملح وفلفل اسود مع التحريك للغايه ماتتماسك

http://img101.herosh.com/2009/12/15/71779377.jpg


بعد ماتتماسك نبدا بي وضع المكونات في الصينيه


الطبقه الاولى مكرونة
http://img103.herosh.com/2009/12/15/435425787.jpg


تانى طبقه اللحمه المفرومة

http://img103.herosh.com/2009/12/15/34665209.jpg


الطبقه 3 صلصله بشاميل قليل وبعدها طبقه مكرونة

http://img103.herosh.com/2009/12/15/580326047.jpg

الطبقه الاخيره صلصلة البشاميل وعليها جبنة موزاريلا

http://img102.herosh.com/2009/12/15/718952578.jpg

ندخلها الفرن من تحت اول وبعدين نحمرها شويه من فوق ولغايه ماتسيح الجبنة


دا الشكل النهائي انا سويت صينيتين :25:


http://img101.herosh.com/2009/12/15/614244951.jpg


ودا صحن تبولة مقدم معها سويتوا عشان الدايت ادعولى انحف:23: لاتشوفنى ام جمانة بس:29:


http://img103.herosh.com/2009/12/15/684710307.jpg

انا اكلت قطعه صغيرة اعتبرتوا يوم فري وبعدها كاسة شاي اخضر

اتمنى تعجبكم الطريقه

يمى يم:17:

أنين الدنيا 15-12-2009 10:22 PM

تسلم الايادى

ست بيت شاطرة

فيافي نجد 15-12-2009 10:25 PM

يسلموووو بنت مكه


انا جيعانه وشفت هالاطباق

بطلع من قسم الطبخ جعت زياده على هالاطباق اللذيذه

سحابة الصحراء 15-12-2009 10:28 PM

الصواني روعة وشكلها رهيب واكيد طعمها جنان والي مثلك يحاول يبتعد عن الطبخات الدسمه المغريه واول ما اشوف أم جمانه ابخبرها عنك وعن اكلك للقطعتين000000

بنت مكة2008 15-12-2009 10:32 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة أنين الدنيا (المشاركة 2303379)
تسلم الايادى

ست بيت شاطرة


تسلمى ياعسل على مرورك خلاص باقي العريس بس:d

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة فيافي نجد (المشاركة 2303384)
يسلموووو بنت مكه


انا جيعانه وشفت هالاطباق

بطلع من قسم الطبخ جعت زياده على هالاطباق اللذيذه

والله طعمها يم خصوصا بالجبنة :25: تسلمى على مرورك

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة سحابة الصحراء (المشاركة 2303385)
الصواني روعة وشكلها رهيب واكيد طعمها جنان والي مثلك يحاول يبتعد عن الطبخات الدسمه المغريه واول ما اشوف أم جمانه ابخبرها عنك وعن اكلك للقطعتين000000


شكل ومضمون والله خصوصا مع الفلف بعدين قطعه واحده مو قطعتين ونسيت اصور الحلى كمان تشيز كيك:25:

تسلمى على مرورك

بكر الشايب ياسمين 15-12-2009 10:42 PM

تسلم ايديك يا بنوته

بس السباغيتي ما ينفع لصينية بشميل حبيبة قلبي :)

حاولي مرة ثانية تستخدمي نوع معكرونه غير للبشاميل


ست بيت شطوره ربي يرزقك بالزوج الصالح يااا رب

بنت مكة2008 15-12-2009 10:47 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة بكر الشايب (المشاركة 2303397)
تسلم ايديك يا بنوته

بس السباغيتي ما ينفع لصينية بشميل حبيبة قلبي :)

حاولي مرة ثانية تستخدمي نوع معكرونه غير للبشاميل


ست بيت شطوره ربي يرزقك بالزوج الصالح يااا رب

انا اسويها بى نوع تانى من المكرونات بس اخواتى مايحبوها غير بي الاسباجتى ترا عادى ماتفرق

تسلمى على مرورك يابكورة

*دنيا الوفا* 15-12-2009 10:58 PM

واااااو تسلمييييين يااااحبيبة قلبي
من جدد احرجتيييني والله يعطييك الف عافيه ويرزقكك بالي تتمنينه ياارب
وان شاء الله بجربها وقولك على النتيجه
مشكووووووره مره ثانيه على مجهودك

Orange11224 15-12-2009 11:09 PM

تسلم الايااادي

fatoushi 15-12-2009 11:16 PM

حلوه طريقتك بنت مكه بس احنا نسويها بالمكرونه البينى penne ونسلقها 3ارباع سلق واللحم المفروم ما نحط عليه صلصه ابدا بيبقى بلونه الطبيعى
وبهاراتها ملح وفلفل ورشه جوزه الطيب على وش البشامل
وبعدين بنخلط نص البشامل مع المكرونه كلها الاول ونحط نص المكرونه وبعدين اللحمه وبعدين مكرونه النص الباقى واخر شى باقى البشامل وبجبنه او بدون
ونحطها فى فرن حامى من تحت ربع ساعه بس ولو الوش ماكان احمر نولع الشوايه 3 دقايق وبالهنا حبيبتى
وممكن لو تحبى البشامل يطلع لونه بينك حطى فيه بعد ما يخلص معلقه صلصه تلوين بس

دى طريقتنا احنا المصريين يارب تعجبك


الساعة الآن 02:49 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©