منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   اقماع التونة بالمايونيز من مستكة (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=195672)

مستكة_مستكة 31-10-2009 09:12 PM

اقماع التونة بالمايونيز من مستكة
 
http://www.hawahome.com/vb/nupload/34849_1208439199.gif

http://www.66n.com/pics/hosted/ny292...tjajs467ji.gif



أقماع التونة بالمايونيز


http://mestoka.googlepages.com/2009-10-31_00064.jpg


المقادير

2 كوب طحين + 1 م ك خميرة فورية +2 م ك حليب بودره + 2 م ك سكر + فنجان قهوة زيت + ذرة ملح + ماء دافئ للعجن

اضافاتي

استبدلت الماء للعجبن ب حليب دافئ

اضفت 2 م ك زبادي

و طبعا زدت الدقيق حوالي نصف كوب


الطريقة


تخلط المكونات لحين الحصول علي عجينة لينة

http://mestoka.googlepages.com/2009-10-30_00011.jpg


http://mestoka.googlepages.com/2009-10-30_00012.jpg


تترك للخمران في مكان دافئ مغطاه


http://mestoka.googlepages.com/2009-10-30_00021.jpg

تفرد علي سطح يفضل لو ما تحتاجي رش دقيق علي السطح حتي لا تجف العجينة و نستطيع لصق نهايتها بالقمع

و بعد فردها تقطع شرائح و تلف علي الاقماع المدهونة بالزيت

http://mestoka.googlepages.com/2009-10-30_00025.jpg
http://mestoka.googlepages.com/2009-10-30_00024.jpg

http://mestoka.googlepages.com/2009-10-30_00023.jpg

و تترك للخمران

و باقي العجين جمعتها و فردتها دائري و قطعتها شرائح مثلثات و دهنت كل العجينة بالزبد و لفتها مثل الكرواسون

و تركتها للخمران


ثم دهنت الكرواسون و الاقماع بالبيض المخفوق مضاف اليه قطرات من الخل

http://mestoka.googlepages.com/2009-10-30_00028.jpg

و اضفت للكرواسون علي الوجه جبن برمجان

http://mestoka.googlepages.com/2009-10-30_00027.jpg

و تخبز في فرن به حمام مائي

حتي يصبح لونها ذهبي

http://mestoka.googlepages.com/2009-10-30_00039.jpg


http://mestoka.googlepages.com/2009-10-30_00044.jpg

http://mestoka.googlepages.com/2009-10-30_00049.jpg

اول ما خرجت من الفرن رشيتها بالماء و غطتها فورا

و حفظتها بعلبة بلاستيك لليوم التالي

الحشوة للاقماع :

علبة تونة + مايونيز دايت + زبادي لايت + قطرات من الليمون + بابريكا


تخلط المكونات و تحشي بها الاقماع


http://mestoka.googlepages.com/2009-10-31_00057.jpg


http://mestoka.googlepages.com/2009-10-31_00060.jpg


http://mestoka.googlepages.com/2009-10-31_00065.jpg

و الف هنا و شفا عليكم

(نهر الامل) 31-10-2009 09:21 PM

ما شاء الله تبارك الله

تسلم الايادي شكلها روعه و لذيذ

طريقة حلوه و خاصة خلطة التونة

يعطيك العافية يا قلبي

تحياتي

بنت مكة2008 31-10-2009 09:22 PM

وانا من اول ابا اعرف ايش الاقماع دي

تسلم يدك

ماشاء الله تبارك الله

ممكن اعمل خلطه التونة مع مايونيز لايت في توست اسمر سئوال ايش باربريكا

<< عشان الرجيم

أم راغده 31-10-2009 09:34 PM

تسلم ايديك يا مستكه

انا ما عندي الاقماع بس ممكن اسوي طريقه العجينه

سؤال

ليه الفرن تضعي فيه حمام مائي

وهل في اي عجينه تعمليها

عشق عبادي 31-10-2009 09:36 PM

ما شاء الله

إيه الحلاوة دي ؟

الله يسعدك غاليتي و يوفقك و يرزقك كل ما تتمنين

مستكة_مستكة 31-10-2009 09:37 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة soha44 (المشاركة 2268755)
ما شاء الله تبارك الله

تسلم الايادي شكلها روعه و لذيذ

طريقة حلوه و خاصة خلطة التونة

يعطيك العافية يا قلبي

تحياتي

مشكورة حبيبتي الغالية


شرفني مرورك يا قمر

خلطة التونة خرافة فعلا و خفيفة جدا


اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة بنت مكة2008 (المشاركة 2268757)
وانا من اول ابا اعرف ايش الاقماع دي

تسلم يدك

ماشاء الله تبارك الله

ممكن اعمل خلطه التونة مع مايونيز لايت في توست اسمر سئوال ايش باربريكا

<< عشان الرجيم

بالنسبة للاقماع غاليتي


تباع في محلات الادوات المنزلية

شوفي غاليتي

في طريقة ظريفة جدا ان شاء الله هنزلها قريبا باذن الله تعالي

احضري طبق بايركس و رصي به شرائح من التوست الاسمر بدون اطراف

و قومي بفرد خلطة التونة ( و في تونة لايت في الاسواق محفوظة في ماء ) + مايونيز لايت + زبادي لايت + قطرات من الليمون + بابريكا و يمكنك اضافة شرائح بصل اخضر

و تفرد علي التوست جيدا

و نضع طبقة اخري من التوست و نكرر الطبقات حسب حجم الصنية

و في الاخير توست و يدهن بخليط من الزبادي و المايونيز و يرش السطح بالبابريكا

و البابريكا هي الفلفل الاحمر الحلو او اسمه عندنا في مصر الفلفل القرنقوطي

http://www.adamsextract.com/custom/p...32_Paprika.jpg

و شرفني مرورك يا قمر


و اي سؤال انا حاضرة

جداوية و أفتخر 31-10-2009 09:44 PM

تسلمي و الله لأدعيلك
لأني ذقتها و سحرتني لكن للأسف صاحبتها ما أعرفها عشان أسئلها
و ألحين من حظي
جزاك الله الجنة
فعلا رائعة

بكر الشايب ياسمين 31-10-2009 09:45 PM

يا سلام يا سلام يا مستكه يا مبدعة

ماشاء الله تبارك الرحمن شغل متقن وشكله لذيذ جدا

تبارك الرحمن

تسلم الايادي

مستكة_مستكة 31-10-2009 09:54 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة أم راغده (المشاركة 2268766)
تسلم ايديك يا مستكه

انا ما عندي الاقماع بس ممكن اسوي طريقه العجينه

سؤال

ليه الفرن تضعي فيه حمام مائي

وهل في اي عجينه تعمليها

مشكورة حبيبتي اسعدني مرورك


مفيش مشكلة ممكن تسوي اي فكرة بالعجين
اللفه الاولى
http://inlinethumb60.webshots.com/12...600x600Q85.jpg


http://inlinethumb50.webshots.com/34...600x600Q85.jpg


http://inlinethumb44.webshots.com/43...600x600Q85.jpg


http://inlinethumb35.webshots.com/41...600x600Q85.jpg



http://inlinethumb45.webshots.com/43...600x600Q85.jpg




http://inlinethumb63.webshots.com/41...600x600Q85.jpg


http://inlinethumb50.webshots.com/42...600x600Q85.jpg






و بالنسبة لحمام الماء

المقصود به

اشغال الفرن وضع صنية بها ماء في قاع الفرن و يترك الفرن 10 دقائق حتي يسخن

و نضع المعجنات في الرف الاوسط

و بخار الماء يقوم بترتيب الاجواء داخل الفرن و يعمل علي ترتيب المعجنات و يجعلها طرية


جرربي الطريقة مع اي معجنات حتي ولو بيتزا



اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة عشق عبادي (المشاركة 2268769)
ما شاء الله

إيه الحلاوة دي ؟

الله يسعدك غاليتي و يوفقك و يرزقك كل ما تتمنين


مشكورة حبيبتي الغالية

شرفني مرورك يا قمر

و مشكورة علي الدعوات الغالية :d:22:

مستكة_مستكة 31-10-2009 09:56 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة جداوية و أفتخر (المشاركة 2268778)
تسلمي و الله لأدعيلك
لأني ذقتها و سحرتني لكن للأسف صاحبتها ما أعرفها عشان أسئلها
و ألحين من حظي
جزاك الله الجنة
فعلا رائعة

مشكورة حبيبتي الغالية


شرفني مرورك و اسعدني يا قمر


جربيها و ان شاء الله تعجبك يا قمر

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة بكر الشايب (المشاركة 2268780)
يا سلام يا سلام يا مستكه يا مبدعة

ماشاء الله تبارك الرحمن شغل متقن وشكله لذيذ جدا

تبارك الرحمن

تسلم الايادي


مشكورة حبيبتي


بارك الله فيكي


و ان شاء الله تجربي الوصفة و تعجبك


الساعة الآن 07:59 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©