![]() |
اقماع التونة بالمايونيز من مستكة
http://www.hawahome.com/vb/nupload/34849_1208439199.gif
http://www.66n.com/pics/hosted/ny292...tjajs467ji.gif أقماع التونة بالمايونيز http://mestoka.googlepages.com/2009-10-31_00064.jpg المقادير 2 كوب طحين + 1 م ك خميرة فورية +2 م ك حليب بودره + 2 م ك سكر + فنجان قهوة زيت + ذرة ملح + ماء دافئ للعجن اضافاتي استبدلت الماء للعجبن ب حليب دافئ اضفت 2 م ك زبادي و طبعا زدت الدقيق حوالي نصف كوب الطريقة تخلط المكونات لحين الحصول علي عجينة لينة http://mestoka.googlepages.com/2009-10-30_00011.jpg http://mestoka.googlepages.com/2009-10-30_00012.jpg تترك للخمران في مكان دافئ مغطاه http://mestoka.googlepages.com/2009-10-30_00021.jpg تفرد علي سطح يفضل لو ما تحتاجي رش دقيق علي السطح حتي لا تجف العجينة و نستطيع لصق نهايتها بالقمع و بعد فردها تقطع شرائح و تلف علي الاقماع المدهونة بالزيت http://mestoka.googlepages.com/2009-10-30_00025.jpg http://mestoka.googlepages.com/2009-10-30_00024.jpg http://mestoka.googlepages.com/2009-10-30_00023.jpg و تترك للخمران و باقي العجين جمعتها و فردتها دائري و قطعتها شرائح مثلثات و دهنت كل العجينة بالزبد و لفتها مثل الكرواسون و تركتها للخمران ثم دهنت الكرواسون و الاقماع بالبيض المخفوق مضاف اليه قطرات من الخل http://mestoka.googlepages.com/2009-10-30_00028.jpg و اضفت للكرواسون علي الوجه جبن برمجان http://mestoka.googlepages.com/2009-10-30_00027.jpg و تخبز في فرن به حمام مائي حتي يصبح لونها ذهبي http://mestoka.googlepages.com/2009-10-30_00039.jpg http://mestoka.googlepages.com/2009-10-30_00044.jpg http://mestoka.googlepages.com/2009-10-30_00049.jpg اول ما خرجت من الفرن رشيتها بالماء و غطتها فورا و حفظتها بعلبة بلاستيك لليوم التالي الحشوة للاقماع : علبة تونة + مايونيز دايت + زبادي لايت + قطرات من الليمون + بابريكا تخلط المكونات و تحشي بها الاقماع http://mestoka.googlepages.com/2009-10-31_00057.jpg http://mestoka.googlepages.com/2009-10-31_00060.jpg http://mestoka.googlepages.com/2009-10-31_00065.jpg و الف هنا و شفا عليكم |
ما شاء الله تبارك الله
تسلم الايادي شكلها روعه و لذيذ طريقة حلوه و خاصة خلطة التونة يعطيك العافية يا قلبي تحياتي |
وانا من اول ابا اعرف ايش الاقماع دي
تسلم يدك ماشاء الله تبارك الله ممكن اعمل خلطه التونة مع مايونيز لايت في توست اسمر سئوال ايش باربريكا << عشان الرجيم |
تسلم ايديك يا مستكه
انا ما عندي الاقماع بس ممكن اسوي طريقه العجينه سؤال ليه الفرن تضعي فيه حمام مائي وهل في اي عجينه تعمليها |
ما شاء الله
إيه الحلاوة دي ؟ الله يسعدك غاليتي و يوفقك و يرزقك كل ما تتمنين |
اقتباس:
شرفني مرورك يا قمر خلطة التونة خرافة فعلا و خفيفة جدا اقتباس:
تباع في محلات الادوات المنزلية شوفي غاليتي في طريقة ظريفة جدا ان شاء الله هنزلها قريبا باذن الله تعالي احضري طبق بايركس و رصي به شرائح من التوست الاسمر بدون اطراف و قومي بفرد خلطة التونة ( و في تونة لايت في الاسواق محفوظة في ماء ) + مايونيز لايت + زبادي لايت + قطرات من الليمون + بابريكا و يمكنك اضافة شرائح بصل اخضر و تفرد علي التوست جيدا و نضع طبقة اخري من التوست و نكرر الطبقات حسب حجم الصنية و في الاخير توست و يدهن بخليط من الزبادي و المايونيز و يرش السطح بالبابريكا و البابريكا هي الفلفل الاحمر الحلو او اسمه عندنا في مصر الفلفل القرنقوطي http://www.adamsextract.com/custom/p...32_Paprika.jpg و شرفني مرورك يا قمر و اي سؤال انا حاضرة |
تسلمي و الله لأدعيلك
لأني ذقتها و سحرتني لكن للأسف صاحبتها ما أعرفها عشان أسئلها و ألحين من حظي جزاك الله الجنة فعلا رائعة |
يا سلام يا سلام يا مستكه يا مبدعة
ماشاء الله تبارك الرحمن شغل متقن وشكله لذيذ جدا تبارك الرحمن تسلم الايادي |
اقتباس:
مفيش مشكلة ممكن تسوي اي فكرة بالعجين اللفه الاولى http://inlinethumb60.webshots.com/12...600x600Q85.jpg http://inlinethumb50.webshots.com/34...600x600Q85.jpg http://inlinethumb44.webshots.com/43...600x600Q85.jpg http://inlinethumb35.webshots.com/41...600x600Q85.jpg http://inlinethumb45.webshots.com/43...600x600Q85.jpg http://inlinethumb63.webshots.com/41...600x600Q85.jpg http://inlinethumb50.webshots.com/42...600x600Q85.jpg و بالنسبة لحمام الماء المقصود به اشغال الفرن وضع صنية بها ماء في قاع الفرن و يترك الفرن 10 دقائق حتي يسخن و نضع المعجنات في الرف الاوسط و بخار الماء يقوم بترتيب الاجواء داخل الفرن و يعمل علي ترتيب المعجنات و يجعلها طرية جرربي الطريقة مع اي معجنات حتي ولو بيتزا اقتباس:
مشكورة حبيبتي الغالية شرفني مرورك يا قمر و مشكورة علي الدعوات الغالية :d:22: |
اقتباس:
شرفني مرورك و اسعدني يا قمر جربيها و ان شاء الله تعجبك يا قمر اقتباس:
مشكورة حبيبتي بارك الله فيكي و ان شاء الله تجربي الوصفة و تعجبك |
الساعة الآن 07:59 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©