منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   صينية القرنبيط باللحمة المفرومة (بالصور خطوة خطوة) (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=180598)

زي القمر زي 27-01-2009 04:06 PM

صينية القرنبيط باللحمة المفرومة (بالصور خطوة خطوة)
 
السلام عليكم

http://img34.picoodle.com/img/img34/...3m_5d7c2b9.gif

هقدم لكم صينية القرنبيط باللحمه المفرومه

المقادير

كيلو قرنبيك

كيلو لحمه مفرومة

2حبة طماطم +ملعقة صلصة (معجون طماطم )

جبنة مبشوره رومي

هيل ورق غار فلفل اسمر ملح


مكون من اربع طبقات


نبدا باللطبقه الاولي

ناتي بالقرنبيط

http://www11.0zz0.com/2009/01/27/13/651529809.jpg

ونقلبه ثم نقوم بالتقطيع بالسكين مثل الصوره


http://www11.0zz0.com/2009/01/27/10/733997922.jpg

وسيكون هذا الشكل بعد التقطيع يشبه الفطر في شكله

http://www11.0zz0.com/2009/01/27/10/681415101.jpg

نقوم بسلقه في ماء مغلي مملح به هيل و ورق غار الي نصف النضج

http://www11.0zz0.com/2009/01/27/10/425149640.jpg


في هذه الاثناء نسوي الطبقه الثانيه (اللحم)

نضع علي النار بصل مقطع مكعبات صغيره في قليل من الزيت حتي يذبل


http://www11.0zz0.com/2009/01/27/10/494913468.jpg


نضيف الملح +الفلفل الاسمر مع التقليب ثم اللحم ويقلب جيدا


http://www11.0zz0.com/2009/01/27/10/487437408.jpg

نتركه حتي ينشف ماؤه مع التقليب من وقت لاخر



نضع في صينيه متوسطه الحجم مستطيله

طبقه من الارنبيط

http://www11.0zz0.com/2009/01/27/10/313947867.jpg

ثم طبقه لحم

http://www11.0zz0.com/2009/01/27/10/612913232.jpg


ثم عصير طماطم مضروب مع فص ثوم وملح بالخلاط

http://www11.0zz0.com/2009/01/27/12/499063399.jpg

وفي النهايه طبقه جبنه رومي مبشوره (ممكن بارميزان او موتزاريلا )

http://www11.0zz0.com/2009/01/27/12/597719144.jpg


توضع في الفرن في الرف الاسفل ربع ساعه او حتي تنشف ماؤه

http://www11.0zz0.com/2009/01/27/12/181928847.jpg


وهذه صصورة مقربة بعد خروجها بالسلامه

http://www11.0zz0.com/2009/01/27/12/553011006.jpg


نتركها خمس دقائق قبل التقطيع


http://www11.0zz0.com/thumbs/2009/01.../312769331.jpg


وكان طعمها روعة :22:

وبالهنا والشفا

ماريا 27-01-2009 04:17 PM

اختي زي القمر

الله يسلم هالايدين

هي من اختراعك ؟؟

لأني أمي بتعمل متلها لكن بدون جبن و بدون فرن طبخ عادي و بتقدمها مع الرز

لما سألتها من وين جبتيها قالتلي انا اخترعتا


زي القمر زي 27-01-2009 04:29 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ماريا 13 (المشاركة 2080206)
اختي زي القمر

الله يسلم هالايدين

هي من اختراعك ؟؟

لأني أمي بتعمل متلها لكن بدون جبن و بدون فرن طبخ عادي و بتقدمها مع الرز

لما سألتها من وين جبتيها قالتلي انا اخترعتا



اهلين حبيبتي

الصراحه انا تعلمت هذي الطريقه من امي الحبيبه

والشئ الوحيد الذي عدلته اني اضفت عليها جبنه

طب من اين اتت بها امي :rolleyes:

الله اعلم

ماريا 27-01-2009 04:37 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة زي القمر زي (المشاركة 2080213)
اهلين حبيبتي

الصراحه انا تعلمت هذي الطريقه من امي الحبيبه

والشئ الوحيد الذي عدلته اني اضفت عليها جبنه

طب من اين اتت بها امي :rolleyes:

الله اعلم

لا تكون أمك هي أمي :d

الله يسلم ايديكي و ايدها و اضافتك الجبنة حلوة عجبتني


زي القمر زي 27-01-2009 04:43 PM

اختي الحبيبة ماريا

كلماتك اضحكتني كثيرا

اسعد الله ايامك وادخلك الجنه وجمعني بك فيها

امين

(ام عبدالله ) 27-01-2009 04:43 PM

تسلم ايدينك على الطبخة
والله عندي زهرة ومش عارفة شو امل فيها
ان شاء الله بجرب طريقة الوالدة
لانو ما بتخيلها مع جبنة
وان شالله بخبرك النتيجة








إن شاء الله تكتب على هذا النحو : إن شاء الله

زي القمر زي 27-01-2009 04:47 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة (ام عبدالله ) (المشاركة 2080220)
تسلم ايدينك على الطبخة
والله عندي زهرة ومش عارفة شو امل فيها
إن شاء الله بجرب طريقة الوالدة
لانو ما بتخيلها مع جبنة
وان شالله بخبرك النتيجة


اهلا بيك ام عبد الله

جربي هذه الطريقه طعمها روعه

انا شخصيا لا احب اكل القرنبيط بتاتا :29:

الا بهذه الطريقه

المصرية 27-01-2009 05:11 PM

خارج
 
والله ياقمر خلتينى أحب القرنبيط
تعررررررفى انى مابكلوش مقلى أبدا لو قام يرقصلى

لكن طريقتك امى عرفاها لكن مابتحاولش تعملهالنا شكلى هطبق طريقتك وانزلها المنتدى
منغيـــــــــــــــــــر ماهى تعرف ...... عشان مابتحبش تاكله غير مقلى وظلمانا أحنا معاها

سحب77 27-01-2009 08:52 PM

روووووعة ما شاء الله

سلمت يدااااكِ وبألف عافية عليكم

ويا رب يحفظ لكِ الوالدة ويخليها

تحياتي

زي القمر زي 28-01-2009 12:23 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة المصرية (المشاركة 2080240)
والله ياقمر خلتينى أحب القرنبيط
تعررررررفى انى مابكلوش مقلى أبدا لو قام يرقصلى


زيي تمام لا اكله مقلي ولا مطبوخ

لكن طريقتك امى عرفاها لكن مابتحاولش تعملهالنا


شفتي الامهات ما بيحبوا وجع الراس

شكلى هطبق طريقتك وانزلها المنتدى


منغيـــــــــــــــــــر ماهى تعرف .........عشان مابتحبش تاكله غير مقلى وظلمانا أحنا معاها

فعلا باين علينا مفتريين :16:


الساعة الآن 12:42 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©