![]() |
الممبار علي الطريقة المصرية بطريقتي مستكة_مستكة
http://www.66n.com/forums/imgcache/2332.imgcache.gif
http://www.66n.com/forums/imgcache/746.imgcache.gif طريقة عمل الممبار علي الطريقة المصرية ( بطريقتي الخاصة ) المكونات كيلو ممبار منظف التسبيكة ( الصلصة ) عدد 1 بصلة كبيرة الحجم مفرية + عدد 6 حبات طماطم مخفوقة بالخلاط مع قليل من الماء + مكعب مرقة دجاج + قليل من السكر + 2 م/ك صلصة طماطم +ملح + فلفل اسود + 1 م/ط بهارات مشكلة + 1 م/ص قرفة مطحونة ناعم + 1/2 م/ص حبهان مطحون + 1 م/طعام نعناع مجفف الحشوة من 4 الي 5 كوب ازر مصري مغسول و مصفي +2 حزمة شبت مفري + 2 حزمة بقونس مفري + 1 حزمة كسبرة خضراء مفري ( حسب الرغبة ) مرق سلق الممبار 2 فص مستكة +قليل من الزيت +حبة بصل مقطعة ارباع + حبات من القرنفل الصحيح + حبات من الحبهان الصحيح + ورق غار + عود من القرفة + حبات فلفل اسود + مقدار كبير من الماء التحمير مقدار من زيت القلي الطريقة الممبار http://www.66n.com/forums/imgcache/2333.imgcache.jpg نحضر الممبار من عند اللحام و يكون منظف جاهز و الكيلو بعد التنظيف يصبح كيلو الا ربع و انا انقعه في ماء بدقيق لفترة و ممكن اضيف ملح و خل للتخلص من اي روائح التسبيكة ( الصلصة ) http://www.66n.com/forums/imgcache/2334.imgcache.jpg 1- نحضر قدر نضع به قليل من الزيت و نضيف البصلة و تشوح حتي يصبح لونها ذهبي . 2- نضيف عليها عصير الطماطم و مكعب مرقة الدجاج و قليل من السكر ( لكسر حموضة الطماطم ). 3- تترك حتي تتسبك علي نار هادئة تماما و تاخذ راحتها . 4- بعد ما تسبك و يغلظ القوام نضيف صلصة الطماطم و تاخد غلوة و نطفئ عليها و نضيف التوابل الجافة المطحونة و تترك لتهدأ قليلا . تجهيز الحشوة الخضرة http://www.66n.com/forums/imgcache/2335.imgcache.jpg تغسل جيدا و تقطع و نضيف الارز المغسول و الخضرة علي التسبيكة http://www.66n.com/forums/imgcache/2336.imgcache.jpg و هكذا الحشوة تكون جاهزة الخطوات قطعي الممبار الحجم حسب الرغبة http://www.66n.com/forums/imgcache/2337.imgcache.jpg و احشيه كما بالصور http://www.66n.com/forums/imgcache/2338.imgcache.jpg http://www.66n.com/forums/imgcache/2339.imgcache.jpg http://www.66n.com/forums/imgcache/2340.imgcache.jpg و احنا دائما بنربط اطرافه بالخيط ( يظهر علي شكل حلقات بتكون اشيك ) http://www.66n.com/forums/imgcache/2341.imgcache.jpg المرق فصوص المستكة http://www.66n.com/forums/imgcache/2342.imgcache.jpg قليل من الزيت http://www.66n.com/forums/imgcache/2343.imgcache.jpg في القدر علي النار نضع حوالي معقة طعام من الزيت و المستكة و تذوب التوبل الصحيحة تشويحة و تضاف الماء و البصلة و تترك حتي تغلي http://www.66n.com/forums/imgcache/2344.imgcache.jpg http://www.66n.com/forums/imgcache/2345.imgcache.jpg نضيف وحدات الممبار المربوطه http://www.66n.com/forums/imgcache/2346.imgcache.jpg http://www.66n.com/forums/imgcache/2347.imgcache.jpg و اثناء السلق يخرم بالشوكه حتي نخرج منه الهواء و لا ينفجر http://www.66n.com/forums/imgcache/2348.imgcache.jpg http://www.66n.com/forums/imgcache/2349.imgcache.jpg و هذا شكله بعد مرور ساعة من السلق و كان استوي http://www.66n.com/forums/imgcache/2350.imgcache.jpg http://www.66n.com/forums/imgcache/2351.imgcache.jpg و يحمر في الزيت.... انا اقوم بعمل مقدار كبير منه و بعد السلق اتركه يبرد و احفظه في اكياس بالفريزر و عند استخدامه اخرجه من الفريزر من اول اليوم حتي يذوب التجميد و يقلي الف هنا و شفا عليكم |
ماشاء الله تبارك الله
يسلموا ايديكي شهيتيني عليه انا بحبه جدا شكلي هوصي ماما تجيبلي معاها .. الله يعطيكي الف عافيه .. |
اقتباس:
تسلمي يا عسل شرفني مرورك و ان شاء الله تستفيدي من الوصفة تحياتي |
ماشاء الله عليك يامستكه شكله شهي
تسلم ايدينك |
تسلم الأيااااادي يا عسل
دائماً مبدعة:22: وصفة أول مرة أسمع بها وسؤالي ما هو الممبار؟ لكِ فائق إحترامي |
اقتباس:
مشكورة غاليتي من بعض ما عندكم :25: اسعدني مرورك بارك الله فيكي |
اقتباس:
اهلا بالغالية و المبدعه شرفتيني بمرورك العسل الممبارع هو الفوارغ ( امعاء البقر و الجاموس ) او الخروف لكن الخروف امعائه بتكون رفيعة اتمني ان اكون افدتك تحياتي |
اختي اكلته في مصر عند عائلة مصرية
وتموت عليه سمعت منها تقول فيه مكسرات ..!!! اووه نسيت اقولك تسلم الايادي |
اقتباس:
علي مرورك العطر انا اول مرة اسمع عن اضافة المكسرات لكن يمكن :24: معلومة مفيدة و جديدة عليا يا عسل منكم نستفيد:22: انا اعرف جيدا في ممكن يحشي بالارز و اللحم المفروم المستوي بارك الله فيكي |
اقتباس:
جزاكِ الله خيراً على التوضيح سلمت يداكِ للمرة الثانية تحياااااتي |
الساعة الآن 09:30 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©