منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   الممبار علي الطريقة المصرية بطريقتي مستكة_مستكة (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=179482)

مستكة_مستكة 10-01-2009 02:57 PM

الممبار علي الطريقة المصرية بطريقتي مستكة_مستكة
 
http://www.66n.com/forums/imgcache/2332.imgcache.gif


http://www.66n.com/forums/imgcache/746.imgcache.gif


طريقة عمل الممبار علي الطريقة المصرية ( بطريقتي الخاصة )


المكونات

كيلو ممبار منظف


التسبيكة ( الصلصة )

عدد 1 بصلة كبيرة الحجم مفرية + عدد 6 حبات طماطم مخفوقة بالخلاط مع قليل من الماء + مكعب مرقة دجاج + قليل من السكر + 2 م/ك صلصة طماطم +ملح + فلفل اسود + 1 م/ط بهارات مشكلة + 1 م/ص قرفة مطحونة ناعم + 1/2 م/ص حبهان مطحون + 1 م/طعام نعناع مجفف

الحشوة

من 4 الي 5 كوب ازر مصري مغسول و مصفي +2 حزمة شبت مفري + 2 حزمة بقونس مفري + 1 حزمة كسبرة خضراء مفري ( حسب الرغبة )

مرق سلق الممبار

2 فص مستكة +قليل من الزيت +حبة بصل مقطعة ارباع + حبات من القرنفل الصحيح + حبات من الحبهان الصحيح + ورق غار + عود من القرفة + حبات فلفل اسود + مقدار كبير من الماء

التحمير

مقدار من زيت القلي


الطريقة

الممبار

http://www.66n.com/forums/imgcache/2333.imgcache.jpg

نحضر الممبار من عند اللحام و يكون منظف جاهز و الكيلو بعد التنظيف يصبح كيلو الا ربع

و انا انقعه في ماء بدقيق لفترة و ممكن اضيف ملح و خل للتخلص من اي روائح


التسبيكة ( الصلصة )

http://www.66n.com/forums/imgcache/2334.imgcache.jpg

1- نحضر قدر نضع به قليل من الزيت و نضيف البصلة و تشوح حتي يصبح لونها ذهبي .

2- نضيف عليها عصير الطماطم و مكعب مرقة الدجاج و قليل من السكر ( لكسر حموضة الطماطم ).

3- تترك حتي تتسبك علي نار هادئة تماما و تاخذ راحتها .

4- بعد ما تسبك و يغلظ القوام نضيف صلصة الطماطم و تاخد غلوة و نطفئ عليها و نضيف التوابل الجافة المطحونة و تترك لتهدأ قليلا .


تجهيز الحشوة


الخضرة

http://www.66n.com/forums/imgcache/2335.imgcache.jpg

تغسل جيدا و تقطع

و نضيف الارز المغسول و الخضرة علي التسبيكة

http://www.66n.com/forums/imgcache/2336.imgcache.jpg

و هكذا الحشوة تكون جاهزة


الخطوات


قطعي الممبار الحجم حسب الرغبة

http://www.66n.com/forums/imgcache/2337.imgcache.jpg

و احشيه كما بالصور

http://www.66n.com/forums/imgcache/2338.imgcache.jpg

http://www.66n.com/forums/imgcache/2339.imgcache.jpg

http://www.66n.com/forums/imgcache/2340.imgcache.jpg

و احنا دائما بنربط اطرافه بالخيط ( يظهر علي شكل حلقات بتكون اشيك )

http://www.66n.com/forums/imgcache/2341.imgcache.jpg

المرق


فصوص المستكة

http://www.66n.com/forums/imgcache/2342.imgcache.jpg

قليل من الزيت

http://www.66n.com/forums/imgcache/2343.imgcache.jpg

في القدر علي النار نضع حوالي معقة طعام من الزيت و المستكة و تذوب

التوبل الصحيحة تشويحة و تضاف الماء و البصلة و تترك حتي تغلي

http://www.66n.com/forums/imgcache/2344.imgcache.jpg

http://www.66n.com/forums/imgcache/2345.imgcache.jpg

نضيف وحدات الممبار المربوطه


http://www.66n.com/forums/imgcache/2346.imgcache.jpg


http://www.66n.com/forums/imgcache/2347.imgcache.jpg

و اثناء السلق يخرم بالشوكه حتي نخرج منه الهواء و لا ينفجر

http://www.66n.com/forums/imgcache/2348.imgcache.jpg

http://www.66n.com/forums/imgcache/2349.imgcache.jpg

و هذا شكله بعد مرور ساعة من السلق

و كان استوي

http://www.66n.com/forums/imgcache/2350.imgcache.jpg


http://www.66n.com/forums/imgcache/2351.imgcache.jpg


و يحمر في الزيت.... انا اقوم بعمل مقدار كبير منه و بعد السلق اتركه يبرد و احفظه في اكياس بالفريزر

و عند استخدامه اخرجه من الفريزر من اول اليوم حتي يذوب التجميد و يقلي

الف هنا و شفا عليكم

رومانسيه عاطفيه 10-01-2009 03:28 PM

ماشاء الله تبارك الله
يسلموا ايديكي شهيتيني عليه
انا بحبه جدا شكلي هوصي ماما تجيبلي معاها ..
الله يعطيكي الف عافيه ..

مستكة_مستكة 10-01-2009 03:44 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة رومانسيه عاطفيه (المشاركة 2066149)
ماشاء الله تبارك الله
يسلموا ايديكي شهيتيني عليه
انا بحبه جدا شكلي هوصي ماما تجيبلي معاها ..
الله يعطيكي الف عافيه ..


تسلمي يا عسل

شرفني مرورك


و ان شاء الله تستفيدي من الوصفة



تحياتي

اسبريسو 10-01-2009 03:45 PM

ماشاء الله عليك يامستكه شكله شهي

تسلم ايدينك

سحب77 10-01-2009 03:51 PM

تسلم الأيااااادي يا عسل

دائماً مبدعة:22:

وصفة أول مرة أسمع بها

وسؤالي ما هو الممبار؟

لكِ فائق إحترامي

مستكة_مستكة 10-01-2009 03:52 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة !ام خالد! (المشاركة 2066157)
ماشاء الله عليك يامستكه شكله شهي

تسلم ايدينك


مشكورة غاليتي

من بعض ما عندكم :25:

اسعدني مرورك

بارك الله فيكي

مستكة_مستكة 10-01-2009 03:54 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة سحب77 (المشاركة 2066161)
تسلم الأيااااادي يا عسل

دائماً مبدعة:22:

وصفة أول مرة أسمع بها

وسؤالي ما هو الممبار؟

لكِ فائق إحترامي


اهلا بالغالية و المبدعه


شرفتيني بمرورك العسل


الممبارع هو الفوارغ ( امعاء البقر و الجاموس ) او الخروف لكن الخروف امعائه بتكون رفيعة

اتمني ان اكون افدتك


تحياتي

nedaa 10-01-2009 04:00 PM

اختي اكلته في مصر عند عائلة مصرية

وتموت عليه سمعت منها تقول فيه مكسرات ..!!!

اووه نسيت اقولك


تسلم الايادي

مستكة_مستكة 10-01-2009 04:10 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة nedaa (المشاركة 2066169)
اختي اكلته في مصر عند عائلة مصرية

وتموت عليه سمعت منها تقول فيه مكسرات ..!!!

اووه نسيت اقولك


تسلم الايادي

جزاكي الله كل خير

علي مرورك العطر

انا اول مرة اسمع عن اضافة المكسرات لكن يمكن :24: معلومة مفيدة و جديدة عليا يا عسل منكم نستفيد:22:

انا اعرف جيدا في ممكن يحشي بالارز و اللحم المفروم المستوي

بارك الله فيكي

سحب77 10-01-2009 04:13 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مستكة_مستكة (المشاركة 2066164)
اهلا بالغالية و المبدعه


شرفتيني بمرورك العسل


الممبارع هو الفوارغ ( امعاء البقر و الجاموس ) او الخروف لكن الخروف امعائه بتكون رفيعة

اتمني ان اكون افدتك


تحياتي

مثل ما توقعت - بس حبيت أتأكد

جزاكِ الله خيراً على التوضيح

سلمت يداكِ للمرة الثانية

تحياااااتي


الساعة الآن 09:30 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©