منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   مشلتت فلاحى على أصوله (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=171857)

sa33 30-08-2008 03:03 PM

مشلتت فلاحى على أصوله
 
عامله لكم النهارده مشلتت على السحور (لو طلع رمضان بكره يعنى) وكل سنه وانتم طيبين
المقادير:
2 كوب دقيق
ملعقة صغيره ملح
ماء دافئ على حسب الحاجه
خليط من السمن البلدى والزبده و قليل من الزيت النباتى

الطريقه
يعجن الدقيق والملح مع الماء جيدا الى ان تصبح عجينه ملساء لا تلتصق باليد وتستغرق هذه العملية حوالى ربع ساعه بالعجانه او ثلث ساعه باليد
بعدها نقسم العجينه الى كور كما بالصورة ونتركها ترتاح لمدة لا تقل عن ساعه فى درجة حرارة المطبخ ( خطوة مهمه جدا ليكون العجين مطاطى قابل للفرد بدون ما يتقطع)

http://up3.m5zn.com/get-8-2008-qmx8z9t4pwt.jpg
نبدأ بغمس العجينه فى خليط الزبده والسمن ثم نبدأ نفردها على سطح املس ونمطها بيدنا الى أن تصبح رقيقه جدا وكلما احتجتى الى زبده ضعى عليها حتى تساعد فى عملية الفرد
http://up3.m5zn.com/get-8-2008-4h4ba8172tt.jpg
http://up3.m5zn.com/get-8-2008-o06ps1tty3z.jpg
ونكرر العمليه على حسب عدد الراقات اللى عايزينها أنا بأعملها 6 رقات ونضع بين كل طبقه والثانيه خليط من السمن URL=http://up3.m5zn.com/showimage-8-2008-vlc58gtrz3f.jpg]http://up3.m5zn.com/get-8-2008-vlc58gtrz3f.jpg[/URL]
ثم نطبقها على شكل دائرى ونتركها ترتاح لمدة ربع ساعه
http://up3.m5zn.com/get-8-2008-0e6svd39vxu.jpg
ثم نضعها فى صينية فرن مدهونه بالسمن البلدى ونفردها الى دائرة كبيرة
http://up3.m5zn.com/get-8-2008-njm3ou9xcaw.jpg
ندخلها الفرن على نار عايه (250) مئويه الى ان تحمر من فوق ومن تحت
وتقدم مع العسل الأبيض واليض المسلوق والجبنه القديمه( المش) وبالهنا والشفا
http://up3.m5zn.com/get-8-2008-etb0okyomi2.jpg
وأحيانا أنا بأحشيها بخلطة الجبنه واللى هى عباره عن جبنه بيضاء وطماطم مقطعه مكعبات وفلفل أخضر مقطع مكعبات وزيتون اسود مقطع ونخلطهم كلهم سوا ونحشى بيهم العجينه ثم أطبقها من الأطراف الى المنتصف وأتركها ترتاح ربع ساعه ثم أفردها بالصينيه المدهونه سمن ثم اخبزها بالفرن وبتطلع لذيذه
وأترككم مع الصور
http://up3.m5zn.com/get-8-2008-1cr9zcz3edv.jpg
http://up3.m5zn.com/get-8-2008-pnkal0x4a4d.jpg
http://up3.m5zn.com/get-8-2008-xxp1aqzfe1s.jpg
http://up3.m5zn.com/get-8-2008-etb0okyomi2.jpg
أتمنى تعجبكم وبالهنا والشفا وكل عام وانتم بخير
ولا تنسونى من الدعاء بهذا الشهر المبارك.:17:

-نوران- 30-08-2008 04:14 PM

ما شاء الله شغلك مرتب و جميل

تسلم الأيادي

ورمضان كريم

جزاكِ الله خيرا

بحب ريحة السمنة البلدي , يمي يمي

mero-m 30-08-2008 05:20 PM

شكلها حميل ماشاء الله
بس سؤال بتكون طريه بعد الخبز ام بتكون ناشفه شويه
لانى جربتها قبل كده وكانت قاسيه شويه مش طريه زى الجاهز

adell2007 30-08-2008 05:31 PM

رووعه انا اموت بالمشلتت ممكن قطعه يعطيك الف عافيه

sa33 30-08-2008 07:57 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة -نوران- (المشاركة 1953680)
ما شاء الله شغلك مرتب و جميل

تسلم الأيادي

ورمضان كريم

جزاكِ الله خيرا

بحب ريحة السمنة البلدي , يمي يمي

الله يخليكى يا حبيبتى وكل عام وانتى بألف صحه

sa33 30-08-2008 08:01 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ****-m (المشاركة 1953730)
شكلها حميل ماشاء الله
بس سؤال بتكون طريه بعد الخبز ام بتكون ناشفه شويه
لانى جربتها قبل كده وكانت قاسيه شويه مش طريه زى الجاهز

تسلمى يا حبيبتى وبالنسبة لسؤالك ان شاء الله هتكون طريه بس أهم حاجه انك تعمليها على نار عاليه لكن اللى بيخليها ناشفه انك تهدى النار وكمان تكثرى الطبقات مثل ماذكرت بالطريقه لأنه عامل مهم
وأول ما تطلعيها من الفرن تكمريها بمعنى انك تضعيها فى كيس بلاستيك وهى لسه ساخنه او تضعيها فى طبق وتغطيها بطبق تانى علشان تتكمر وبكده عمرها ما تنشف ان شاء الله. وكل سنه وانتى طيبه

زوجةاحمد 30-08-2008 08:01 PM

تسلم ايدك حبيبتي

بجد شكله يجوع

sa33 30-08-2008 08:17 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة adell2007 (المشاركة 1953745)
رووعه انا اموت بالمشلتت ممكن قطعه يعطيك الف عافيه

تسلمى ولك كلها وليست قطعه واحده. اتفضلى
http://up3.m5zn.com/get-8-2008-rtnivbc7o5n.jpg
وبألف صحه.

sa33 30-08-2008 08:17 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة زوجةاحمد (المشاركة 1953850)
تسلم ايدك حبيبتي

بجد شكله يجوع

تسلمى بألف هنا وشفا وكل عام وانتى بخير وبصحه

mero-m 30-08-2008 11:31 PM

مشكوره اختى على الرد
وكل عام وانتى بخير
والعام القادم بإذن الله يكون ربنا رزقك الذريه الصالحه


الساعة الآن 03:26 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©