![]() |
مشلتت فلاحى على أصوله
عامله لكم النهارده مشلتت على السحور (لو طلع رمضان بكره يعنى) وكل سنه وانتم طيبين
المقادير: 2 كوب دقيق ملعقة صغيره ملح ماء دافئ على حسب الحاجه خليط من السمن البلدى والزبده و قليل من الزيت النباتى الطريقه يعجن الدقيق والملح مع الماء جيدا الى ان تصبح عجينه ملساء لا تلتصق باليد وتستغرق هذه العملية حوالى ربع ساعه بالعجانه او ثلث ساعه باليد بعدها نقسم العجينه الى كور كما بالصورة ونتركها ترتاح لمدة لا تقل عن ساعه فى درجة حرارة المطبخ ( خطوة مهمه جدا ليكون العجين مطاطى قابل للفرد بدون ما يتقطع) http://up3.m5zn.com/get-8-2008-qmx8z9t4pwt.jpg نبدأ بغمس العجينه فى خليط الزبده والسمن ثم نبدأ نفردها على سطح املس ونمطها بيدنا الى أن تصبح رقيقه جدا وكلما احتجتى الى زبده ضعى عليها حتى تساعد فى عملية الفرد http://up3.m5zn.com/get-8-2008-4h4ba8172tt.jpg http://up3.m5zn.com/get-8-2008-o06ps1tty3z.jpg ونكرر العمليه على حسب عدد الراقات اللى عايزينها أنا بأعملها 6 رقات ونضع بين كل طبقه والثانيه خليط من السمن URL=http://up3.m5zn.com/showimage-8-2008-vlc58gtrz3f.jpg]http://up3.m5zn.com/get-8-2008-vlc58gtrz3f.jpg[/URL] ثم نطبقها على شكل دائرى ونتركها ترتاح لمدة ربع ساعه http://up3.m5zn.com/get-8-2008-0e6svd39vxu.jpg ثم نضعها فى صينية فرن مدهونه بالسمن البلدى ونفردها الى دائرة كبيرة http://up3.m5zn.com/get-8-2008-njm3ou9xcaw.jpg ندخلها الفرن على نار عايه (250) مئويه الى ان تحمر من فوق ومن تحت وتقدم مع العسل الأبيض واليض المسلوق والجبنه القديمه( المش) وبالهنا والشفا http://up3.m5zn.com/get-8-2008-etb0okyomi2.jpg وأحيانا أنا بأحشيها بخلطة الجبنه واللى هى عباره عن جبنه بيضاء وطماطم مقطعه مكعبات وفلفل أخضر مقطع مكعبات وزيتون اسود مقطع ونخلطهم كلهم سوا ونحشى بيهم العجينه ثم أطبقها من الأطراف الى المنتصف وأتركها ترتاح ربع ساعه ثم أفردها بالصينيه المدهونه سمن ثم اخبزها بالفرن وبتطلع لذيذه وأترككم مع الصور http://up3.m5zn.com/get-8-2008-1cr9zcz3edv.jpg http://up3.m5zn.com/get-8-2008-pnkal0x4a4d.jpg http://up3.m5zn.com/get-8-2008-xxp1aqzfe1s.jpg http://up3.m5zn.com/get-8-2008-etb0okyomi2.jpg أتمنى تعجبكم وبالهنا والشفا وكل عام وانتم بخير ولا تنسونى من الدعاء بهذا الشهر المبارك.:17: |
ما شاء الله شغلك مرتب و جميل
تسلم الأيادي ورمضان كريم جزاكِ الله خيرا بحب ريحة السمنة البلدي , يمي يمي |
شكلها حميل ماشاء الله
بس سؤال بتكون طريه بعد الخبز ام بتكون ناشفه شويه لانى جربتها قبل كده وكانت قاسيه شويه مش طريه زى الجاهز |
رووعه انا اموت بالمشلتت ممكن قطعه يعطيك الف عافيه
|
اقتباس:
|
اقتباس:
وأول ما تطلعيها من الفرن تكمريها بمعنى انك تضعيها فى كيس بلاستيك وهى لسه ساخنه او تضعيها فى طبق وتغطيها بطبق تانى علشان تتكمر وبكده عمرها ما تنشف ان شاء الله. وكل سنه وانتى طيبه |
تسلم ايدك حبيبتي
بجد شكله يجوع |
اقتباس:
http://up3.m5zn.com/get-8-2008-rtnivbc7o5n.jpg وبألف صحه. |
اقتباس:
|
مشكوره اختى على الرد
وكل عام وانتى بخير والعام القادم بإذن الله يكون ربنا رزقك الذريه الصالحه |
الساعة الآن 03:26 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©