منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   قولولي طريقة البشاميل الخفيف و الثقيل (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=163778)

-نوران- 22-05-2008 08:12 AM

قولولي طريقة البشاميل الخفيف و الثقيل
 
السلام عليكم
سؤالي عنوان الموضوع يعني اللي تدخل و تطلع من غير ما تقول حزعل منها
عايزة أعرف إزاي أعمل البشاميل عموما
و ازاي أخليه خفيف و إزاي أخليه تقيل
أنا بحب الخفيف مع المكرونة الشرائط الخضراء و بحب التقيل في المكرونة البشاميل المعروفة اللي في الفرن
ياريت بس ما تكونش الطريقة تأليف من موقع لأني عملت سيرش و شفت بلاوي و تأليف
عايزة الطريقة المعتادة الللي بنعملها في مصر
و جزاكم الله خيرا

cutiepie 22-05-2008 08:31 AM

المقادير:
نصف زبده صغيره
ثلاث ملاعق طعام دقيق ااو اكثر
حليب سائل
علبة قشطه
ملح
فلفل اسود

الطريقة:
نضع اولا الزبده على النار ومن ثم نضع الدقيق ونحركه قليلاً حتى يتحمر قليلاً
وثم نضع الحليب السائل ونحركه حتى يثقل الباشميل ونضع الملح و الفلفل الاسود.
وقبل مانطفى النار نضع علبة القشطه ونحركها قليلاً لمدة 5 دقائق.

و اذا حابه تكون خفيفة زيدي كميه الحليب..

cutiepie 22-05-2008 08:32 AM

بالنسبة للخفيف اللي بتقولي عليه انت قصدك صلصة الفريدو و صلصة الفوتتشيني؟؟

cutiepie 22-05-2008 08:36 AM

صلصة الفريدو وهي كمان صلصة الفوتتشيني

المكونات:
4\1 كوب زبدة
1 كوب كريمة
1 فص ثوم مهروس
2\1 1 كوب جبن بارميزان مبشور
4\1 كوب بقدونس مفروم ( حسب الرغبة)

الطريقة:
1- تذوب الزبدة على نار متوسطة ثم اضيفي الكريمة وتحرك لمدة 5 دقائق
2- اضيفي الجبن والثوم والبقدونس وحركي حتى يثخن المزيج
3- يمكن ان تضيفي الملح والفلفل حسب رغبتك لكن احيانا الجبنةتكون مالحة فما احتاج اني اضيف ملح

-نوران- 22-05-2008 08:42 AM

لا مش الصلصة أنا قصدي تكون سائلة مش ماسكة بس طريقة الصلصة عجبتني تطلع حلوة مع الشرائط على ما أعتقد ^_^ تسلمي جدا جدا جدا
ربنا يخليكِ
بس سؤال , أنا أفتكر إن ماما ما كنتش بتحط قشطة فهل وجودها ضروري ؟
أنا عموما حجربها إن شاء الله تتطلع تمام
شكرا حبيبتي

cutiepie 22-05-2008 08:45 AM

القشطة وجودها مش ضروري لكن بالنسبة لي انا احب طعمها لانها تعطي الوصفة طعم خييااال..و تشيل طعم الدقيق..

و كمان تتحمر معك..يعني تعطيك الطبقة المحمرة على الوجه بالاضافة الى الجبنه..و ما تصير المكرونه ناشفة معك..

-نوران- 22-05-2008 09:32 AM

يمي يمي , شهيتيني عليها
إذا القشطة حستعملها مع مكرونة الفرن و مش ححط القشطة في بشاميل مكرونة الشرائط
تسلمي حبيبتي على المساعدة ^_^
جزاكِ الله خيرا

عاشقة عيونه 22-05-2008 10:53 AM

صلصة البيضاء المتوسطة الكثافة
2 معلقتا طعام من الزبدة او المارجرين
2 ملعقة طعام من الدقيق
ربع ملعقة صغيرة ملح
رشة بهار
اكوب حليب



صلصة البيضاء الكثيفة
تسعمل الطريقة السابقة ولكن يضاف مقدار الدقيق ملعقتان والى الزبدة ملعقتان ايضا



صلصة البيضاء الخفيفة
تستعمل طريقة الصلصة البيضاء المتوسطة الكثافة ولكن يخفف مقدار الدقيق الى ملعقة واحدة والزبدة الى ملعقة واحدة ايضا


بالعافية

-نوران- 22-05-2008 11:33 AM

تسلمي حبيبتي عاشقه
جزاكِ الله خيرا

أم اثير 22-05-2008 11:42 AM

الصلصه البيضا


اسهل طريقه و رايتها مرات و مرات ببرامج الطبخ هنا

يضعون كل المكونات و يقلبوها الى ان تتمازج
بارده

ثم يضعوها
على النار و مع التقليب المستمر

تصل للسماكه التي تريديها

اضيفي فلفل اسود و رشه ملح

و ممكن تضيفي رشه هيل مطحون (( من عندي تطلع مكرونه البشميل روعه))


و مره ما كان عندي لا زبده ولا مارجرين
استملت زيت الطبخ

طلعت روعه متمازجه و كثافتها تتحكمي بيها اكثر من الزبده
و طعمها حلو و خفيف و لونها ابيض و حلو

وكميتها وفيره


الساعة الآن 08:32 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©