منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   الجمبرى البانيه (صور) (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=146084)

kokar_2001 26-10-2007 08:13 PM

الجمبرى البانيه (صور)
 
http://img34.picoodle.com/img/img34/...3m_5d7c2b9.gif


انا كنت نزلت الموضوع ده قبل كدة بس من غير صور فقلت انزله تانى بس بالصور للتوضيح و اطلب من المشرفة انها تحذف الموضوع السابق

اليكم الطريقة و المقادير

اول حاجة نجيب كيلو جمبرى مقشر و نفتح الظهر عشان ننظفه (و دى حاجة مهمة جدا فى كل انواع الجمبرى عشان انا سمعت من واحد سماك ان الكيس اللى فى ظهر الجمبرى بيجيب فشل كلوى) و نفتح الظهر بالشكل ده

http://farm3.static.flickr.com/2108/...1847e515_m.jpg

و نشيل كيس الرمل بالشكل ده لحد ما نتأكد ان ظهر الجمبرى نضيف

http://farm3.static.flickr.com/2159/...c52b7b05_m.jpg

http://farm3.static.flickr.com/2073/...305c0e05_m.jpg

و بعدين نحاول فتح ظهر الجمبرى اكتر لحد ما يكون شكل الجمبرى مبطط مثل صدور الفراخ المخلية بالشكل ده

http://farm3.static.flickr.com/2105/...5372580f_m.jpg

http://farm3.static.flickr.com/2128/...324cb00c_m.jpg

و بعدين بنغسله و نتبله بالتتبيلة اللى فى الصورة و هى عبارة عن
صويا صوص حوالى 2 ملعقة كبيرة
ملعقة كبيرة كمون
2 ملعقة كبيرة بهارات سمك مخلوطة ( انا بجيبها اكياس جاهزة)
ملعقتين صغار ملح
من 6 الى 7 فصوص ثوم مدقوق
عصير ليمونة

http://farm3.static.flickr.com/2055/...3dd6ad55_m.jpg


و نتبل الجمبرى بالتتبيلة دى و نتركه حوالى ساعة ليتشرب مذاق التتبيلة

بعدين نحضر خلطة البانية و هى حوالى كوب دقيق
2 بيض + 1\2 كوب لبن + ملح + فلفل

http://farm3.static.flickr.com/2419/...bc291ac9_m.jpg

بقسماط و نضيف عليه بعض الكمون

http://farm3.static.flickr.com/2292/...e106ea00_m.jpg

و بعدين نحط الجمبرى فى الدقيق و نغلفه كويس

http://farm3.static.flickr.com/2260/...5ae1e66f_m.jpg

و بعدين نحطه فى خليط البيض باللبن

http://farm3.static.flickr.com/2201/...b29698a9_m.jpg

ثم بالبقسماط

http://farm3.static.flickr.com/2191/...7e55cd09_m.jpg

و نجهز الكمية كلها ثم نحمرهم فى زيت غزير و يكون جاهز

http://farm3.static.flickr.com/2069/...819e77de_m.jpg

و بالهنا و الشفا و ان شاء الله تجربوه و تدعولى :22:







الإشراف: تم تعديل العنوان


indienne

ليتني اسلى 26-10-2007 08:22 PM

أنا دعيت لك وانا لسه ماعملتهوش من شكله المشهيه

بس مش حانساك من دعواتي بعد التجربه

ربنا يسعدك ويوفقك لمايحب ويرضى

نجوى80 26-10-2007 08:45 PM

تسلم الأيادي
أحسن أكلة بالنسبة لي شهيتينا
جزاك الله خيرا

عشق عبادي 26-10-2007 08:49 PM

طريقة سهلة و حلوة

مشكورة غاليتي و الله يسعدك و يجزاك خير

عاشقة الطفولة 26-10-2007 08:56 PM

ما شاء الله و الله اموووووووووووت في الجمبري ربي ينولك مرادك يا رب
http://www.m5zn.com/uploads/4e3a740598.gif

غلا 2005 26-10-2007 09:25 PM

اممممممممممممم لذيييييييييذ

بارك الله فيك

barcha123 27-10-2007 12:25 AM

تسلم اللأيادي و الله طبق يشهي فعلا

jeans 27-10-2007 12:46 AM

ماشاء الله رووووعه

عاد انا اموت بالروبيان المقلي

زوجه محبوبه 27-10-2007 12:47 AM

http://www.0sss0.com/up/uploader_files211/6Ty35234.gif

ماء القمر 27-10-2007 01:42 AM

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته


الله الله رووووووووعه

والله مره مره مشتهيه الجمبرى

تسلم يدك حبيبتى وشكلها رووووووعه

الله يعطيك العافيه

لك فائق احترامى


الساعة الآن 12:40 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©