منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   الاكلات الرئيسيه على مائده الافطار بمصر (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=144468)

الخيااله 10-10-2007 11:52 PM

الاكلات الرئيسيه على مائده الافطار بمصر
 
السلام عليكم
ممكن اعرف ما هي الاكلات الرئيسيه اللي تتعمل كل يوم على مائده الافطار في مصر ؟الاكلات اللي ما تخلا منها المائده كل يوم
بالاضافه الي هذا ما هي الاصناف المتنوعه اللي تقدموها على مائده الافطار
جزاكم الله خيرا

hosam87 11-10-2007 01:20 AM

مافى عندنا اكلات رئيسية غير السلطة
ما اعتقد فى شى تانى:11:

مستكة_مستكة 11-10-2007 10:44 AM

اختي الكريمة


كل عام و انتم بخير


بخصوص الاكلات المصرية

ليس شرطا وجود صنف من الاصناف يكون اساسي علي السفر

الموضوع كله بيكون حسب الرغبه

و دائما تسعي للتغير في اعداد الوصفات


يعني اساسي عند بعض الناس شرب العصير او التمر باللبن او الافطار علي التمر و لا يوجد شربه


و بعد الناس تبدأ بالشربه ( مش شرط )

لكن الاساسي نقدر نقول انه بيكون فيه اكثر من صنف

محاشي( ورق عنب ... باذنجان ... فلفل رومي ....كوسه ) .... صواني ( كوسه بالباشميل ... مكرونه بالباشميل ....مسقعة بالبشاميل .... صنيه بطاطس باللحم او الفراخ ...برام الارز ( الارز المعمر ) ...)

غير اللحوم و الفراخ من بانيه الي صواني او الكفته


و في حالة الملل من هذه الاكلات


بيكون الفطار فته باللحم ... ممبار ..... عكاوي ... كبده


و تحتل الاسماك ايضا مكانه في الافطار في حالة الملل من اللحو و الفراخ

من سمك مقلي او مشوي او صنيه

و الطرشي و ده برضوا علي حسب الرغبه

و السلطات العادية سلطه خضراء ... سلطة زبادي ... سلطه صحينه ... باباغنوج ... باذنجان بالخل و الثوم


ده غير المناسبات

ديك رومي ( لو عازمة شخص مهم ) ... بط ... حمام


السفرة ممكن تحتوي علي اكثر من الصنف

بدايه بالشربه

و ممكن معجنات .. و بالاخص السمبوسك و مش بيكون اساسيه

و بعدين الصواني و اللحوم و الفراخ

اتمني ان اكون افدتك


و علي هذا الرابط ستجدي الكثير من الوصفات المصرية


¤©§][§©¤][ ملف الاكلات المصرية ... متجدد و بالصور ][¤©§][§©¤



و اي استفسار انا تحت الامر



تحياتي

الخيااله 11-10-2007 04:45 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مستكة_مستكة
اختي الكريمة


كل عام و انتم بخير


بخصوص الاكلات المصرية

ليس شرطا وجود صنف من الاصناف يكون اساسي علي السفر

الموضوع كله بيكون حسب الرغبه

و دائما تسعي للتغير في اعداد الوصفات


يعني اساسي عند بعض الناس شرب العصير او التمر باللبن او الافطار علي التمر و لا يوجد شربه


و بعد الناس تبدأ بالشربه ( مش شرط )

لكن الاساسي نقدر نقول انه بيكون فيه اكثر من صنف

محاشي( ورق عنب ... باذنجان ... فلفل رومي ....كوسه ) .... صواني ( كوسه بالباشميل ... مكرونه بالباشميل ....مسقعة بالبشاميل .... صنيه بطاطس باللحم او الفراخ ...برام الارز ( الارز المعمر ) ...)

غير اللحوم و الفراخ من بانيه الي صواني او الكفته


و في حالة الملل من هذه الاكلات


بيكون الفطار فته باللحم ... ممبار ..... عكاوي ... كبده


و تحتل الاسماك ايضا مكانه في الافطار في حالة الملل من اللحو و الفراخ

من سمك مقلي او مشوي او صنيه

و الطرشي و ده برضوا علي حسب الرغبه

و السلطات العادية سلطه خضراء ... سلطة زبادي ... سلطه صحينه ... باباغنوج ... باذنجان بالخل و الثوم


ده غير المناسبات

ديك رومي ( لو عازمة شخص مهم ) ... بط ... حمام


السفرة ممكن تحتوي علي اكثر من الصنف

بدايه بالشربه

و ممكن معجنات .. و بالاخص السمبوسك و مش بيكون اساسيه

و بعدين الصواني و اللحوم و الفراخ

اتمني ان اكون افدتك


و علي هذا الرابط ستجدي الكثير من الوصفات المصرية


¤©§][§©¤][ ملف الاكلات المصرية ... متجدد و بالصور ][¤©§][§©¤



و اي استفسار انا تحت الامر



تحياتي

يسلموووووووووووووووووووووووووووو
حسبت عدكم اكلات معينه الغالب تعملوها اثناء شهر الصيام
طيب تعملو شوي من كباب او تكه لحم او فراخ ؟ولا لا؟
واذا تعملو متلا محاشي شو تقدمو بعد مع المحاشي اقصد تعملو مع المحاشي من صواني او لحم وفراخ ؟
كم صنف تضعوا على المائده ؟
والعوائل الفقيره شو تضع على المائده ؟انا سؤالي على الاغلبيه العظمي بشكل عام ؟وهل تختلف الاكلات تبعا للمحافظات ؟

اميره الاسلام 13-10-2007 02:12 PM

انا ما عندي فكره لاني مو مصريه:d
اتمنى من الاخوات المصريات يجيبوكي

مستكة_مستكة 20-10-2007 10:23 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة الخيااله
يسلموووووووووووووووووووووووووووو
حسبت عدكم اكلات معينه الغالب تعملوها اثناء شهر الصيام
طيب تعملو شوي من كباب او تكه لحم او فراخ ؟ولا لا؟
واذا تعملو متلا محاشي شو تقدمو بعد مع المحاشي اقصد تعملو مع المحاشي من صواني او لحم وفراخ ؟
كم صنف تضعوا على المائده ؟
والعوائل الفقيره شو تضع على المائده ؟انا سؤالي على الاغلبيه العظمي بشكل عام ؟وهل تختلف الاكلات تبعا للمحافظات ؟

اختي الكريمة



بالنسبة للكباب في مصر هو قطع اللحم المشوية و تكون ضأن او بتلو

و دائما نشتريها جاهزة و في ناس بتقوم باعداها في المنزل و لكن لا تكون نفس طعم الجاهز طبعا

و بالنسبه لمحاشي حسب الرغبه ممكن لحم او فراخ


لكني افضل الفراخ البانيه

في المعتاد من صنفين الي 3 اصناف



بتكون كباب و كفته و في بعض الناس تقوم بإعداها في المنزل


بالنسبة للاسر الفقيرة فالاغلب النشويات


ارز او مكرونة او عيش

و البقوليات بانوعها

و بالنسبة للمحافظات ممكن تكون متغيرة شوي لان البعض لهم طرق معينة في اعداد الاكلات

فللاسف لا اعرف ان افيدك فيها


فمثلا الاسكندرايين


عند اعدادهم لوجبه السمك المقلي يقدموا بجانبها باذنجان مخلل و هو شرط تقديم الوجبه

اتمني ان اكون افدتك



تحياتي


الساعة الآن 10:04 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©