منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   طريقة عمل السمبوسه ؟(بترجاكم ادخلو) (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=141200)

المصرية 09-09-2007 05:22 AM

طريقة عمل السمبوسه ؟(بترجاكم ادخلو)
 
السلام عليكم
:22: كل سنه ومنتدانا واخواتى فى الله بخير وصحه وطيبين:22:
بخصوص شهر رمضان الكريم
انا عايزه اعرف منكم :11:
طريقة عمل السمبوسه(الجبن_اللحم_الفراخ)..............بالتفصيل ويا سلام يا(أم انس) لو بالصور:d
يا جماعه انا عمرى مادخلت مطبخ لا بدخل لما بعمل شاى وقهوه:(
يعنى بصراحه كده عايزه كل حاجه عن السمبوسه بالتفصيل الممل:23: يمكن ربنا يرضى عنى وادخل المطبخ على اديكم:14: :14: :14: :14:
بصراحه فى حاجات كتير اخدتها من هنا وان شاء الله هاعملها ............يعنى هاعملها ............يعنى ولاول مره (المصرية)هاتدخل مطبخ وكل حاجه هانزلها فى المنتدا :27: :27: بالصور:29:
ولو مانزلش حاجه تاكدو انى مادخلتش المطبخ:( :( :( :(

...............................المصريه منتظراكم ياأهل المنتدا الكرام لاتبخلو بالرد.......................................
وكل رمضان واحنا متجماعين:17: :17: :17: :17: :17:

أم تـوتي 09-09-2007 08:55 AM

هلا وسهلا بالمصرية ما حبيت أطلع ومارديتش عليك لاني مش شاطرة في السمبوسه
ورمضان كريم..

ayad88 09-09-2007 09:19 AM

تاخذين بصلة وتفرميها وشويه ثوم وتقليها بقليل جدا من الزيت بعدين تضعين اللحمة المفروفه وتقلبي حتى تستوي اللحمة.تخرج من على النار.. تكونين فارمة شوي بقدونس وكزبرة.. تقلبينهم مع بعض وتبداي الحشو..
اذا تفضلي الزيت قليل تسلقي اللحمة في ماء ثم تتخلصي من ماء السلق بعد نضج اللحم..وثم تضعي البصل المفروم نيء ثم تقلبي ..وبعدها ترفعينة من على النار وتضعي البقدونس والكزبرة..والسلام

ماء القمر 09-09-2007 09:22 AM

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

ابشرى يالغاليه

غالى والطلب رخيص

اقوووووووووووووووووول

لاتحرقى مفاجأتى لكم فى هذا الشهر الفضيل

ولاتحرمونى من دعواتكم مرتبتلكم حاجه الله يتتممها ويجعلها خالصه لوجهه الكريم

وانتظرينى وبالصور:) ان شاء الله

الله يعطيك العافيه

لك فائق احترامى

مستكة_مستكة 09-09-2007 11:59 AM

بسم الله الرحمن الرحيم


اختي الكريمة افتحي هذه الروابط و ان شاء الله تستفيدي

http://www.66n.com/forums/showthread...E3%C8%E6%D3%DF

http://www.66n.com/forums/showthread...E3%C8%E6%D3%DF

http://www.66n.com/forums/showthread...E3%C8%E6%D3%DF

http://www.66n.com/forums/showthread...E3%C8%E6%D3%DF

http://www.66n.com/forums/showthread...E3%C8%E6%D3%DF

http://www.66n.com/forums/showthread...E3%C8%E6%D3%DF

تحياتي

أم شا هين 09-09-2007 12:50 PM

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

هذي طريقتي اللي اسوي بها سمبوسة الجبن ...
تراها رووعة ... وكل من ذاقها طلب مني طريقتها ...

المقادير ....
- اقراص سمبوسة ( سويتز ) .
- جبن سايل ... أو حسب الرغبة .
- لبن .
- دقيق أبيض .

الطريقة ....
- نحشي اقراص السمبوسة بالجبن ونلفها مثلثات ونثبت طرفها بالعجين ...
نغمس السمبوسة في اللبن ثم نشيلها من اللبن ونغمسها بالدقيق لين تتغطى كلها ...
- نقلي الأقراص في الزيت لين يصير لونها ذهبي ...

وبس ..
شفتوا يا سهل طريقتها
اضمن لكم سمبوسة تقرمش وما كأنها مقلية في الزيت ...
وترى تقدرون تحطون الحشوة دجاج أو لحم أو خضار ...
بس أهم شي قبل القلي تغمسونها في لبن ودقيق ..

وعليكم بألف عافية ...

المصرية 10-09-2007 02:54 AM

بسم الله ماشاء الله
انا بشكر كم على الرد ام توتى يكفينى ردك والله يخليلك توتى يارب:15: ونورتى الصفحه ياقمر
بالنسبه لى آيه اسمى زى اسمك والطريقه التانيه اللى كتبتيها احس انها افضل واخف وصحيه وفعلا اشكرك على ردك وربنا مايحرمنى منك:d
بالنسبه للابله الاستاذه(ماء القمر).............بجد كنت متوقعه ردك هذا انى هاشوفها وبالصور:17: :17:
ألف شكر يا ابلتنا
وبالنسبه للابله مستكه كنت منتظره دخولك لكن فى الاخر اعطيتنى روابط :( :( :( بس يكفينى مجهودك وردك عليا بس مش هتنازل انك تعملى موضوع عن السمبوسه بالصور:17:
وبالنسبه للابله ام شاهين بجد بجد وصفك رائع وان شاء الله هاجربه وممكن اصورها وانزلها هنا فى المنتدا الغالى
انتظرونى فى هذا الشهر :27: :28: :29:

........................وهاتكون اول مره اعمل حاجه فى حياتى.........................
ومستنيا ابداعات باقى الاعضاء

jeans 10-09-2007 03:08 AM

هههههههه

يحليلك يالمصريه

ان شاء الله الاخوات يفيدونك وتسوين السمبوسه وصدقيني اذا ذقتيها ما راح تتركينها ههههههههه

من حلاوتها وطعمها

الله يلحقنا الشهر الكريم واياكِ

روز الشرقية 10-09-2007 08:22 AM


انا ما عندي صور

لكن راح احاول اكتب لك اغلب الحشوات اللي اسويها....

*حشوة الماش
(الماش نوع من البقوليات موجود في السوبر ماركت جهة البقوليات) وطعمه لذيذ بالسمبوسة
تسلقينه في الماي حتى ينضج
بعد ما ينضج تصفينه وتضيفين له بقدونس وبصل مفروم
وتضيفين له ملح وشوية ليمون وفلفل اسود وبهار حسب الرغبة
لكن يستحسن انه ما تكثرين بهار لانه يخرب طعم الماش


*حشوة الدجاج
تاخذين صحن صدور الدجاج الجاهز وتسلقينه
بعدين تقطعين الدجاج صغير
على نار هادئة تحمصين البصل حتى يذبل ضيفي له جزر مبشور وبقدونس مفروم
وضيفي لهم الدجاج وحطي ملح وبهار حسب الرغبة
بعدين ضيفي لهم ثلاث ملاعق مايونيز+ثلاث ملاعق جبن سائل



*حشوة البيتزا
(لذيذه وما تاخذ وقت)
جبن موزاريلا مبشور
زيتون مقطع شرائح اخضر+اسود
فلفل اخضر مقطع مكعبات
طماطم مقطع مكعبات

تخلطينهم مع بعض وتلفين السمبوسة


*حشوة الجبن
جبن كيري
بقدونس مفروم

تخلطينهم مع بعض
وبس بس طعمها جنااااااان




هاذي بعض الحشوات اللي استخدمها برمضان بكثرة
وان شاء الله تستفيدين منها.....

أم شا هين 10-09-2007 11:55 AM

لا شكر على واجب هذا من واجبنا نحن أخوات منتدنا وبيتنا الثاني


واي شي انتي محتاجه له نحن في الخدمه (((أطلب تجد )))


تحيااااااااااااااتي لك ِ بدوم الصحه والعافية

أختيِ أم شاهين


الساعة الآن 11:36 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©