![]() |
النجرسكو
حقولكوا النهادة طريقة عمل النجرسكو (مكرونة بالفراخ) بس مش على طريقة لبنى عبد العزيز :)
المقادير: كيس مكرونة فرن اقلام (البينى) مقدار و نصف من صلصة البشاميل فرخة مسلوقة بصلة كبيرة مقطعة شرائح 2 فلفل رومى مقطع حلقات مشروم جبنة شيدر مبشورة ربع كوب زيت ذرة ملح و فلفل الطريقة: 1- نسلق المكرونة 2- نجيب الفرخة و نفصصها من الجلد و العظم و نقطعها شرائح 3- نجيب حلة و نحط الزيت و نحط البصل و نشوحه الى ان ينفصل من بعضه (بدل ما يبقى شرائح يبقى حلقات) ثم نضيف الفلفل و نقلب حتى يصفر البصل و يستوى الفلفل (نعرف انه استوى لما نقطعه بالمعلقة يكون سهل القطع) ثم نضيف المشروم نشوحه دقيقة ثم نضيف الفراخ و نشوحها لمدة دقيقة ثم نضع عليهم الملح و الفلفل و بكدة تكون الحشوة خلصت 4- نأخذ 1\3 البشاميل و نخففه بالماء لحد ميكون خفيف بس مش ذى الماية و نضع عليه المكرونة 5- باقى البشاميل نضع عليه الجبنة الشيدر و نقلبهم (ممكن نحطها على الوجه بعد نصف ساعة من دخول الصينية الفرن بس لما بتخلط مع البشاميل بتكون اطعم) 6- نجيب الصينية اللى حنسوى فيها المكرونة ندهنها بالزيت ثم نضع نصف مقدار المكرونة ثم نضع الحشوة كلها ثم النصف الاخر ثم البشاميل (ممكن نخلط المكرونة كلها بالحشوة و نضعها مرة واحدة فى الصينية) 7- نشعل الفرن على درجة حرارة متوسطة و نضع الصينية فى الجزء العلوى من الفرن لمدة ساعة او الى ان يجمر الوجه و بالهنا و الشفا :22: |
بسم الله الرحمن الرحيم
جزاكي الله كل خير علي الوصفة اللذيذة و في انتظار جديدك تحياتي |
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
روووووووعه ماشاء الله قريب بإذن الله سيتم تنفيذها <========= تموت فى المكرونه الله يعطيك العافيه لك فائق احترامى |
بالف هنا و شفا بس بجد لما تنفذيه قوللى رايك فيه ايه و انتظرينى فى صنف جديد من المكرونة مش حياخد تنفيذه اكثر من 5 دقائق
بس المرة اللى جاية ان شاء الله و بالف هنا |
يسلموووو
|
الساعة الآن 01:47 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©