![]() |
طلب طريقة الخيار المخلل
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
ارجو من الأخوات ان يدلني على طريقة الخيار المخلل و شكرا جزيلا.... |
طريقتي في المخلل ودايما بتضبط
10 اكواب ماء 10 ملاعق ملح 1 ملعقة سكر 4 ملاعق خل تضاف الى الخيار الصغير او الفقوس بعد ازالة الاقماع الزهرية واستثناء الثمار المصابة واضافة الفلفل الاخضر الحار يترك لمدة اسبوعين وصحتين |
شكرا بارك الله فيك
|
طيب ملاعق كبيرة و لا صغيرة؟؟
|
كل لتر ماء 3 ملاعق طعام ملح (كبيرة)
طبعا لازم تنخزي الخيارة بشوكة بس ما تخرج الشوكة من الطرف الثاني وضعي كم سن ثوم مقطع شرحات لاضافة النكهة للمخلل |
انا بخلله بهذه الطريقه
اضع ماء فى الاناء الذى اخلل فيه ويستحسن ان يكون من البلاستيك او الزجاج واذوب ملح فيه واقوم بعمل اختبار لنسبه الملح عن طريه بجيب بيضهخ مش متسريه اى بيضه واضعها فى الماء اللى فيه ملح لو طفت على الماء يبقى الملح مظبوط (اوعى تكسريها) بعد ذالك بقشر فى حدود خمس فصوص ثوم او اكثر حسب كميه المخلل وادقهم لحين ميتقطعمواضعهم فى الماء بالمله اللى انا عملته فى الايناء ثم بعد ذالك بجيب الخيار وبقطعه بالطريقه اللى تعجبنى انا بعمل فيه شق بالسكين واضعه فى الماء بالملح واتركه اللى ان يتم التخليل يعنى لونه بيصفر شويه |
بارك الله فيكن جميعا
|
سؤال سريع هل ينحط بالشمس او عادي داخل بالمطبخ بلييييييييز بسرعة
|
اني طكريقتي غير
انقع ال خيار والجزر بماء وملح 3 ايام وبعدين اكب الماء واضيف الخل (اطيب شي خل التمر) و احط بهارات المخلل والثوم وكلما كان الخل طبيعي يطلع اطيب واذا الخل مو طبيعي حطي موية معه خليه يوم واحد بالخل وبالهنا والشفا |
الساعة الآن 04:20 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©