![]() |
مكرونة نوران الخطيرة , اتفضلوا أول دروسي(صور)
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
أخباركم إيه يا حبيباتي عضوات المنتدى ؟ النهاردة حنزلكم أول دروسي في المنتدى إن شاء الله و أهدي الموضوع لعضوتين حبيبتي شمعة الجلاس لأنها ساعدتني و ادتني برنامج يساعدني على تضبيط الصور حبيبتي كيوتي لأنها بتشجعني و كانت منتظرة الدروس من مدة لكن اتعطلت بسبب عدة أشياء و طبعا بهديها لكم كلكم :d دي أكلة تعتبر مزيج من الأكل الإيطالي و النوراني :23: ألفتها و أنا واقفة في المطبخ أفكر صراحة طلعت خيالية جدا ما شاء الله و أتمنى لكلكم تجربوها هي تكفي أربع أشخاص ياكلوا و يشبعوا جدا كلتها أنا و أختي و جدتي و بنت خالتي , عجبتهم :) نبدأ مع المكونات http://up5.m5zn.com/photos/00030/72e1f5jakcf4.jpg مكونات المكرونة : كيس مكرونة حلزونية ( لولبية ) ملعقة زيت ملح و فلفل قطع سوسيس ( هوت دوج - نقانق ) ( لو الكبير بتاع أمريكانا إذا 4 قطع , لو وسط زي خزان و حلواني أفضل تحطوا الكيس كله ) حزمة بقدونس علبة ماشروم مقطع مكونات البشاميل : 3 ملاعق دقيق ملعقة سمن أو زبد ملح و فلفل كوب حليب تابعوا الصور جيدا لأني أتعمدت أصور كثير حتى يكون الشرح واضح للمبتدئات :d و معلش الطباخات يعذروني على التفصيلات الكثيرة , لكن حبيت أفيد المبتدئات و أذكر أدق التفاصيل جدتي أول ما شافتني صرخت تقولي حاطة زجاج على النار حاولت أفهمها إن هذه قدر بايركس لن يتأثر و إني استعملته كثيرا من قبل خافت جدتي المسكينة و قالت لو انفجر في وجهك لن أكون مسئولة أمام أمك :d:d المهم ركزوا :d أول نملأ ثلاث أرباع القدر ماء , مع ملعقة زيت , الصورة كأنها مياه قليلة لكن عشان من زاوية لو قللتم الماء عن ثلاثة أرباع القدر سوف تلتصق المكرونة ببعضها http://up5.m5zn.com/photos/00030/6wf87yq0h2lr.jpg http://up5.m5zn.com/photos/00030/9sr18feazws9.jpg عندما تغلي المياه نضع المكرونة لكن بينما ننتظر الغليان سنقوم بالأتي نضع النقانق في مياه حتى الغليان و عندما تغلي نخفض النار حتى تستوى http://up5.m5zn.com/photos/00030/7he6renwuct9.jpg نغسل البقدونس و نضعه على لوح التقطيع و نقطعه قطع متوسطة و طبعا نتخلص من السيقان ( إياكم حد يتمسخر على لوحي ) :d http://up5.m5zn.com/photos/00030/9m16u3fp3quy.jpg و نحضر المشروم و نغسله جيدا من المواد الحافظة ( غسلته في نفس المصفاية اللي غسلت فيها البقدونس ) http://up5.m5zn.com/photos/00030/3lzxqrbp8ilo.jpg و نضعه مع البقدونس و نتركه على جانب http://up5.m5zn.com/photos/00030/owe05h90jkzh.jpg في هذه الأثناء حيكون الماء قد غلى فنضع المكرونة http://up5.m5zn.com/photos/00030/rq3bay0jygbi.jpg http://up5.m5zn.com/photos/00030/8rhdonbukluh.jpg و نتركها حتى تستوي ثم نصفيها من الماء و نعيدها للقدر و نغطيه و نحطه على جانب حتى نعد البشاميل http://up5.m5zn.com/photos/00030/7ut9pxawz29r.jpg نضع قطعة سمنة و فوقها ثلاث ملاعق دقيق ( طحين) لم أصور لأن هذه اللقطة حرجة جدا :d و عندما يمتزجان جيدا نسكب كوب حليب http://up5.m5zn.com/photos/00030/xt4jswd416n8.jpg http://up5.m5zn.com/photos/00031/s4kqeirokvx3.jpg و شوية ملح و فلفل http://up5.m5zn.com/photos/00031/04lei8ifj9qg.jpg و نظل نقلب و نمزج حتى التماسك , صورة البشاميل ضاعت مني و نطلع النقانق على لوح التقطيع بعد ما استوت http://up5.m5zn.com/photos/00031/dxvsdmyge6py.jpg و نقطعها http://up5.m5zn.com/photos/00031/1yvidpiu0zsp.jpg http://up5.m5zn.com/photos/00031/q2ztxyl3bzh0.jpg و هذه المكرونة و نبدأ نضع عليها المكونات و نخلطهم http://up5.m5zn.com/photos/00031/7js24q456gvu.jpg http://up5.m5zn.com/photos/00031/wivhpwn2y2l6.jpg http://up5.m5zn.com/photos/00031/pjbhpq8upt62.jpg و ده طبق التقديم http://up5.m5zn.com/photos/00031/oqy8fav9cg9d.jpg http://up5.m5zn.com/photos/00031/vqzshl1nw7jy.jpg و ده مع البشاميل و لاحظوا إنه كان متماسك اللي يحبه سائل يزود الحليب شوية عن كوب http://up5.m5zn.com/photos/00031/4qabivxqugw2.jpg http://up5.m5zn.com/photos/00031/98pfn27pj1lg.jpg منتظرة ردودكم جربوها لأنها شهية جدا و مكوناتها موجودة و متوفرة دوما بالهنا و الشفا |
ماشاء الله تبارك الله ..
جميلة جدا .. سلمت يداك الحلوتين .. |
هلا حبيبتي نوران
تسلمين على الطبق اللذيذ بصراحة راااااااااااائع وسهل بس مو أحلى لو يشقر البشاميل ننتظر بقية الأطباق الله يعطيك العافية :22: |
تسلم الايادي
شكل الطبق بالاخير لطيف وحلوو ^_^ بس ماحب النقانق بجربها بشي ثاني |
اقتباس:
شكرا على مرورك الطيب وفقك الله |
اقتباس:
يعني ايه اشقر البشاميل معلش أنا مش طباخة قوي تسلمي حبيبتي على مرورك الطيب |
اقتباس:
تسلمي حبيبتي على مرورك الطيب وفقك الله |
ما شاء الله تبارك الله ..تسلم ايدك يانوران...
هوده اللي اكلتوه مع البطاطس..:22::22: و بالعافية عليكم وخصوصا جدتك.. اسمعي كلامها لانها صادقة..البايركس..مايتحطش..على النار مباشرة لانه ممكن ينفجر لمية حته وحته.. فالحمدلله اوعي تكرريها...لانه مخصص للحرارة الغير مباشرة كالفرن.. و روعة ياشيف...:17::17: و صورك رايقة... |
عليكم السلام ورحمة الله وبركاته
ماشاء الله عليكِ يانوران تسلم الأيادي والله شهيتينييييي : ) |
مشكوره اختي نورااااااااااااااااااااااااااااان
اموت بالباستا مرررررررررررررررررره ماقصر تي يالغاليه |
آهلا حبيبتي كيوتي
فرحت لما شفت ردك بس القدر مخصوص لكده و أنا استعملته كثير , يمكن حاجة أقوى من البايركس هو سميك جدا بس شكلي بعد اللي قلتيه حخاف أستعمله ^_^ شرفني مرورك و البطاطس كانت جميلة جدا تسلم ايدك اقتباس:
ربنا يسمع منك تسلمي على المرور الطيب |
اقتباس:
وفقك الله |
اقتباس:
تسلمي حبيبتي على مرورك الطيب بالتوفيق |
:14::14::14::14::14::14::14::14::14:
الف مبروك ياحبيبتي والله فرحت لمى شفت العنوان بس ولمى دخلت ماعجبتني وقررت اني ان شاء الله اعملها لاني امزح معاك وفعلا عجبتني مره تسلم ايديك والله يعطيك العافيه مشهيه اموت على المكرونه الاشراف: ان شاء الله تكتب على هذا النحو ( ان شاء الله ) indienne |
ماشاء الله تبارك الله
الله يعطيك العافيه وتسلم يدك يارب |
تسلم ايدك
عقبال ماتعمليها في بيتك يارب |
و بانتظار تطبيقك ..للبيف ستروغونوف..و البانانا بلاست...
|
أنتى يا بنتى أيه الشقااااااااوه دى
والطعااااااااااامه دى ريحتها وشكلها يجننو بجد كلك على بعضك حلو بس فى حاجه غريبه قولى ايه هى؟ انك اكلتو البشاميل نيئ يعنى المفروض ان المكونات تضعى عليها البشميل ودخليها الفرن للتشقير ............... تستوى يعنى ولا انتوا اكلتوها كده ,,,,,,, |
واو
تسلم ايديكي فكره جديده ويبدو انها لذيذه ان شاء الله نجربها |
حبيبتي نوران أقصد بالتشقير يعني تدخليها الفرن حتى تتشقر أو تحمر
وبالعكس انتي أحلى طباخة تسلمين قلبي |
شكلها روووعه و مشهيه,
تسلم الايادي يا حلوه.... |
بسم الله ما شاء الله
تسلم ايديكى يا نوران شكل الطبق يفتح النفس فعلا و يجوووووووووووووووع صراحه كان لى تعليقات بس لما كملت قراية الردود لقيت الاخوات سبقونى فيها زى موضوع البايركس ما يتوضع على نار مباشره ( حرصى حبيبتى على نفسك ) كمان تشقير الباشاميل المقصود بيه زى المكرونه الباشاميل اللى فى الفرن يعنى تفردى الباشاميل على الوجه و تضربى بيضه و تضعيها الى الباشاميل و تدخلى الفرن لغاية ما الوجه يحمر و ممكن تشغل الشوايه على طول كمان كنت عايزه اقول انه ممكن تكون صدور فراخ مسلوقه و مقطعه صغير بديل للنقانق انا كمان موسوسه حبتين من ناحية هذه الاصناف النقانق – اللانشون – البلوبيف ... اجتهادك اكثر من رائع و شرحك وافى جدا ربى يوفقك و يسعدك |
ايه ده يا شيخه حتى الطبيخ ما رحمتيهوش ودخلتى عالم المطبخ :14:
بس بجد روووووووووووووووووعه:22: تسلم ايدك |
اقتباس:
لو عملتيها وريهالي ضروري , عايزة دليل :d:25: ربنا يخليكِ |
اقتباس:
وفقك الله |
اقتباس:
تسلمي حبيبتي على الكلام الطيب |
اقتباس:
مش قادرة أبدا أنطق اسم اللحم امممممم ححاول إن شاء الله أطبقهم الأسبوع القادم بإذن الله |
اقتباس:
بشاميل الفرن بيكون مع مكرونة الفرن و طريقته غير أو مع الكوسة بس ده طعمه لذيذ و حلو جدا , جربيه و حيعجبك تسلمي حبيبتي على مرورك الشقي و الجميل |
اقتباس:
تسلمي على المرور الطيب |
اقتباس:
لا أنا بحب البشاميل كده أما بشاميل الفرن بعمله فقط مع المكرونة و اللحمة المفرومة أو الكوسة لكن البشاميل الني لذيذ جدا , جربيه مرة أحد أقاربي قعد يضحك لما شافني عاملاه ني لكن لما ذاقه أعجب بيه جدا |
اقتباس:
|
بالعكس الباشميل اللي عملتيه جدا طعم...انا احيانا بحطه فوق البطاطس..مع المشروم و بيطلع خيال..
و هو مش نئ..يعتبر مطبوخ..مش كده و انا غلطانه.. ؟؟ |
ماشاء الله تسلم يدك شكلها تشهي .. وبما أني ما أحب السجق فأنا أعملها بدونه لكن أخلط الباشميل ولاأكتفي بوضعه فوقها .. وأنا من عشاق المعكرونة حتى إني اليوم تغديت وتعشيت معكرونة بالجمبري وكان ودي أنزلها لكن ماعندي كاميرا .. |
اقتباس:
لكن بحب السوسيس و متعودة أكله من زمان أنا عندي قطة فلما بوسوس من حاجة بحطلها منها لو رفضت تاكل يبقا الأكل فيه حاجة فعلا لكن قطقوتي الحلوة بتحب السوسيس زيي :d و بتحب اللحم المدخن , أما البلوبيف بترفض تاكله و ده دليل إنه مقرف و فيه شيء غلط لو شكيتي في أكل حطيه لقطة حتى لو من الشارع و شوفي ردة فعلها بالنسبة للبشاميل فأنا عارفة بشاميل الفرن , لكن الني لذيذ جربيه و بالبايركس خوفتوني جدا , أنا طبخت فيها كتير قبل كده لكن شكلي مش حستخدمها تاني تسلمي حبيبتي على مرورك و نصايحك الجميلة جزاكِ الله خيرا |
اقتباس:
ضحكتيني جدا تسلمي على المرور الطيب |
اقتباس:
بس في مصر بيسموه ني مش عارفة ليه هو مطبوخ عادي و طعمه لذيذ و له استعمالات كتير لكن مش منتشر في مصر عشان كده كتير بيسموه ني و يستغربوه عجبتني فكرة البطاطس و المشروم يمي يمي |
اقتباس:
أنا أحيانا بخلط البشاميل لما تكون المكونات بشاميل و ماشروم فقط و بزينهم بالجبنة عمري ما جربت المكرونة بالجمبري بس أتوقع انها لذيذة :) تسلمي على مرورك الطيب |
ما شاء الله عليك يا نور المنتدى نوران
اول ما شفت اسمك دخلت جارية على طول, تسلم ايديك الحلوة عجبتني فكرة القطة عشان زوجي موسوس كثيييييير, (جاري البحث عن قطة التجارب :) و لو ان البلد دي باردة و مافيش قطط شوارع....) |
الله عليكي نوران اشاءالله شكله لذيذ بس انا ولا زوجي مابنحب النقانق
تسلم يديكي ياحلوه |
اقتباس:
و القطة شيء جميل , الأول كنت أخاف منها و الآن عسل على قلبي و دلوعة :d إنت فكري في الموضوع من ناحية الأجر و الثواب لو بتخافي منهم أو ما تقدريش تدخليهم البيت دوري على قطة حول البيت و خصصيلها مكان تحطيلها فيه أكل أي بواقي عندك أو أكل مخصوص ليها, حسب قدرتك , و حتلاقيها دوما بإنتظارك لو القطة جعانة جدا حتاكل أي شيء حتى لو مسمم , لكن لو انتِ مشبعاها حتتدلع و تاكل الأكل النظيف فقط و ده المطلوب من التجربة لكن طبعا احتسبي الأجر لله زي قطتي تاكل مدخن و جمبري و سوسيس و أكل قطط جاهز , غير كده بتقرف مرة إحدى القطط السابقة عندي أنقذتني من دجاجة مشوية مسممة كنت طالباها من مطعم رفضت تاكل منها فأنا قرفت لكن اللي مصدقش القطة و أكل كان مصيره المستشفى كام ساعة :24: |
الساعة الآن 09:45 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©