منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   مكرونة نوران الخطيرة , اتفضلوا أول دروسي(صور) (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=166514)

-نوران- 25-06-2008 12:41 AM

مكرونة نوران الخطيرة , اتفضلوا أول دروسي(صور)
 
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

أخباركم إيه يا حبيباتي عضوات المنتدى ؟

النهاردة حنزلكم أول دروسي في المنتدى إن شاء الله
و أهدي الموضوع لعضوتين

حبيبتي شمعة الجلاس

لأنها ساعدتني و ادتني برنامج يساعدني على تضبيط الصور

حبيبتي كيوتي

لأنها بتشجعني و كانت منتظرة الدروس من مدة لكن اتعطلت بسبب عدة أشياء

و طبعا بهديها لكم كلكم :d

دي أكلة تعتبر مزيج من الأكل الإيطالي و النوراني :23:

ألفتها و أنا واقفة في المطبخ أفكر

صراحة طلعت خيالية جدا ما شاء الله

و أتمنى لكلكم تجربوها

هي تكفي أربع أشخاص ياكلوا و يشبعوا جدا

كلتها أنا و أختي و جدتي و بنت خالتي , عجبتهم :)

نبدأ مع المكونات

http://up5.m5zn.com/photos/00030/72e1f5jakcf4.jpg

مكونات المكرونة :

كيس مكرونة حلزونية ( لولبية )
ملعقة زيت
ملح و فلفل
قطع سوسيس ( هوت دوج - نقانق )
( لو الكبير بتاع أمريكانا إذا 4 قطع , لو وسط زي خزان و حلواني أفضل تحطوا الكيس كله )
حزمة بقدونس
علبة ماشروم مقطع

مكونات البشاميل :
3 ملاعق دقيق
ملعقة سمن أو زبد
ملح و فلفل
كوب حليب

تابعوا الصور جيدا لأني أتعمدت أصور كثير حتى يكون الشرح واضح للمبتدئات :d
و معلش الطباخات يعذروني على التفصيلات الكثيرة , لكن حبيت أفيد المبتدئات و أذكر أدق التفاصيل


جدتي أول ما شافتني صرخت تقولي حاطة زجاج على النار
حاولت أفهمها إن هذه قدر بايركس لن يتأثر و إني استعملته كثيرا من قبل
خافت جدتي المسكينة و قالت لو انفجر في وجهك لن أكون مسئولة أمام أمك
:d:d

المهم

ركزوا :d

أول نملأ ثلاث أرباع القدر ماء , مع ملعقة زيت , الصورة كأنها مياه قليلة لكن عشان من زاوية
لو قللتم الماء عن ثلاثة أرباع القدر سوف تلتصق المكرونة ببعضها

http://up5.m5zn.com/photos/00030/6wf87yq0h2lr.jpg

http://up5.m5zn.com/photos/00030/9sr18feazws9.jpg

عندما تغلي المياه نضع المكرونة

لكن بينما ننتظر الغليان سنقوم بالأتي

نضع النقانق في مياه حتى الغليان و عندما تغلي نخفض النار حتى تستوى

http://up5.m5zn.com/photos/00030/7he6renwuct9.jpg

نغسل البقدونس و نضعه على لوح التقطيع و نقطعه قطع متوسطة و طبعا نتخلص من السيقان
( إياكم حد يتمسخر على لوحي )
:d


http://up5.m5zn.com/photos/00030/9m16u3fp3quy.jpg

و نحضر المشروم و نغسله جيدا من المواد الحافظة
( غسلته في نفس المصفاية اللي غسلت فيها البقدونس )

http://up5.m5zn.com/photos/00030/3lzxqrbp8ilo.jpg

و نضعه مع البقدونس و نتركه على جانب

http://up5.m5zn.com/photos/00030/owe05h90jkzh.jpg

في هذه الأثناء حيكون الماء قد غلى فنضع المكرونة

http://up5.m5zn.com/photos/00030/rq3bay0jygbi.jpg

http://up5.m5zn.com/photos/00030/8rhdonbukluh.jpg

و نتركها حتى تستوي ثم نصفيها من الماء و نعيدها للقدر و نغطيه
و نحطه على جانب حتى نعد البشاميل

http://up5.m5zn.com/photos/00030/7ut9pxawz29r.jpg

نضع قطعة سمنة و فوقها ثلاث ملاعق دقيق ( طحين)
لم أصور لأن هذه اللقطة حرجة جدا
:d

و عندما يمتزجان جيدا نسكب كوب حليب

http://up5.m5zn.com/photos/00030/xt4jswd416n8.jpg

http://up5.m5zn.com/photos/00031/s4kqeirokvx3.jpg

و شوية ملح و فلفل

http://up5.m5zn.com/photos/00031/04lei8ifj9qg.jpg

و نظل نقلب و نمزج حتى التماسك , صورة البشاميل ضاعت مني

و نطلع النقانق على لوح التقطيع بعد ما استوت

http://up5.m5zn.com/photos/00031/dxvsdmyge6py.jpg

و نقطعها

http://up5.m5zn.com/photos/00031/1yvidpiu0zsp.jpg

http://up5.m5zn.com/photos/00031/q2ztxyl3bzh0.jpg

و هذه المكرونة و نبدأ نضع عليها المكونات

و نخلطهم

http://up5.m5zn.com/photos/00031/7js24q456gvu.jpg

http://up5.m5zn.com/photos/00031/wivhpwn2y2l6.jpg


http://up5.m5zn.com/photos/00031/pjbhpq8upt62.jpg

و ده طبق التقديم

http://up5.m5zn.com/photos/00031/oqy8fav9cg9d.jpg

http://up5.m5zn.com/photos/00031/vqzshl1nw7jy.jpg

و ده مع البشاميل و لاحظوا إنه كان متماسك
اللي يحبه سائل يزود الحليب شوية عن كوب

http://up5.m5zn.com/photos/00031/4qabivxqugw2.jpg

http://up5.m5zn.com/photos/00031/98pfn27pj1lg.jpg


منتظرة ردودكم
جربوها لأنها شهية جدا و مكوناتها موجودة و متوفرة دوما

بالهنا و الشفا


منتظرة 25-06-2008 12:58 AM

ماشاء الله تبارك الله ..

جميلة جدا ..

سلمت يداك الحلوتين ..

مجـ حنونه ـروحه 25-06-2008 01:01 AM

هلا حبيبتي نوران

تسلمين على الطبق اللذيذ

بصراحة راااااااااااائع وسهل بس مو أحلى لو يشقر البشاميل

ننتظر بقية الأطباق

الله يعطيك العافية :22:

بسمات الروح 25-06-2008 01:07 AM

تسلم الايادي

شكل الطبق بالاخير لطيف وحلوو ^_^

بس ماحب النقانق بجربها بشي ثاني

-نوران- 25-06-2008 01:12 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة منتظرة (المشاركة 1878295)
ماشاء الله تبارك الله ..

جميلة جدا ..

سلمت يداك الحلوتين ..

الله يسلمك حبيبتي منتظرة
شكرا على مرورك الطيب
وفقك الله

-نوران- 25-06-2008 01:15 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مجـ حنونه ـروحه (المشاركة 1878298)
هلا حبيبتي نوران

تسلمين على الطبق اللذيذ

بصراحة راااااااااااائع وسهل بس مو أحلى لو يشقر البشاميل

ننتظر بقية الأطباق

الله يعطيك العافية :22:


يعني ايه اشقر البشاميل
معلش أنا مش طباخة قوي
تسلمي حبيبتي على مرورك الطيب

-نوران- 25-06-2008 01:17 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة دمعات الروح (المشاركة 1878302)
تسلم الايادي

شكل الطبق بالاخير لطيف وحلوو ^_^

بس ماحب النقانق بجربها بشي ثاني

جربيها مع السجق أو اي لحم مدخن مكعبات
تسلمي حبيبتي على مرورك الطيب
وفقك الله

cutiepie 25-06-2008 01:20 AM

ما شاء الله تبارك الله ..تسلم ايدك يانوران...
هوده اللي اكلتوه مع البطاطس..:22::22:

و بالعافية عليكم وخصوصا جدتك..

اسمعي كلامها لانها صادقة..البايركس..مايتحطش..على النار مباشرة لانه ممكن ينفجر لمية حته وحته..
فالحمدلله اوعي تكرريها...لانه مخصص للحرارة الغير مباشرة كالفرن..

و روعة ياشيف...:17::17:
و صورك رايقة...

غـاليــة 25-06-2008 01:22 AM

عليكم السلام ورحمة الله وبركاته

ماشاء الله عليكِ يانوران تسلم الأيادي والله

شهيتينييييي : )

jeans 25-06-2008 01:26 AM

مشكوره اختي نورااااااااااااااااااااااااااااان

اموت بالباستا مرررررررررررررررررره

ماقصر تي يالغاليه

-نوران- 25-06-2008 01:27 AM

آهلا حبيبتي كيوتي
فرحت لما شفت ردك
بس القدر مخصوص لكده و أنا استعملته كثير , يمكن حاجة أقوى من البايركس
هو سميك جدا
بس شكلي بعد اللي قلتيه حخاف أستعمله ^_^
شرفني مرورك
و البطاطس كانت جميلة جدا تسلم ايدك

اقتباس:

و روعة ياشيف...
شيف مرة وحدة :) :)
ربنا يسمع منك

تسلمي على المرور الطيب

-نوران- 25-06-2008 01:28 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة غـاليــة (المشاركة 1878323)
عليكم السلام ورحمة الله وبركاته

ماشاء الله عليكِ يانوران تسلم الأيادي والله

شهيتينييييي : )

تسلمي على المرور حبيبتي ^_^
وفقك الله

-نوران- 25-06-2008 01:29 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة jeans (المشاركة 1878331)
مشكوره اختي نورااااااااااااااااااااااااااااان

اموت بالباستا مرررررررررررررررررره

ماقصر تي يالغاليه

و أنا كمان بموت فيها
تسلمي حبيبتي على مرورك الطيب
بالتوفيق

ام السوسه 25-06-2008 02:01 AM

:14::14::14::14::14::14::14::14::14:



الف مبروك ياحبيبتي




والله فرحت لمى شفت العنوان بس



ولمى دخلت


ماعجبتني


















وقررت اني ان شاء الله اعملها



لاني امزح معاك وفعلا عجبتني مره


تسلم ايديك


والله يعطيك العافيه


مشهيه اموت على المكرونه





الاشراف: ان شاء الله تكتب على هذا النحو ( ان شاء الله )

indienne

مكرونة باشميل 25-06-2008 02:03 AM

ماشاء الله تبارك الله
الله يعطيك العافيه وتسلم يدك يارب

زوجةاحمد 25-06-2008 02:07 AM

تسلم ايدك

عقبال ماتعمليها في بيتك يارب

cutiepie 25-06-2008 02:09 AM

و بانتظار تطبيقك ..للبيف ستروغونوف..و البانانا بلاست...

المصرية 25-06-2008 02:18 AM

أنتى يا بنتى أيه الشقااااااااوه دى


والطعااااااااااامه دى

ريحتها وشكلها يجننو بجد كلك على بعضك حلو

بس فى حاجه غريبه قولى ايه هى؟

انك اكلتو البشاميل نيئ يعنى المفروض ان المكونات تضعى عليها البشميل ودخليها الفرن للتشقير
............... تستوى يعنى

ولا انتوا اكلتوها كده ,,,,,,,

فلسطينية وافتخر 25-06-2008 02:18 AM

واو

تسلم ايديكي

فكره جديده ويبدو انها لذيذه ان شاء الله نجربها

مجـ حنونه ـروحه 25-06-2008 02:33 AM

حبيبتي نوران أقصد بالتشقير يعني تدخليها الفرن حتى تتشقر أو تحمر

وبالعكس انتي أحلى طباخة

تسلمين قلبي

عيون لولي 25-06-2008 02:36 AM

شكلها روووعه و مشهيه,
تسلم الايادي يا حلوه....

ام من شبرا 25-06-2008 02:39 AM

بسم الله ما شاء الله
تسلم ايديكى يا نوران
شكل الطبق يفتح النفس فعلا و يجوووووووووووووووع
صراحه كان لى تعليقات بس لما كملت قراية الردود لقيت الاخوات سبقونى فيها
زى موضوع البايركس ما يتوضع على نار مباشره ( حرصى حبيبتى على نفسك )
كمان تشقير الباشاميل المقصود بيه زى المكرونه الباشاميل اللى فى الفرن
يعنى تفردى الباشاميل على الوجه و تضربى بيضه و تضعيها الى الباشاميل و تدخلى الفرن لغاية ما الوجه يحمر و ممكن تشغل الشوايه على طول

كمان كنت عايزه اقول انه ممكن تكون صدور فراخ مسلوقه و مقطعه صغير بديل للنقانق
انا كمان موسوسه حبتين من ناحية هذه الاصناف النقانق – اللانشون – البلوبيف ...

اجتهادك اكثر من رائع و شرحك وافى جدا
ربى يوفقك و يسعدك

sa33 25-06-2008 02:54 AM

ايه ده يا شيخه حتى الطبيخ ما رحمتيهوش ودخلتى عالم المطبخ :14:
بس بجد روووووووووووووووووعه:22:
تسلم ايدك

-نوران- 25-06-2008 03:02 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ام السوسه (المشاركة 1878373)
:14::14::14::14::14::14::14::14::14:



الف مبروك ياحبيبتي




والله فرحت لمى شفت العنوان بس



ولمى دخلت


ماعجبتني


















وقررت اني ان شاء الله اعملها



لاني امزح معاك وفعلا عجبتني مره


تسلم ايديك


والله يعطيك العافيه


مشهيه اموت على المكرونه

تسلمي حبيبتي على مرورك الجميل و الظريف
لو عملتيها وريهالي ضروري , عايزة دليل :d:25:
ربنا يخليكِ

-نوران- 25-06-2008 03:03 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مكرونة باشميل (المشاركة 1878376)
ماشاء الله تبارك الله
الله يعطيك العافيه وتسلم يدك يارب

شكرا على مرورك الطيب
وفقك الله

-نوران- 25-06-2008 03:05 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة زوجةاحمد (المشاركة 1878383)
تسلم ايدك

عقبال ماتعمليها في بيتك يارب

يا رب

تسلمي حبيبتي على الكلام الطيب

-نوران- 25-06-2008 03:06 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة cutiepie (المشاركة 1878387)
و بانتظار تطبيقك ..للبيف ستروغونوف..و البانانا بلاست...

تسلمي على المرور مجددا
مش قادرة أبدا أنطق اسم اللحم امممممم
ححاول إن شاء الله أطبقهم الأسبوع القادم بإذن الله

-نوران- 25-06-2008 03:10 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة المصرية (المشاركة 1878391)
أنتى يا بنتى أيه الشقاااااااااااااوه دى


والطعااااااااااامه دى

ريحتها وشكلها يجننو بجد كلك على بعضك حلو

بس فى حاجه غريبه قولى ايه هى؟

انك اكلتو البشاميل نيئ يعنى المفروض ان المكونات تضعى عليها البشميل ودخليها الفرن للتشقير
.................تستوى يعنى

ولا انتوا اكلتوها كده ,,,,,,,

أنا بحب البشاميل كده جدا , طعمه خرافة بالذات لو عليه رشة بارميزان
بشاميل الفرن بيكون مع مكرونة الفرن و طريقته غير أو مع الكوسة
بس ده طعمه لذيذ و حلو جدا , جربيه و حيعجبك
تسلمي حبيبتي على مرورك الشقي و الجميل

-نوران- 25-06-2008 03:13 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة فلسطينية وافتخر (المشاركة 1878392)
واو

تسلم ايديكي

فكره جديده ويبدو انها لذيذه ان شاء الله نجربها

إن شاء الله تعجبك أكثر لما تذوقيها
تسلمي على المرور الطيب

-نوران- 25-06-2008 03:17 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مجـ حنونه ـروحه (المشاركة 1878408)
حبيبتي نوران أقصد بالتشقير يعني تدخليها الفرن حتى تتشقر أو تحمر

وبالعكس انتي أحلى طباخة

تسلمين قلبي

آها فهمت
لا أنا بحب البشاميل كده
أما بشاميل الفرن بعمله فقط مع المكرونة و اللحمة المفرومة أو الكوسة
لكن البشاميل الني لذيذ جدا , جربيه
مرة أحد أقاربي قعد يضحك لما شافني عاملاه ني لكن لما ذاقه أعجب بيه جدا

-نوران- 25-06-2008 03:18 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ام عـــاليـــه (المشاركة 1878409)
شكلها روووعه و مشهيه,
تسلم الايادي يا حلوه....

تسلمي حبيبتي على مرورك الطيب

cutiepie 25-06-2008 03:19 AM

بالعكس الباشميل اللي عملتيه جدا طعم...انا احيانا بحطه فوق البطاطس..مع المشروم و بيطلع خيال..

و هو مش نئ..يعتبر مطبوخ..مش كده و انا غلطانه.. ؟؟

Dr.ShOShO 25-06-2008 03:26 AM


ماشاء الله تسلم يدك شكلها تشهي ..


وبما أني ما أحب السجق فأنا أعملها بدونه لكن أخلط الباشميل ولاأكتفي بوضعه فوقها ..


وأنا من عشاق المعكرونة حتى إني اليوم تغديت وتعشيت معكرونة بالجمبري وكان ودي أنزلها لكن ماعندي كاميرا ..


-نوران- 25-06-2008 03:31 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ام من شبرا (المشاركة 1878414)
بسم الله ما شاء الله
تسلم ايديكى يا نوران
شكل الطبق يفتح النفس فعلا و يجوووووووووووووووع
صراحه كان لى تعليقات بس لما كملت قراية الردود لقيت الاخوات سبقونى فيها
زى موضوع البايركس ما يتوضع على نار مباشره ( حرصى حبيبتى على نفسك )
كمان تشقير الباشاميل المقصود بيه زى المكرونه الباشاميل اللى فى الفرن
يعنى تفردى الباشاميل على الوجه و تضربى بيضه و تضعيها الى الباشاميل و تدخلى الفرن لغاية ما الوجه يحمر و ممكن تشغل الشوايه على طول

كمان كنت عايزه اقول انه ممكن تكون صدور فراخ مسلوقه و مقطعه صغير بديل للنقانق
انا كمان موسوسه حبتين من ناحية هذه الاصناف النقانق – اللانشون – البلوبيف ...

اجتهادك اكثر من رائع و شرحك وافى جدا
ربى يوفقك و يسعدك

أنا برضه موسوسة ناحية اللانشون و البلوبيف و حاجات كتير مش باكلها أبدا
لكن بحب السوسيس و متعودة أكله من زمان
أنا عندي قطة فلما بوسوس من حاجة بحطلها منها لو رفضت تاكل يبقا الأكل فيه حاجة فعلا
لكن قطقوتي الحلوة بتحب السوسيس زيي :d
و بتحب اللحم المدخن , أما البلوبيف بترفض تاكله و ده دليل إنه مقرف و فيه شيء غلط
لو شكيتي في أكل حطيه لقطة حتى لو من الشارع و شوفي ردة فعلها
بالنسبة للبشاميل فأنا عارفة بشاميل الفرن , لكن الني لذيذ جربيه
و بالبايركس خوفتوني جدا , أنا طبخت فيها كتير قبل كده لكن شكلي مش حستخدمها تاني
تسلمي حبيبتي على مرورك و نصايحك الجميلة
جزاكِ الله خيرا

-نوران- 25-06-2008 03:33 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة sa33 (المشاركة 1878441)
ايه ده يا شيخه حتى الطبيخ ما رحمتيهوش ودخلتى عالم المطبخ :14:
بس بجد روووووووووووووووووعه:22:
تسلم ايدك

:d
ضحكتيني جدا
تسلمي على المرور الطيب

-نوران- 25-06-2008 03:34 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة cutiepie (المشاركة 1878481)
بالعكس الباشميل اللي عملتيه جدا طعم...انا احيانا بحطه فوق البطاطس..مع المشروم و بيطلع خيال..

و هو مش نئ..يعتبر مطبوخ..مش كده و انا غلطانه.. ؟؟

مطبوخ طبعا
بس في مصر بيسموه ني مش عارفة ليه
هو مطبوخ عادي و طعمه لذيذ و له استعمالات كتير
لكن مش منتشر في مصر عشان كده كتير بيسموه ني و يستغربوه
عجبتني فكرة البطاطس و المشروم يمي يمي

-نوران- 25-06-2008 03:37 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة dr.shosho (المشاركة 1878492)

ماشاء الله تسلم يدك شكلها تشهي ..


وبما أني ما أحب السجق فأنا أعملها بدونه لكن أخلط الباشميل ولاأكتفي بوضعه فوقها ..


وأنا من عشاق المعكرونة حتى إني اليوم تغديت وتعشيت معكرونة بالجمبري وكان ودي أنزلها لكن ماعندي كاميرا ..


آها فهمت موضوع الخلط
أنا أحيانا بخلط البشاميل لما تكون المكونات بشاميل و ماشروم فقط
و بزينهم بالجبنة
عمري ما جربت المكرونة بالجمبري بس أتوقع انها لذيذة :)
تسلمي على مرورك الطيب

مدمنة المنتدى 25-06-2008 04:10 AM

ما شاء الله عليك يا نور المنتدى نوران
اول ما شفت اسمك دخلت جارية على طول, تسلم ايديك الحلوة
عجبتني فكرة القطة عشان زوجي موسوس كثيييييير, (جاري البحث عن قطة التجارب :) و لو ان البلد دي باردة و مافيش قطط شوارع....)

ام جمون 25-06-2008 04:33 AM

الله عليكي نوران اشاءالله شكله لذيذ بس انا ولا زوجي مابنحب النقانق
تسلم يديكي ياحلوه

-نوران- 25-06-2008 04:49 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مدمنة المنتدى (المشاركة 1878541)
ما شاء الله عليك يا نور المنتدى نوران
اول ما شفت اسمك دخلت جارية على طول, تسلم ايديك الحلوة
عجبتني فكرة القطة عشان زوجي موسوس كثيييييير, (جاري البحث عن قطة التجارب :) و لو ان البلد دي باردة و مافيش قطط شوارع ...)

تسلمي حبيبتي مدمنة المنتدى
و القطة شيء جميل , الأول كنت أخاف منها و الآن عسل على قلبي و دلوعة :d
إنت فكري في الموضوع من ناحية الأجر و الثواب
لو بتخافي منهم أو ما تقدريش تدخليهم البيت دوري على قطة حول البيت و خصصيلها مكان تحطيلها فيه أكل
أي بواقي عندك أو أكل مخصوص ليها, حسب قدرتك , و حتلاقيها دوما بإنتظارك
لو القطة جعانة جدا حتاكل أي شيء حتى لو مسمم , لكن لو انتِ مشبعاها حتتدلع و تاكل الأكل النظيف فقط
و ده المطلوب من التجربة لكن طبعا احتسبي الأجر لله
زي قطتي تاكل مدخن و جمبري و سوسيس و أكل قطط جاهز , غير كده بتقرف
مرة إحدى القطط السابقة عندي أنقذتني من دجاجة مشوية مسممة كنت طالباها من مطعم
رفضت تاكل منها فأنا قرفت لكن اللي مصدقش القطة و أكل كان مصيره المستشفى كام ساعة :24:


الساعة الآن 09:45 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©